Dagarna går

Hej igen allt väl? Jag mår bra här hemma! I helgen spelade Amanda sin sista ute match med fotbollen jag var inte med för familjen tog mopparna. Svårt att springa vid sidan då. Husse och matte hade lite godissök med mig sen när de kom hem och så gick vi långpromenad ner till Grindstugan. Söndag låg matte och sov hon hade jobbat och skulle jobba 2 nätter till men Emil har varit sjuk så hon blev hemma, skönt för mig.  Igår bestämmde sig matte för att jag ska kunna lära mig springa bredvid henne på cykel och inte hålla på och fjanta runt så dant. Ja mycket träning blev det och jag var helt slut efter det, både i huvudet och i benen. Matte har också fått för sig att det ska höst städas så hon far omkring som en galning med mopp och dammsugare jag vet inte vart jag ska vara, hihi! Idag blev det promenad och lite lek ute på tomten jag har nog stukat foten idag för jag haltar lite så vi får ta det lite lugnt nu.
 
Längtar nästan tillbaka till sommaren.

Så här skulle man behöva göra här hemma ibland när man vill ha lugn och ro.

Tjingeling

Jordgetingar

Ja vi var ute i skogen och jag springer runt som vanligt matte skulle bara titta efter lite svamp på ett ställe där det funnits förut och jag hittade ett hål som jag körde nosen i! Och vad hittade jag? Jo såklart ett jordgetingbo. När jag reste upp nosen kom en svärm upp och matte bara slet iväg mig med kopplet och sprang. Jag har ju blivit stucken bara rullade mig i gräset hem och fnös och fnyste och pustade och frustade, mattes tankar gled ju direkt över på det hemska vi läste om brosan Chaplin i sommras. Vi var ju nästan hemma så matte kunde snabbt kolla läget, jag har alltså blivit stucken i ljumskarna men ansiktet klarade jag. Matte ringde vetrinären som sa att vi skulle avvakta inte säkert att det händer nåt. Jag låg ju här och flåsade ett tag men nu ligger jag still och sover lugnt.  

Matte hade hjärtat i halsgropen men nu verkar det lugnt!

Såhär stor var jag när jag flyttade till Kriken. Det här var 27/5 2007. Matte och husse hämtade mig den 26 maj och det förändrade livet här på Kriken.

Skogen

Idag har vi varit ute i skogen matte jag Emil och Anton. Matte är nu långledig och har jobbat hela helgen, så det är klart att hon ska bli riktigt förskyld nu. Hon kände sig ju lite krasslig förra veckan men inget som bröt ut det har det nog gjort nu hon snorar och har ont i halsen. Jag vill ju ha min promenad i alla fall så på med varma höstkläder i med en alvedon och sen ut och gå. Det sköna är ändå att vi bor i skogen så jag springer fritt och busar med barnen så jag är trött ändå på kvällen. Idag kom en cyklist på skogsstigen och jag rusade fram och tyckte det var kul att springa efter cykel, det gjorde inte hon som cyklade och matte tyckte inte helle om mitt språng iväg så det var bara vända tillbaka till matte och då fick jag kopplet på en stund. Jag följde spåret hon cyklat man måste ju hålla koll på alla dofter på "vår" promenad. Inga kantareller i skogen idag heller men småkillarna var ju med och då är det mycket passa. Ikväll är det både fotboll och föräldramöte för husse och matte så de får väl dela på sig.

Boxerpuss

Godissök

Hej hallå! Nu på fm har matte lagt ett spår till mig, men först busade hon av mig och körde lite godissök för jag var alldeles för sprallig för att klara av att spåra det kände matte direkt. När vi busat med mitt däck, bollen och småkillarna i skogen åkte selet på och jag fick gå ett jätte lätt spår faktiskt som jag klarade galant. Då hade jag hittat fokus! Sen körde vi lite mer godissök, nu är jag så trött att jag gick och la mig i bädden och sover som en stock.

Bild från sommar spåren! Matte hade släppt linan och jag sprang fritt på ängen.

Igår var mattes lillebror och tjej på besök och jag morrade och skällde på mattes bror så han blev nog lite rädd för mig. Vet inte varför jag gör så mot vissa killar. De ska ha barn om bara 3 veckor nu och det fanns tydligen mycket att prata om. Jag har faktiskt bara träffat mattes bror 2 eller kanske 3 gånger så han är ju en ny bekant som jag tror jag måste hålla koll på. Men jag blir inte så populär hos matte när jag skäller ut våra besökare.

Matte träffade också en kille utanför kyrkan igår som berömde mig massor, han tyckte jag var en helmysig hund och jätte vacker, ståtlig och muskulös ja han sa massor med possitiva saker så matte kunde suga åt sig. Känns kul att få berömm.

Och här ligger Kungen på Kriken!

Nu dags att vila!

matte sjuk

Eller inte sjuk direkt hon känner sig matt i hela kroppen och lite konstig i magen fast inte nåt som bryter ut. Vore bättre om matte kunde säga jag är genom förkyld eller feber eller magsjuka. Då vet man ju vad det är och kanske på ett ungefär när man börjar må bättre. Vi har gått en kort promenad idag småkillarna är hemma och då blir det inga långa raska promenader men promenaden är ju lika lång i tid. Jag springer ju också fram och tillbaka och in i skogen ut ur skogen så jag går säkert lika många steg som mattes och min promenad. Annars låg vi och sov hela dagen igår jag och matte, hon hade ju jobbat natten. Oskar har kompis med hem idag då blir det fotboll och jaga barn ute, det är kul. Matte ligger på soffan nu och vilar, ikväll ska Oskar spela fotboll får se om jag ska med.

regn och regn

Nu har matte och husse varit och köpt nya regnkläder, det borde ju betyda att solen kommer eller? Vi har varit ute i skogen i helgen och kollat efter det gula guldet, hittade lite men jag är mest intresserad av att hålla koll på alla. Finns inget fokus på svamp. Jag springer som en tok i skogen och det är bara skönt att få springa lös. Idag var det matte och jag bara, barnen i skolan och på dagis och vi har varit ute på långpromenad i regnet.

Efter promenaden igår blev det dusch också och klo klippning allt obehagligt på en gång.
Nu luktar jag gott en stund i alla fall. Jag mötte en häst i skogen också och de är lite obehagliga så jag morrade lite. Förra veckan kom det en rikrigt otäck dobberman hane han skällde och gjorde läskiga utfall mot mig så jag blev ju också jätte arg. Tur att min matte är stark för jag drog lite i kopplet, men det var han som började och jag var sååå duktig, först. Jag gick lös och när den vovven kom då ropade matte och jag sprang till henne och inte till vovven

Allt är alltså som vanligt här på Kriken matte ska job

Fotboll

Ja igår var det match hela dagen och jag var med. Jag var sååå duktig! Hoppade efter bollen ibland men matte och husse hade min boll med och en himla massa godis. Matte var mest imponerad över att det var så många hundar som gick runt där och jag brydde mig ingenting. En liten lurvig 4 månaders valp stod på bakbenen och skällde mot mig och jag tittade inte äns dit. Nu är det ju så att husse och matte vill att jag ska kunna ligga helt avslappnad och bara titta på fotboll så vi har en bit kvar att jobba. För 1 år sen kunde jag knappt följa med då stod husse och matte på andra sidan planen och jag hoppade som en galning och trodde att alla bollar var mina.

Här är en gammal bild från en fotbolls träning. Barnen har sammling.

Här är jag och Ozzy.

Kolla lilla Curre! För 1 år sen hihi!

Matte och jag kollar gamla bilder och hittar några godbitar.

Här är jag hemma igen badar med barnen.

Ja vi har mycket skoj!

RSS 2.0