Hoppsan

Ja att spränga berg var ju jätte intressant:)

Helt och fint:)

Idag en helt annan bild. Vad sten det blev också. Nån som vill köpa?? Eller jag skänker bort det!
Ja som sagt det var spännande att se när dom sprängde:) Emil och Anton satt inne och kollade ut genom fönstret.

Japp färdig borrat och dags att packa ihop. Ser ni lilla hunden där? Så lugn och fin ligger och har stenkoll på husse. Tänker ofta vad lyxigt att ha en sån lugn hund:) men ångrar mig i samma sekund för det är ju inte jag:) Nej jag ska ha en livlig med fart i, precis som min Chuck ♥

Medans de borrade hann vi med en liten tripp till skogen med Chuck och ja lite små gula och en del svart trumpetsvamp hittade vi:)

Så det blev lite svamp till Marianne och pappa.

När skolan börjar kommer också infektionerna som ett brev på posten. Idag fick Anton stanna hemma för han har en ögoninfektion och är förkyld. Han har så lätt att blöda näsblod också, så även denna gång. Hoppas att det inte blir nåt långvarigt.

Idag blir det alltså göra ingenting♥ bara ta hand om mina sjuka barn. Kanske hinner jag nog tvätta lite plocka lite på tomten, dags att börja plocka ihop ute möblerna? Eller är man för tidig med det då? Inte tror jag att det kommer bli nån mer utesittar kväll. Hösten är här nu och den kom med stormsteg ju.


Tjing tjing♥

Måndag morgon

Ja idag är det måndag och helgen har ju rusat förbi. Förstår inte att just helgen ska gå i denna rasande fart. Som sagt vi har ju då förlängt helgen med en dag. Björn är hemma för idag är det stora sprängdagen:) Idag ska berget bort, så vi kan gå vidare med krusbäret. Det går ju sakta sakta framåt. Hoppas det kommer trilla på lite snabbare efter idag. Vi har grävt bort lera från gropen, både med handkraft och trakorgrävaren. Så berget är nu rensat och fint.

Fredags kvällen blev en härlig utekväll med Pappa och Marianne. Det är så skönt att bara få sitta i lugn och ro och äta och prata. Tycker självklart att det är härligt med barnen också, men ibland behövs vuxen tid för att ladda batterierna. Jätte go mat på Kina restaurang blev det. Trerätters också om man orkade:) för mig blev det bara förrätt och varmrätt. De små var hos mamma och de stora skulle vara själva och ha mys och fixa mat själva. De klarade det kanon bra.

Söndag är fotbollens dag:) Oskar mötte sitt gammla lag Bissarna. Tyvärr förlorade OIK med 7-1. Resultatet hade kunnat se annorlunda ut om Oik hade haft lite tur med sig. Tycker ändå att de spelade bra. Roligt att se Oskars gammla lagkamrater spela också, men nu är det OIk som gäller.  

Ja veckan börjar alltså med lite sprängning och sen fotbollsträningar blir lite jobb i mitten också och ett besök från Majsan hoppas jag på Chuck ska ha sin aktivering, ja jag lovar att jag kommer kunna fylla dagarna. Har tänkt att hinna läsa lite också. Ny bok igen, tackar Mjsan för lånet:)

Mycket bra bok, tycker Mari Jungstedt är så bra!


Tjing Tjing

 


Fredag

Idag är det fredag och det ska bli så skönt. Vi har också förlängt helgen en dag så den är lite längre än vanligt. Helgen kommer bjuda på en fotbollsmatch på söndag, men också förberedelser inför måndag, kan komma en del överraskningar också.

Idag måste passen fixas och så måste jag kontakta chefen och se om man kan få ledigt en helg. Mamma hittade ju superbillig resa till Tallin för hela familjen och bjuder då oss. Kul så barnen ska få flyga för första gången. Oskar tror fortfarande att jag skämtar, han är inte jätte sugen på att flyga. Han är ju så höjdrädd. Så klippning av Mandis på eftermiddagen.

Alla sängarna står nu på plats och är renbäddade och frächa, barnens rum städade (puh bara mina rum kvar) Så innan kvällen kommer ska jag ha hunnit städa alla mina rum, tvättat, storhandlat, aktiverat Chuck, klippt Manda och pass, gärna hunnit med ett släp till tippen med lite skrot och gärna hunnit träna lite också, som vanligt, alltså inte göra mycket alls:)
Riktigt skön slappardag:) Först blir det kaffe
.

Tjiong tjing



 

 

Hönshuset

Så skönt när man fixat höststädning i hönshuset. Nu känner man sig redo för att de små pullorna ska trivas inne i vinter. Kommer säkert få byta spånet fler gånger innan det blir vinter, i alla fall fylla på med mer. Känner mig totalt genom svettig, tungt jobb det där och det underlättar ju om man är två men nu är det gjort i alla fall, puh.

Förmiddagen har också spenderats på Ekensberg. Har gått en lång härlig promenad med Chuck. Vi joggade och gick om vart annat. Det gjorde mig svettig också kan man säga. Mycket glada motionärer i spåret idag. Sen blev det ett litet lydnadspass på planen där. Det gick ju fint, inte för att jag tränar inför nån tävling eller så. Vi gör det mest för att vi tycker det är kul, Chuck och jag. Träffade en äldre man i skogen som ropade högt och kom springande fram och berömde min lilla Chuck. Han hade haft boxer själv och tyckte min Chuck var en sååååå fin boxer och så lugn också. Alltid kul att få beröm för sin fina voffe. Han tyckte allt att jag skulle prova att ställa ut honom.

Ja vist är han bra söt och fin mitt♥

Idag ska också Amandas skola döpas, så jag är inbjuden till namngivningscermoni! Klart man ska åka in på det. Blir till och duscha och klä sig riktigt snyggt:)

Det är ju också torsdag vilket innebär städdag men snälla nån när ska man hinna allt??? Jag som trodde man skulle få sig en ledig skön dag med att inte göra nåt. Ja ja städa hinns ju med, knappast så att nån annan kommer plocka undan alla dammråttor här hemma. Jag har i alla fall hunnit med att tvätta lite så imorgon kanske det inte är sån kaos efter strumpor som det annars är varje morgon hihi.

Torsdag är också fotbollsträningsdag för Oskar så det blir en tripp ner till Ramdalen framåt kvällen. 

Ha det gött alla läsare♥ där ute! 

Möblera om

Ja om man inte har nåt att göra kan man alltid skapa sig nåt nytt. De stora barnen har fått "nya" sängar som jag nu tänkte instalera på deras rum. Hu jeda mig så mycket plock det blir för att flytta några sängar!!! Blir ju i alla fall storstädat på deras rum nu då, det passar ju bra då när jag planerat in en storstädning inför hösten. Tyvärr vill inte min rygg samma som jag:( Känns inte alls bra och snart måste jag ta och göra nåt åt skiten.

Vi har också fått tag på en sprängare så nice:) Han kommer på måndag och då känns det som om vi kan börja nästa fas av "Krusbäret". Nåt vi verkligen behöver för att känna att vi vill trampa vidare med detta jätte projekt som det nu blir.

Idag har Emil och jag varit ute hos Majsan på en kopp kaffe och nybakade muffins, synd bara att jag håller igen! Hahahaha eller försöker i alla fall. Emil fick äta desto mer, så han var ju inte lunch hungrig sen. Jag fick låna en ny bok av Majsan, "Mari Jungstedt" så nu tror jag att jag byter ut "Snabba Cash" mot den. Alltid mysigt att sitta och småprata om ditten och datten. 

Efter första riktiga skoldagen hade Anton med sig nya läsboken hem och han började direkt läsa och skriva av taxterna och hittade på meningar som han skrev så fint. Riktigt roligt med sån skolenergi.

Jag fixade dubbel mat igår vilket gör att allt för dagen idag är klart, bara slänga ihop en sås. Det är ju lite skönt. Då kan man ju fixa och trixa på rummen.

Tjing tjing för nu♥

Äntligen skola!!!

Ja knappas nån som missat va att skolan har kommit igång?? Så då även för mina barn och det är inte kul med tidiga mornar helt plötsligt.

Tror vi alla känner som Chuck:) Bara gömma sig under kuddden:)
Igår började alltså min nr tre i ettan. Jag var med på uppropet, trots att jag jobbat natten. Kände som om jag hade bomull i knoppen men jag höll mig vaken i alla fall. Barnen och fröknarna sjöng fint på skolgården en stund, "galen galen jag är galen i glass, glass glass glass i stora lass lass lass". Sedan välkommnade de in höstterminen med varsin glass. Känns som om han får en kanon fröken också, Åsa, så jag är nöjd. Oskar började femman och jag sprang förbi och hälsade på hans fröken Inger också. Tänk min Amanda började sjuan, högstadiet på riktigt. Nu bytte ju hon skola redan förra året så hon var ju van i lokalerna, men det var nog lite nytt för henne också. Skönt är ju nu att hon får busskort från skolan, alltid ett plus i plånboken. Idag var det dags för skolkillarna att åka skoltaxi, Anton gillart inte. Han var nog supertrött idag. 
 
Han ser allt lite småsur ut♥

Så dagen igår, slutade jobbet 7.15 skjutsade barnen till skolan dagis, upprop med Anton, hem sova tre timmar, power-walk i skogen med voffen, dusch, hämta barnen på dagis och fritids, laga middagen, åka på nattmöte, hemma igen 21.15 och då lite egen tid med min man 22.30 sova, trött som tusan. Ja man kan ju säga att den dagen försvann lätt. På nattmötet hade Maggan dukat upp en super trevlig buffé. Sallader, ostar, kex, bröd, såser, oliver, kallskuret. Ja det var så mummsigt och trevligt. Synd bara att vår chef inte dök upp!

Idag blir en vilodag, Långsätterskillarna har ju då som sagt åkt iväg i sin taxi och Amanda ska jag skjutsa upp till Ekensberg för en frilufsdag och Emil ska en tripp till dagis. Så när Chuck har vaknat måste det ju bli en dag i skogen för oss. Städa skulle ju också funka, för efter helgen är det lite rörigt här hemma. Finns ju tvätt också, så en dag att göra ingenting alltså.

Det blir också fotbolls träning till kvällen.

Tjing tjing

Skolstart:)

Japp skolstarten närmar sig med stormsteg:) Idag var det shopping som stod på schemat. Oj oj vad roligt det är med alla små pennor, sudd, linjaler och block. Tycker det är minst lika roligt som barnen att shoppa till skolstarten. Idag blev det pennskrin och väskor och lite annat smått och gott.

Synd att allt ska kosta så mycket eller att jag har så lite pengar hihi. Alla barn nöjda och glada i alla fall. Vi avslutade med en tripp in på Mc:) Det smakade ju helt ok faktiskt. Oskar tyckte inte att han behövde vara med, jag vet ju andå vad han vill ha och han hade redan valt sin väska. Han valde kompis och minigolf istället.

I natt är det nattjobb, har 30 timmar natt framför mig:) Jätte härligt!! Hela helgen, kommer ju kännas på måndag morgon när jag ska vara med Anton på upprop första dagen i ettan. Sen ska man avsluta måndag kvällen med ett möte med jobbet också. Ja vad brukar man säga man får sova när man dör:)

Helgen bjuder också på en fotbollsmatch. Oskar började ju nytt lag i tisdags och blev uttagen till match redan på söndag. Kul att få kolla lite fotboll igen. Hoppas på bra väder:)

Hade ju önskat att jag kunde ta mig till Norrköping i helgen då jag vet att Chucks uppfödare är så nära. Skulle ha varit kul och ses, men som sagt jobb jobb jobb hela helgen lång. Vi får ses nån annan gång.

Dags för en skogs-power med Chucken, min voffe♥ som sitter så snallt och väntar på mig nu:)

Tjing tjing

Veckans dagar

Ja nu börjar veckans alla dagar fyllas på med aktiviteter. Det är bandy, fotboll, simskola och foto kanske. Samtidigt så börjar skolan man ska hinna jobba lite också och sen har jag min hund och ett bygge som visserligen får ta den tid det tar men måste ju nån gång bli färdigt. Fyra barn och alla vill ha skjuts och gärna att man sitter och kollar på träningen också. Ja det gäller att jag nu blir lite mer strukturerad, matlista, städlista och en väldigt bra almanacka så kommer det att fixa sig:) Hade ju tänk mig att Björn och jag skulle skaffa oss ett friskvårdskort och träna tillsammanns nån gång i veckan i alla fall men vet inte om dagarna räcker till. Ja vi har ju små killarna också så än är det väl inte möjligt.  

Börjar ju snart bli dags att ta tag i höststädningen och sen efter den kan man ju hoppas att man kan sluta vara så rörig. Önskar att jag kunde få till och ha ett fint och välstadat hem alltid. Ibland undrar jag om det inte är så att jag trivs i röran och vill ha det så, ja det ska ju synas att man bor här brukar jag ju tänka.

Nu har jag precis hunnit med min morgon power-walk med Chuck. Härliga morgon♥ Vi mötte en häst och Chuck gillar absolut inte hästar när det sitter nån på och som hälsar, det är jätte läskigt. Först burrar han upp sig med en jätte ragg och morrar lite sen när ryttaren säger hej hoppar han ner i diket. Sötisen♥

Tjing tjing


Gott bröd

Måste bara rekomendera ett super gott filmjölksbröd också som min natt kollega bakat nu under dessa två nätter vi jobbat. Super gott och enkelt.

Filmjölkslimpa

6 dl lättfil
1 dl sirap
1 tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 dl grahamnsmjöl
1,5 dl havregryn
1 dl vetekli
0,5 dl vetekross
0,5 dl rågkross
4 dl vetemjöl

Blanda ihop alla ingredienser, grädda i 175 grader 60-75 minuter längst ner i ugnen i en 2 liters form.


Så enkelt och så gott, ingen jäsning hihi sånt gillar jag.


två snabba gjorda

Tänk vad otroligt skönt det känns när man så här mitt i långveckan kan pricka av två nätter. Säger som Annette sa: man får inte tänka 50 timmar utan dela upp i delmål och se de två första som två snabba sen lite ledigt igen. Ja nu är de första nätterna gjorda i alla fall. Har sovit riktigt illa idag, de stora barnen är riktigt duktiga och tysta hemma men de kan ju inte rå för att kompisar ringer. Sen gav sig både Amanda och Oskar iväg till kompisar och då började katten leva rövare i sovrummet och tuppen Sune har smitit ut och tok gal efter sina hönor så det var ju bara att gå upp. Nu sitter jag med första stora baljan kaffe och hoppas att den ska göra mig pigg. 

Jag har också hunnit med att damma av mina easytone och det kändes i rumpen efter den långa power-walken med voffen i måndags. Tisdag fick bli de gamla hederliga löpskorna för en riktigt härlig lång skogs power. Tänk att semester i fyra veckor kan göra att man helt tappar kondis och karaktär. Vet inte om jag hade så bra karaktär eller kondis innan semestern men nog var den bättre än så här. Ja jag säger väl som alltid nu är det nya tider!!! hihi ja igen då:)

Igår var det fotboll för min Oskar igen. Efter uppehåll och byte av förening så kändes det riktigt roligt och bra att han får komma igång igen. Han är super duktig och jag tycker det är synd att sluta innan han i alla fall provat en ny klubb. Ny blir det i alla fall OIK en tid framöver. Tror att han tyckte det var riktigt kul också. Jag satt med och kollade in träningen hela tiden och det blir nog en tuff tid framöver när de ska göra sig klara för 9-manna. Bättre kondis krävs ju när det blir mer löpning. Det är kyliga kvällar nu. Blir riktigt kallt att sitta i två timmar och titta, jag var ju lite tokig också som inte hade med en tröja. 

Ja vad ska man ta sig för idag då?? Ja berget med tvätt har inte minskat under natten(???) Vet inte riktigt vad mor Inga gör här hemma egentligen hihihaha. Nej det får väl vara jag som tar tag i den och startar nån maskin. Måste väl ta min lilla voffe på en promis i skogen också. Sen är det ju självklart mat och få hem min fina familj till kvällen. Undrar om jag hinner med lite läsning också?? Just nu läser jag "Snabba Cash" av Jens Lapidus vet inte om det var en bok för mig, men jag ska ge den en chans.


Tjing tjing  



Ny dag

Ny dag, nytt liv och nya möjligheter hihi. Ja visst skulle det vara härligt att bara vakna upp och ha bestämmt att nu ska man vara full av energi. Ok riktigt så kändes det inte när jag vaknade i morse av klockan. Har sovit som en kratta. Anton har ju gått och blivit så mörkrädd. Ja och inte kan man låta honom sova där nere då utan man delar ju snabbt med sig av sängen vilket gör det trångt. Katten och voffen vill ju gärna sova där också, nu insåg Chuck att det fanns mer plats i soffan och gick och la sig där. Vilket han för det mesta gör, väldigt sällan han sover hos oss nu.

Japp men nu är man då vaken i alla fall. Småkillarna äter frukost och de stora sover fortfarande. Idag börjar Anton sitt nya fritids, Pirayan. Spännande♥ Igår kom de hem och pratade helt i munnen på varandra Emil och Anton. De hade fiskat och badat och bastat men ingen fisk för det tar för lång tid att vänta hihi de är ju söta mina små. Bra, mycket kul och bus hade de haft för sig. Mormor var trött, i alla fall i öronen så hon skulle hem och vila.

Japp idag blir då en vilodag, eftersom två snabba nattpass väntar. Så får jag ju också lite egen tid med mina stora. Igår var vi själva med bara Amanda, det är man inte van med bara ett barn. Oskar var med kompis och kollade Onyx match. Ska lägga spår till min Chuck också, skickar väl ut Mandis i skogen:) Lite aktivering så han är trött och vill sova med mig imorgon.


Nu dags att ta tag i första dagen efter riktigt skön sommar och semester:)

Tjing

Jobb

Japp semestern är slut och jag trodde nog att det skulle kännas värre att vara tillbaka på jobbet. 2 nätter gjorda och ja det var precis som vanligt. Samma rutiner samma människor samma, samma ingen förändring alls. Ja så det var ju som att komma hem. Stora skillnaden var väl kanske att min natt kompis Eva var tillbaka och det kändes riktigt bra. Emil började inskolning på nya avd på dagis, och det gick ju som en dans det med:) Så nu har jag en stor kille i 5-års grupp på Saltkråkan. Oj vad tiden går fort och barnen växer. Om ett år har jag bara skolbarn:)

Arbetet med Krusbäret går framåt, avlopp och vatten ligger i backen nu och snart är allt igenfyllt. Tyvärr ingen grund än:( måste ha tag på en bergsprängare. Ska väl ta och ringa några nummer på måndag. Här hemma annars är det mycket skogen och svamp jakt som gäller. Finns ju massor och min Chuck älskar skogen. Tyvärr äter vi ju inte:)

Småkillarna är i stugan på Åland med mormor och Markku och Amanda och Oskar har varit hos Malin, Micke, Sixten och Hugo. Vi fick alltså ett barnledigt dygn och det var mysigt. Vi spenderade kvällen i hamnen, cycklade in och bara strosade kollade båtar och tog ett glas vin vid vattnet. Igår kväll hade vi mys med bara stora barnen. Blev en film och en bastukväll.

Björn har nu gjort sin sista vecka denna semester och börjar jobba imorgon. Känns helt ok att komma tillbaka till rutiner med mat och tider. Fotboll, simskola, skola, bandy och alla andra roliga aktiviteter. Ja skolan dröjer ju en vecka till innan det är dags för barnen. Semestern har varit härlig men mycket jobb, den har ju gått alldeles för fort men det gör den ju alltid. Bara se fram mot nästa ledighet....jul helgen eller?? Hihi

Tjing 

Semester

Ja oj vad tiden går fort när man har roligt. Nu bara helgen kvar sen börjar jobbveckan. Björn tar en vecka till men jag får slita hihi:) Hela två nätter nästa vecka. Tiden går fort och vi har hunnit med en hel del semester trippar sen jag skrev sist. Cyckeltur till hamnen med god mat på Hamnmagasinet och glass vid Tova stugan. Shopping på stan med barnen igen. Söderköping och smultronstället.



Smultronställets glassar är större än barnen nästan, men de älskar att åka dit och det är härligt med deras miner när glassarna kommer in. Har blivit lite av tradition att åka dit varje år. Sen har vi ju besökt badstranden och svalkat oss i värmen. En snabb tripp över Bråviken i solen.
 
Härligt blått stilla vatten med solen, nästan så man blir sugen på en båt.

Helgen bjuder på husvagn och grillfest inte illa avslutning på semestern. I mellan alla utflykter har vi också grävt ner avlopp och vatten till Krusbäret men vi har fortfarande ett stort berg som måste bort innan vi kan bygga upp det igen.

Amanda är och inviger Nyköpings festdagar i stan hos en kompis, har sovit borta och Oskar har varit ute och seglat. De små fick lite tid med mormor och Markku igår så Björn, voffen och jag var ensamma hemma och då var det de sista grävandet som stod på schemat. Jag kanske skulle byta yrke till anläggare kanske??? Hihi nej nej alldeles för tungt och tråkigt.

Efter semestern blir det till och ta tag i allt vad träning heter igen. Herre gud så mycket gött man svullat, både dryck och mat. Vi har ju trots allt semester bara en gång per år:) 

En massa födelsedagar ska vi också hinna med nu i början av Augusti också. 
 
Måste ju också skriva en rad om min lilla Chuck också. Han tycker nog att värmen är lite jobbig men han gillar ju att ligga i skuggan. Äpplerna har börjat falla och hur gott är det väl inte att sitta i skuggan och njuta av ett nyfallet äpple??
Just nu är han ute på lite "sök äventyr" med Anton, hihi de är så söta tillsamanns min voffe och barnen.

Tjing tjing

RSS 2.0