Full fart mot helgen!

Ja snart helg!!!! Härliga helg Välkommen!!!


Nu har jag slutat att plocka svampen, finns inte en chans att vi....icke kantarellälskare....kan äta all den svamp vi hittar. Chuck är dock jätte duktig och får mycket berömm och gottis när han hittar de små gula. Idag var han lite ivrig och ville gärna ta sig ett smakprov av det gula guldet:)

Anton spelade innebandy igår...han tycker det är kul när han väl är där.

Så stor han blivit så fort...


Tjing tjing

Biblioteket

Igår tog jag med Emil och Anton till biblioteket.

Så mysigt att sitta och titta i olika böcker läsa lite i nån. Emil hittade en om hur bebisar blir till och det var jätte intresant:)
Jag letade efter en bok till pojkar mellan 10-11 år. Hittade en kanon serie. "Häxfolket" Så nu ska vi läsa "stula barn" och "fly sol fly" av Jo salmson.
 
Sen hittade vi själklart lite nya mysterium "Guldmysteriumet" och " Muminmysteriumet". Böcker av Martin Widmark, Lasse och Majas detektivbyrå. Han har också skrivit om monsteragenten "Nelly Rapp" Så nu har vi också lånat "Monsterakademin" 

Idag väntar nattjobb igen och det känns väldigt skönt att denna jobbperiod bara har 4 nätter, sen en helgs semester.

Igår var det föräldramöte på Mandas nya skola:) Föreläsning om alkohol, oj tänk att hon börjar bli så stor att man får gå på såna föreläsningar genom skolan. Kul att träffa hennes handledare också. 7 grön skrev också ett kontrakt med varandra om hur vi vill vara som föräldrar mot våra egna och varandras barn.

Min fina Manda♥
Regn idag...Chuck och jag ligger på soffan och gör inget än. Snart dags för kantarellsök. Fasiken vi har massor men kan inte låta bli att plocka när man hittar.

Tjing tjing


Bilprovningen...

Hua....Ja inte gick bilen igenom besiktningen heller! Blä!
Inte så mycket att fixa men alltid ska det vara nåt!
Tycker mest synd om Björn som får mecka....så tråkigt! Får väl se om det blir helgens aktiviteter!


Tjing


Emil


Cykelträning!

Sen så ritar vi lite:)


Läsning...

Anton som precis börjat första klass älskar läsningen. Han läser på allt, ljudar hela tiden och får oftas fram ett ord. Det går så snabbt framåt att jag inte hinner med. Vi har börjat med en mysig lässtund innan nattning nu för han har ett superintresse för böcker. Nu har vi precis avslutat "Zoomysteriet"

Hur spännande som helst. Det är också så mysigt att krypa upp i soffan med boken och ha två små som lyssnar med ett jätte intresse. Ja lillebror gör ju precis allt som sin storebror.

Så vi har nu börjat på ett nytt mysterium, Kyrko-mysteriet! Lika spännande det.

Verkar som Oskars förkylning har släppt greppet och han kände sig pigg imorse, så det var innebandyträning igår och blir fotboll idag. Emil hade en hemmadag med mig igår, ville absolut inte åka till dagis. Han var så ledsen och ville bara vara hemma med mig och ja det fick han. Undrar varför han inte vill till dagis? Har det hänt nåt vi vuxna inte vet? Han brukar alltid älska dagis. Ja imorgon måste han ju gå så hoppas att det går bättre. Amanda började ny skola igår och hon verkar supernöjd:) Jag hoppas hon verkligen kommer trivas där. Kunskapsskolan var ju nåt vi tyckte hon kunde söka redan i 6an men då ville hon till Kungshagensskola. Anton hade kompis här igår eftermiddag och de leker kanon bra de killarna. Själv hade jag städdag och det syns knappt idag. Chuck drog ju ett boxerrace ute och sen in direkt med sina leriga tassar så det är bara börja om.

Idag ska jag sitta hemma och invänta sotaren som kommer och gör en brandskyddskontroll av hela skorstenen. Tvätta, städa övervåningen kanske:) och ja handla och göra matlista. Ikväll blir det ett föräldramöte, fotbollsträning och simskola. Mamma får rycka in och köra barnen till träningar och simskola då jag ska på mötet.
Ja en helt vanlig dag♥

Tjing tjing


Små barn små bekymmer....

För några år sedan var min ända önskan att få sova en hel natt i sträck.
Få se sina barn krypa, lära sig gå.
Höra första orden eller potträna nån av mina små.
Ta reda på vilken blöja som hade bäst passform och som inte gjorde barnen gnälliga.
Vilken välling ska man välja och ska barnen ha napp?

Väldigt små bekymmer alltså!

Idag ligger jag vaken om kvällarna och funderar på andra saker, jag har inga gnälliga barn som inte kan sova.
Ingen dricker välling och de har pottränats klart.
Jag hör dom prata i mun på varandra så jag måste be dom prata en i taget.
De kan inte bara gå utan de kan mycket mer än så.
Springa, leka, simma och spela boll

Funderingarna man har nu är mer,
hur får man barnen att inte dricka alkohol, prova droger, cigaretter?
Snatta eller köra moppe utan tillstånd eller nåt annat olagligt?
Ja jag tror att alla kanske kommer prova nåt av det. 
Hoppas bara att man då har byggt en bra grund och att de vet att de kan komma och berätta vad som hänt. Att de aldrig ska känna sig lämnade i en vuxen värld utan guidning och handledning.

Små barn små bekymmer, större barn större bekymmer alltså! 

I snart 13 år har de förändrat mitt liv till det absolut mycket bättre.
Vad vore livet utan mina små troll♥

Älskar er mina fyra♥
Måndag


Idag bär det av mot kunskapsskolan för min stora.


Det har regnat hela natten och blåst så det har regnat in i köket. Inte kul alls. Björn var uppe på taket för att byta en panna kl 5 imorse. Så det börjar väl bli dags att gå igenom taket inför vintern.

Förkylningen håller i sig men de får knalla iväg till skolan idag också, hoppas att det går över snart.

Tjing tjing


Önska


Vill ha! Så coola!


Äntligen Fredag!!

Ja veckan går fort, men fredagar när man är ledig måste ändå vara den bästa dagen på hela veckan, fredagsmys! Här hemma innebär fredagsmys chips, dipp, chili chees ostbågar, bra familjefilm och soffmys tillsammanns. Vad gör ni en fredag kväll?

Känns som om hela helgens timmar och minuter redan nu är uppbokade. Frågan är bara om förkylningsviruset kommer sätta stopp för våra planer. Oskar kände sig inte riktigt hundra pigg nu och lite ont i halsen, han har tre matcher i helgen och det blir ju inget spela om man inte är pigg. Kan vara så att det är fredag och man är lite trött och seg så här på morgonen. Anton sa också att han hade ont i halsen, så vi får se. Annars är det alltså fotbollsträning för Emil, fotbollsmatch och innebandymatcher för Oskar, kalas för Anton och så har de små bestämmt att de ska sova hos morfar och farmor.


Hittade en härlig bild som jag bara var tvungen att låna:) Hon ser lite små stressad ut! Jag kan säga att det är bara ta en sak i taget, ta det lugnt ingen stress. Inget kommer bli bättre av att stressa, man kommer inte hinna mera, ingen kommer heller må särskilt bra. Önskar att man kunde tänka så när man känner sig superstressad.

Idag bär det av på en fika till en av mina bästa vänner, Angelica. Hon är en sån vän som man kanske inte träffar så ofta men när vi ses så känns det som om det var igår. Nu tror jag vi sågs i våras senast, ojoj. Kan det vara sant? Ja när jag tänker efter så har vi inte setts, knappt hörts på hela sommaren. Så det ska bli härligt.

Amanda mandarin är hemma idag, studiedag. Hon gick sin sista dag på Kungshagens skola igår, måndag innebär KunskapsskolanDet kommer bli så bra. Hon kommer börja måndag med en introduktionsdag, de är fyra stycken nya, två sexor och två sjuor.

Ska ta voffen ut på en promenad nu innan det är dags att packa iväg mig, Emil och Mandis till Agge. 

Ja det var nog allt för nu...men lovar att fortsättning följer.

Tjing Tjing


Chuck


I Väntan på att få spåra:)

Kollar in röda härliga nypon, matte kommer på att hon glömt spårselet:(

Vi provar ändå:) Vem har sagt att jag behöver ha ett spårsele?? Jag kan ändå!! Fort går det också.

Chuck kände sig inte riktigt färdig efter spåret så han vek av rakt in i skogen från vår grusväg, jag efter såklart och ja lite gulingar hittade han också:) Jag känner mig nöjd att han markerar genom att sätta sig:) Kanske inte lika nöjd att han sätter sig mitt i allt♥
Men man får vara glad för det lilla.

Tjing tjing


Chuck

Börjar med lite träning på min crosstrainer:)

Sen blir det frukost, en tur till dagis med Emil en fika med Majsan och sen är det Chuck och jag. Blir skogen, spåra kanske eller får se om vi hittar kantareller kanske. Blev ju ett par fina ställen sist.

Idag efter lunch är det i alla fall Chucks tur. Får se om han är ok idag, han kräktes en del igår kväll. Tur att jag har mina lediga dagar annars skulle väl Chuck ha det asatråkigt här hemma nu. Vill helst inte att han springer fritt på tomten för att det är så lerigt. Han älskar ju att springa runt i leran, jag är inte lika förtjust i det, städa är liksom inte min grej riktigt. Barnen har sina aktiviteter på kvällarna och ja då blir det ju Chuck som får vara hemma, tur då att han redan är aktiverad och ganska trött. Hade man ett dagtids jobb skulle det vara ännu köriga eftermiddagar och kvällar.

Ser helt klart fram emot en underbar dag♥

Tjing tjing 

 


Emil

Egen tid med min Emil ♥

Vi tränar att skriva namn.


Ny dag

Ny dag nya möjligheter:)

Ja Dagen igår var ju minst sagt uppbokad. Lyckades hinna med allt, nästan. Var som en död sill när man kom hem efter föräldramötet. Så mycket info och så hade jag nog bomull i huvudet innan jag kom dit. Fick goa varma mackor när jag kom hem i alla fall. 
 
Simskolan går mycket snabbt framåt för Anton. Igår simmade han 10 meter utan några flytverktyg. Oskar spelade fotboll i blåsten och det hade ju också gått bra. Trots att han är lite små förkyld. Han var bra trött i morse. 

Hände en sån otrevlig incident i skolan igår och Anton var riktigt skrämd när han kom hem. Vi pratade mycket och länge om det som hänt och jag önskar att man alltid kunde ha ett vakande öga på sina barn, finnas där och skydda hela tiden. Igår hade det kunnat gå riktigt tokigt. Jag undrar bara var finns de vuxna på rasterna?? Nu fanns det vuxna ute men barnen fick själva söka upp rastvakten och berätta vad som hänt när de var så ledsna. Ja usch, har tänkt på detta mycket, hela kvällen igår och morgonen idag. Vi lägger våra barns säkerhet i skolans händer och hoppas på att de ska vara och känna sig trygga där.
  

Ikväll blir det innebandy premiär för Anton:) Måste kanske åka och köpa nya inneskor. Oskar behöver också nya men kanske att vi kan vänta till helgen med det. Till helgen har han tre matcher inbokade. Två innebandy och en fotboll (om han blir uttagen) Ska man låta barnen få vara med på allt? Orkar dom? Vet inte, vad tycker ni? Jag vet ju att andra barn får och då blir det tokigt om jag är en tråk mamma som säger nej.

Tjing tjing

Malin Vänskap

* En enkel vän, de kommer till dig, agerar som en inbjuden.
* En verklig vän öppnar ditt kylskåp och serverar sig själv.

* En enkel vän har aldrig sett dig gråta.
* En verklig vän har sina axlar våta av dina tårar.

* En enkel vän känner inte till förnamnen på dina föräldrar.
* En verklig vän har deras nummer i sin adressbok.

* En enkel vän tar med sig en flaska vin till dina fester.
* En verklig vän kommer tidigt och hjälper dig och stannar sent för att
hjälpa dig att diska.

* En enkel vän avskyr när du ringer efter det att du har gâtt och lagt dig.
* En verklig vän frågar varför du har tagit så lång tid på dig att ringa.


* En enkel vän tror att vänskapen är slut efter ett gräl.
* En verklig vän ringer dig efter ett gräl.

* En enkel vän förväntar sig att du alltid är där för henne/honom.
* En verklig vän är alltid där för dig.


Glas


Kolla in vilka härliga glas i olika färger:)
Bara älskar dom massor och billiga som tusan ju!
Inköpta på ICA Maxi.

Tjing


Lära känna samtal

Lära känna samtal. Ja vad är det? Läste nu att det tar också bara 15 minuter. Man måste alltså gå upp tidigt, på sin lediga dag, ta bilen åka till skolan för 15 minuter samtal. Jag som ska på föräldramöte ikväll på skolan också. Känner att jag helst bara hade velat dra täcket över huvudet och legat kvar i sängen. Är lite seg och trött idag alltså. Dagis har bommat igen nu, två dagar i rad, utbildning. Säger bara stackars dom som jobbar måndag till fredag. Då måste man ju planera med de få semesterdagar man har så man har kvar till dagis utbildningsdagar. Klart att de ska ha chansen till fortbildning men skulle det gå under med vikarier? men som sagt jag är ju ledig så det drabbar inte mig. Hade dock aldrig velat vara ledig två nätter, det skulle innebära att de tog 4 semesterdagar för mig. 

Snart dags att gå och plocka fram kaffe koppen och dricka sig en stor balja så man piggar på sig och orkar med dagens bravader. Idag är det mycket. Börjar ju med samtalet, ikväll föräldramöte med både Oskar och Anton. Fotbollsträning och simskola. Så ska vi hinna äta och läsa läxor. Ja vi hinner allt lovar jag, med lite hjälp av andra forbollsföräldrar så går det.

Nu ska mumsas frukost:)

Chuck och jag spenderade en timme i skogen igår, kantarellsök! Han hittade ett super fint ställe, ja det var många ställen men ett var ju som ett guldhav. Så imorgon ska lagas kantarellsoppa till barnen. Ska köra efter Per Mobergs recept tror jag.

Tjing tjing

Malin


Ledig

Så skönt jag har klarat av även denna jobbperiod och nu är det dags för lite långledighet. Det har varit en skön helg, lugnt och trevligt. Tyvärr om man nu räknar lite snabbt så har jag sovit kanske 11 timmar sen i fredags morse då jag klev upp med barnen 6.30. Så jag är trött, trött, trött. Förstår inte att jag haft så svårt att sova. Lördagen kändes som om jag absolut inte kunde somna och när jag väl gjort det var barnen livliga, så inte blev det många timmar då. Söndagen var barnen tysta men vaknade av att det ringde på dörren, Emil skulle iväg till kompis och Williams mamma kom och hämtade och skjutsade tillbaka också, lyxigt. Ja även om jag då inte sovit så mycket har jag ju vilat och inte gjort nåt handtag hemma förutom maten då.

Björn har jobbat på med grunden till krusbäret men det blir ju inte heller mycket gjort när jag ska försöka sova bort halva dagarna. Men det tar sig och vem vet vi kanske snart har en gjuten platta här ute:)

Ja och stackars Chuck han har inte fått mycket att göra i helgen inte. Mycket utevistelse på lördagen dock. Ätit äpplen och jagat traktorn. Vallat hönorna gör han ju också. Tuppen sune och han konkurerar om vem som bestämmer om pullorna. Söndagen blev ju såååå otroligt lerig så det blev en promenad i koppel med Chucken bara. Det var inte lite regn som föll och gjorde hela vår tomt till en stor lervälling!! Blä! Så besökare ombeds ta på sig stövlar hihi;)

Hittade en fin tröja i fredags på Gina tricot som bara ropade på mig!! Oueen Malin!! Också i denna härligt röda höstfärg.


Om du inte har nåt gott att säga,
välj att bara vara tyst!

Tycker det är ett bra ordspråk. Ibland kan ord göra väldigt ont och man borde tänka sig lite innan man häver ur sig .

Ja nu ska jag i alla fall ta vara på veckan som kommer. Försöka hinna allt. Innebandy idag (om Oskar känner sig piggelin) Imorgon "lära känna samtal" med Antons fröken, Simskola, fotboll och föräldramöte med både Anton och Oskar. Jag behöver alltså vara på två ställen samtidigt. Nej det fungerar ju inte så det får bli springa emellan  klasserna. Typiskt att de ska ha föräldramöte med båda klasserna samma dag samma tid.

Hua vaknade idag utan kaffe igen, räckte ju knappt till en kopp, blä så trist.

Tjing tjing

Malin 


Date

Mitt i allt ståhej med innebandy, fotboll, teater, simskola, voffen och alla andra vardagliga aktiviteter måste man ju komma ihåg kärleken♥  Så i går bokade jag in en dejt med min man. Det blev bubbelbad och skumpa efter att alla barnen var hemma, mätta och belåtna och läxorna färdiga. Det är ju så skönt att bara få lite egen tid med varandra mitt i vardagen.

Idag är det Chucks egna dag:) Blir lite lydnad och en lång skön prommis ute på Ekensberg. Emil ska till dagis och de andra är i skolan. Jag har ju två lediga dagar nu innan helgens tre nätter ska göras. Det där med att jobba helg är riktigt tråkigt. Det går ju jätte bra när man väl är där men det känns så tråkigt att behöva åka när de andra i familjen får ledigt. Alla idrottssamanndrag och matcher ligger ju på helgen också. Ja och alla kalas och det lilla extra myset har man ju också på helgen. Har svårt bara att tänka mig att jobba måndag till fredag också och vad skulle jag jobba med då?? Nej jag är på rätt plats och natt passar ju eftersom jag har min lilla voffe och honom kan jag inte vara utan ju. Bara tuffa på:)

Nu fyller jag på kaffe tarmen innan man ska fixa till sig, så jag vågar visa mig ute:) 


Tjing tjing

Malin


One to go!

Japp en natt i långveckan gjord:) Tänk att jag varje jobbpass räknar ner till nästa långledighet. Så gör väl alla i och för sig, ofta man hör nu är det onsdag snart helg, eller är det inte så? Ja ja nu har jag bara 40 timmar kvar denna vecka. Var så pigg i natt och det var en riktigt hektisk morgon kan man ju säga. När klockan är 6 på morgonen börjar kroppen gå ner i nån dvala och man vill ju bara sova, men icke på mitt jobb, då är det dags att väcka upp kroppen och jobba stenhårt tills man får gå hem.

Igår drog ju Oskars innbandy igång men han har så ont i halsen och nån förkylning på g så den hoppade vi över. Likadant med fotbollsträningen idag. Det blir alltså bara simskole premiär för Anton idag. Vi hoppas att Oskar kryar på sig tills på torsdag då nästa fotbollsträning är.

Jag fick en ny dator av min älskade man igår:) Så glad äntligen en som funkar som den ska:) En stationär denna gång, nåt som Björn längtat tillbaka till. Jag kanske hellre skulle sett en ny laptop men men ibland ska väl han få bestämma lite också♥ Nu kanske jag kan fixa i ordning min gammla istället så har jag ju en bärbar också.

Sitter o kollar lite gammla bilder så söta mina små:) Anton Oskar och Amanda!

Och så en liten Emil!

Härliga söta barn:)

Tjing tjing!

Amandas foton


Sommar!Min Amanda gillar verkligen att fota och nu pratar hon om att köpa ett nytt objektiv till systemkameran hon har. Tycker hon kan hitta många fina bilder och det är skönt att vi har nån i familjen som förevigar alla ögonblick. Själv äger jag ingen kamera, förutom mobilen då.

Igår åkte utemöblerna undan, tror absolut inte jag kommer sitta ute nåt mer i år. Det blev också en liten röjning på tomten så att man kan komma fram med bilar åtminstonde:)

Vaknade med sju dundrans huvudvärk idag och har sovit som en kratta i natt blä, typiskt när nattjobb väntas. Dags att gå och knoppa nu en stund när alla är i skolan, dagis och jobb. Jag är alldeles själv hemma och det är så tyst i huset.

Idag drar Oskars innebandy igång så denna vecka är riktigt rolig uppbokad;) Har också anmält Anton till simskola nu som börjar imorgon. Skönt att alla veckans dagar har nåt att göra.

Tjing tjing

Fotbollshelg

Japp denna helg består av mycket fotboll. Emil har under lördagen invigt början på sin fotbollskarriär hihi. Han var ju så duktig:)


Träna att passa kompisen.

Oskar har också match både lördag och söndag. Lördagen var träningsmatch inför 9-manna nästa år och jag tror alla behöver öka på kondisen. Blir mycket längre att springa. Tyvärr en förlust men jag tycker ändå att de spelade kanon bra, det jag såg. Idag är det match igen mot Vagnhärad och nu tycker jag att de är värda en vinst igen:) Jag kommer stå vid sidan och heja fram OIK.

Ja Chuck har varit väldigt konstig i magen och idag var en sån morgon då man önskar att hundar kan gå på toaletten. Hua!!! Inte kul att komma upp och ta hand om och tycker ju synd om Chuck. 

Krusbäret går framåt, känns så bra att börja återfylla med grus. Idag ska vatten och avlopp in i grunden och lite dräneringsslang ska väl också i. Tyvärr räckte ju inte gruset vi fick i fredags så bara att beställa mer. Mycket massor går det åt för att fixa till en bra grund. Vår mark består ju bara av lera, blä. Har förstått att man inte kan bygga hus på lera. 


Tjiong tjing

September

Ja nu börjar höstmånaderna på riktigt, med start idag. Jag har som sagt två snabba denna vecka och har nu gjort en av dessa. Skönt, men det var nog min värsta natt på länge. Ögonen gick i kors och jag hade svårt att röra mig ju. Ville bara bädda ner mig och sova. Vi har ju vaken natt så det får man inte göra, även om det är lugnt. Natten var så lugn också då blir den ju så lång.
Har nu sovit och varit ute på min skogsrunda med Chuck. Hittade lite svamp idag med längs stigen. Tar nu min första kopp kaffe och och har lyssnat på Oskar som läser engelska spökberättelser.

Innan nattjobb fick jag ju en idé om att frosta av frysen och kylen röja lite där. Skönt att rensa ut. Hittade ju lite lingon och blåbär så då blev det koka sylt.

Blåbärssylten serverades tillsamanns med pannkaka igår, mummsigt.


Lingonsylt

Igår fixade vi passen också inför resan till Tallin. Vilken pärs!! Ha med de små killarna kl 19 in till polisen. Trötta efter en dag på dagis och fritids. Ja den var ju som om man såg sig själv i "familjen annorlunda" hihi. Ja nu är det fixat och förhoppningsvis har vi dom i mitten på nästa vecka. Jag var ju också tvungen till att ha nytt eftersom jag bytt efternamn sen sist. Ja man kommer väl se ut som en riktigt stressad, trött småbarnsmamma. Men det är väl så jag ser ut alltjämt skulle jag tro hihi! 

Amanda började teatergrupp igår och det är kul om hon hittar nåt som är kul. Samma teatergrupp hon var med i för några år sedan. Hoppas hon fortsätter nu bara. Ikväll blir det fotboll för Oskar och hans kompisar. Har hämtat hit grabbarna och snart tajm att rulla mot Oxelösund.

Till helgen kommer Curre ska bli mysigt att ha två boxer busar igen. 

Tjing Tjing

 

RSS 2.0