Vab

Japp Anton är sjuk..lite feber o förkyld..idag mår han mycket bättre och vad passar väl inte bättre än att "räkna-läsa" lite extra. Baka tillsamanns är ju en kanon ide. Han läser och mäter, lite extra träning liksom. Har nu bakat ett jätte gott lchf bröd till kycklingsalladen ikväll...det blir mumsigt. Annars händer inget speciellt, internet funkar inte...IGEN...så det är felanmält bara och vänta 3 arbetsdagar nu. Han är duktig och läser sin bok också "Hemliga kompisar" Oskar och jag ska till specialist tandvården idag ska bli spännande och se vad de har för planer:-) Tjing för nu

väntar innebandy träning

Ja inget är som väntans tider....Oskar har innebandy idag och jag tycker det är alldeles för sent att träna kl 19-21 när man är 12 år...hmm bara gilla läget...och idag är det jag som kör grabbarna:-)

Skor

Oj var bara tvungen...så fina!!

Strömsholm

Ja kul att man fick glädjas över en pigg och frisk förklarad Zigge i hela 8 dagar... blir så trött. Vaknade på torsdagmorgon och Zigge har ju varit lite "täppt" i några dagar så jag bestämmde mig för att söka för det så det inte skulle bli nån lunginflammation. Ja när jag kom in så tog de röntgenbilder och vi blev skickade akut till Strömsholm....Bröstbenet ser inte normalt ut och nåt låg för hjärtat så man inte kunde se det??? På Nyköpings smådjursklinik sa man att jag måste åka direkt "han kanske inte skulle överleva" trippen mot Eskilstuna...jag bröt ihop, hallå jag sökte för en "förkylning" Hämtade upp Eva orkade inte åka själv och Björn jobbar ju i Stockholm. Väl uppe på Strömsholm charmade Zigge alla och var superpigg. Så Nyköping överdrev nog en himmla massa!!
 
Nya röntgenbilder och ultraljud och ja nåt har ju hänt...bröstbenet trycks neråt och nånting ligger för hjätat fick vi som diagnos men man vet inte vad...han har en väldigt hög puls (stress). Nån pratar och diafragmabråck. De ville lägga in honom och göra en ct-röntgen på fredagen. Jag sa nej till att lägga in honom och senare på fredagen också nej till ct-röntgen. Frågar mig hela tiden hur mycket man bör utsätta denna bedårande lilla valp för. Just nu är han pigg och en röntgenspecialist har tittat på bilderna och säger att hon kan se hjärtats silluett och att han har en missbildad bröskorg bara, men att bröstkorgen "flyttat" sig måste väl bero på nåt? Vi har nu sagt att så länge han är pigg och glad och äter kissar och bajjar som han ska får han vara som han är. Han har ju inte ont (vad vi vet) och är super pigg. Diafragmabråck borde de ju upptäckt på alla röntgenbilder och ultraljud som de gjort...och de var ändå 6 vetrinärer som satt och konfererade om Zigge.Nån vetrinär pratar om att detta bara beror på hans tillväxt...nån pratar om att franska bulldogen är felkonstruerad och att det inte finns en "normalt" byggd fralla, finns inga direkta riktlinjer hur en fralla ska se ut. Ja alla pratar och ingen vet egentligen. Tackar Agria ändå för att de hjälper till nu:) 
 
Vi har haft en super pigg och glad valp hela helgen, fortfarande dock lite "täppt" ...som jag från början sökte för!
Mys med Emil i soffan
 
Nog om tråkigheter med Zigge. Vi har också varit i Norrköping för lite shopping, shoppade en luftvärmepump till vårt lilla tillbyggda hus, Krusbäret.Så snart kan vi få värme där ute också.
Zigge fick sig en tröja då han är lite frusen när vi är ute nu.
Att börja skolan är ju också som att säga nu kommer du tappa dina tänder och det går i en rasande fart Emil har nu tappat två stycken.
(men bara en på bilden)
Idag är jag hemma och vabbar, Anton vaknade med feber och jätte ont i halsen så vi få¨r se vad det blir med detta. Idag har jag har täkt att bara mysa med Anton, kanske vi hinner läsa lite från böckerna Anton lånat från bokbussen. Så kul han lånar böcker som han sen kan läsa själv. Stora barn jag helt plötsligt har...
 
Anton sov borta hos kompis i helgen...första gången... hos Jocke och det var pirrigt och spännande. Oskar hade sina kompisar sov här i fredags....börjar bli en vana att ha minst ett par extra grabbar hemma på fredagskvällarna, men det är ju bara så mysigt och att de vill vara här ser jag bara som possitivt.
Anton hann också med ett kalas på busiz, så helgen har alltså varit som vanligt fylld med aktiviteter och den har alltså sprungit förbi i hög hastighet.
 
 
 
 

Morgonbestyr

Usch vilket liv det blir så här en onsdagmorgon....alla är trötta...blev ju lite sent igår. Vi var så Zigge och Leo fick leka och hälsade på Pappa och Marianne. Voffarna lekte och sprang fram och tillbaka hur tokiga som helst...Sen var det ju dags att hämta Amanda och Hanna från ungdomsklubben och sen hem och klockan blev ju 20.30 innan de små kom i säng...puh
 
Dags att bege sig till jobb...har en dejt ikväll:)
 

Zigge

Många undrar om vi köpt en sjuk hund från början men jag vill bara visa, trots den suddiga bilden, vårt besiktningsprotokoll där vetrinären godkänner honom både till storlek och där hon också skriver "Mycket trevlig valp!". Hon skriver också om en testikel ...men den har visat sig att den ligger där den ska, men testikeln har knappats nåt att göra med den sjukdom han har haft. Vi var ju också med på själva besiktningen och om hon vetrinären, hade tyckt att valparna var små borde hon ju sagt nåt...hon visste ju att vi skulle ta med Zigge hem och att besiktningen handlade om försäljning och att de då måste vara 8 veckor!
 
Han var frisk från början, pigg och glad.
Precis som han är i dag!!
 

12 september

Ja 12 september var ett datum vi längtat efter med skräckblandad förtjusning..
Ja det var dagen då Zigge skulle få sin dom eller bli frisk förklarad och ja vad ska man säga??
Ett MIRAKEL som vetrinären Sara sa...ingen trodde Zigge skulle fixa detta och så visar det sig att tarmar och magsäck är precis inom den normala tjockleken och inte en droppe vätska i buken. Hans viktuppgång var kanon och han blev alltså FRISK FÖRKLARAD igår.
Jag kunde förståss inte hålla tårarna borta...är bara så glad att det var glädjetårar.
Vi var ju egentligen inte jätte oroliga för han är ju så piggelin och vild och nästan galen...
 
Så vi firade med ett glas bubbel och pizza-middag, tyvärr fick vi också besked om att Agria inte kommer ersätta oss för några av vetrinärkostnaderna...grrr
men gud vad är väl 26 000 kr hmmm. Fasiken vad mycket annat lyx vi kunnat skaffa oss. Vi kommer naturligtvis överklaga beslutet men hur lätt är det mot stora otäcka försäkringsbolag??
 


Idag är en innebandytränardag för Oskar...och jag håller nog på att åka på nåt skit..har så ont i kroppen och ont när man hostar...ja jag fixar väl morgondagen och sen kommer man väl ligga hela helgen...blä
 
Imorgon verkar det som om vi kommer ha huset fullt med grabbar igen...så kul och visst är det skönt när barnen verkligen vill vara hemma här med kompisar. Unddrar vad vi ska laga för mat?
Tacos är ju så smidigt när man är så många och så passar det ju till fredagsmys..men vi åt ju det sist vi hade kompisar här och lite annan fantasi borde man ju ha...förslag nån? vi blir ju ändå ca 10 stycken.
 
Äntligen blir det lite matcher också...Söndagen bjuder på innebandymatch.
 
Ha en fin kväll och så kör vi full fart mot helgen
 
 
 

Zigge Äter!

Oj vad han äter har nu nått en vikt på 1300 gram Så härlig hund♥

söndag

Ja oj oj helgerna rusar ju iväg..
Igå var barnen och såg Modig, tre av fyra gillade den. Oskar tyckte inte att den var bra. Under tiden som barnen tittade film gick vi, Björn jag och Zigge till Voyage och åt och drack ett par goa öl. Det märks ju att det är höst att sitta ute en längre stund blev lite kyligt men det var ändå så mysigt, egen tid med min man ♥ Synd att det blåste bara..Sen promenad upp och hämta barnen, de var hungriga så då blev det lite mat för barnen på Vipsgrillen, jag tog förstås bara mos och mummsade på.Sen blev det busstur till Arnö för att lämna av Oskar hos kompis och köpa med Chili Chees hem:) sen buss igen till Kriken och hem för att plocka fram mys och kolla lite tv. 
 
Idag blir det en softar dag..ligga på soffan och inte göra nåt...Björn fixar i Krusbärets badrum. Jag har klippt gräset och borde gå ut för att plocka ihop alla äpplen som faller ner på gräset hmm får se om lusten att fixa med nåt kommer.

Min lilla plutt Emil har tappat sin första tand...det är stort:)
Nu väntar vi tandfen i natt:)
 
Tror att detta springa in och ut på natten med alldeles för lite kläder kommer göra att jag kommer vara förkyld hela hösten...Jag kanske måste vänja mig vid att sova med pyjamas?? så länge Zigge inte är rumsren i alla fall:)
 
Skulle ju absolut vilja komma igång med Crossen igen men idag är halsontet tillbaka...och så har jag svårt att hitta motivationen igen...kanske beror på allt onyttigt man stoppar i sig...men då borde man jul träna mera? Känner mig super duper lat....Usch, jaja en ny vecka börjar imorgon då kanske man bara måste ta sig i kragen:)
 
Kram
 
 

Lördag

Ja inatt har jag bara varit uppe 3 gånger...klockan 01.00, 03,20 och så klockan 05.00 men då gick ju Björn upp så då fick jag ju sovmorgon:) Sov ända till 7.50 och när jag då vaknade var man ju som en död sill...
Så det blev en lång mysmorgon i myskläder innan man kommer igång. Lång härlig frukost med ägg, kaffe, goa smörgåsar och juice. Älskar helgens frukostar när man kan sitta kvar länge och prata dricka flera koppar kaffe och kolla nyhetsmorgon i lugn och ro, ingenting att rusa till.
 
Nu är fredagskvällens "mys" undan plockat och nedervåningen städad. Skönt att bara gå och små plocka dammsuga och fixa lite. Björn snickrar på Krusbäret...det blir så fint tänk snart kanske vi kan ta hit installatörer för värmepumpen och kaminen...blir nästan lite avvis Amanda kommer ju få ett litet lyx hus...hihi.
 
Vill bara säga också att jag just nu inte är ett jätte fan till AGRIA djurförsäkring....hata!!
 
Zigge går nu upp i rasande fart....och vi vägde honom i morse och vågen visade 1156g
Zigge mys
Här attackeras en lite gose björn...
 
Zigge undersöker båten:)
Han är så pigg och härlig så jag har jätte stort hopp inför ultraljudet på onsdag.
 
Idag blir det bio för barnen, de ska få se modig i 3D,
Björn och jag tar oss nog ner till stan då för lite egen tid på restaurang. Bra att träna lilla Zigge att åka buss också:)
 

Uppdatera

Tiden rusar iväg och veckorna tuffar på...det är innebandy träningar och så är det träblås och så alla föräldramöten och utvecklingssamtal som nu drar igång...alla ska få sina nya mål uppsatta:) Skjutsa hit och dit hela kvällarna.
 
Zigge mår ju så otroligt bra...liten fighter min fralla. Han har nåt 1 kg gränsen och passerat den också. Igår var han uppe på 1063 g. Inte illa tycker jag...fortfarande liten då men otroligt piggelin. Han leker busar och härjar på kontoret och tyvärr lite väl mycket nattetid fortfarande....i natt 4 gånger + att han ville äta vid kl 3...men men det är härligt med min Zigge♥
 
Idag är det fredags mys..bara lite jobb först...vi blir nog några extra barn också...minst 3 extra hihi mysigt!
 

RSS 2.0