Allmänlydnad

Idag fick vi besked om att vi kom med på kursen allmänlydnad, den börjar redan nästa fredag. Vi ska träna hundmöten för jag blir helt galen när jag möter andra hundar, ibland. Idag gick promenaden på Ekensberg 5 km spåret. Det var länge sedan och jag var helt galen i början men efter halva promenaden lugnade jag mig skönt för matte. Jag har fått nytt koppel idag och ett nytt halsband, jätte läskigt att ha på mig, det skrammlar liksom lite otäckt. Vi var också och beställde en "här vaktar jag" skylt. Matte har köpt nya Chuck-promenad skor till sig, för i spåret var det blött och då insåg matte att skorna tog in vatten. Matte jobbar i natt så i morgon har vi sovdag.

Äntligen

Ja vackert vår väder, ingen är sjuk, långpromenad, husse och matte hemma igen, cykla med Oskar, ja det finns massor att säga äntligen till. Idag är det strålande väder ute om man ska gnälla blåser det väl lite mycket. Matte och jag har varit ute på promenad med småkillarna jag sprang med pinne i munnen. När Oskar kom hem passade han Anton och matte jag och Emil gick ut på en lååångpromenad, så skönt. Matte gjorde illa foten, hoppas det inte blir nåt allvarligt. Jag och Oskar har varit ute och cyklat också så nu är jag så trött, försöker bara hitta nån liten plats med lugn och ro för att sova. Matte är nöjd med mig idag också jag har ätit upp all min mat men det är väl all motion som satt fart på mig. Matte ska anmäla oss till allmänlydnad kurs som börjar redan nästa vecka hoppas det finns platser kvar.

Kramis

Hundvakter

I fredags morse åkte husse och matte till Stockholm för en skön halv weekend. De hade bokade R.E.A biljetter och hotellrum på det nybyggda hotellet i Stockholm city, hotell Sign. Dom har haft det super mysigt ätit och druckit gott. Vi här hemma, jag och alla barnen, har då haft hund- och barnvakter. I fredags kom Benny och Ramona med kompisen Ozzy det var kul. Barnen tycker ju det är jätte kul med vuxna "lekkamrater", så där får de högsta betyg. Fredag kväll kom barnens mormor och Markku och tog över "vakteriet". Jag har fått ssååå mycket beröm av dom att jag är en så lydig och snäll vovve. Mormor var imponerad över att jag lyder dom också så bra. Vi gick en lång promenad,strålande vackert väder om det inte blåste så mycket.Jag har också fått beröm för att jag är en så social hund, matte blir så stolt över mig.  Så kom lördag kvällen och husse och matte kom hem och jag blev så glad. De hade saknat mig och jag saknade nog dom också en smula. Idag har jag varit ute och lekt med Oskar på förmiddagen, vi kastade boll och han jagade mig. Oskar har fotbolls träning idag så matte åkte iväg på det, då kom ett par som inte bor så långt ifrån oss och knackade på. Tjejen kastade pinne med mig lite extra motion och de sa att jag var så vacker då är det bara sträcka på sig. Nu är lilla Anton hos mormor med husse, Emil sover och de stora är hos kompisar jag ligger och slappar i soffan tillsamanns med matte, skön lugn söndag och allt är som vanligt igen.

Hej då för nu!


Själv hemma

Idag var matte och jag ute på en lång promenad tidigt på morgonen, matte skulle till tandläkaren idag. Det var så skönt för jag fick gå fritt nästan hela promenaden. Jag har ju rymmt i från min matte när jag varit lös så kopplet har varit på för det mesta sista tiden. Idag var matte jätte nöjd med mig för jag kunde följa henne helt. Så vi var ute 40 minuter i skogen och jag fick nosa bakom varje stubbe i min takt. När vi kom hem skulle matte skjutsa barnen till farmor, hon skulle passa de små när matte åkte till tandläkaren. Mattes kompis Maria har fyllt 30 år så de skulle svänga in och gratulera henne också. Jag har alltså varit själv i 5 timmar idag och det var inga problem men oooo så glad jag blev när matte kom hem och hämtade mig då åkte vi och hämtade Amanda, sen de andra 3 killarna hos farmor. Där åts det semlor och sen hem igen för att laga mat. Nu ikväll har matte och jag varit ute och lekt med bollen. Vi har fått meddelande om en "sökdag" med Inga-lill Blixt, den 8 mars, det ser vi fram mot.
Tjingeling


Puss på Anton

image49

Sovande matte

Här är det lugna gatan, matte sover (efter att ha jobbbat natt) Amanda och Oskar är i fjällen med mormor och Markku, Anton är hos morfar och farmor och sover över det är bara sjuka Emil som är hemma, ja och husse förståss. Helgen har gått fort igår åkte vi och hälsade på Ozzy i hans nya hus, dom har flyttat. Jag blev så tokig så jag sprang in och kissade i deras sovrum, konstiga jag. Jag blev nog lite nervös nya dofter och så Ozzy och deras katt Fluffy. Jag har aldrig varit med till dom. Idag har matte sovit till 13 ungefär sen gick vi ut på en liten promenad till gärdet. Där kastade matte en kotte till mig och jag fick springa fritt, sen gömde hon kotten i gräset flera gånger och det var jääätte svårt att hitta den. Jag var helt skummig kring läpparna när vi hade busat färdigt där. Vi kampade om pinnar också det är nåt som är roligt också. Vår promenad idag var bara bus inget tråkigt. Nu börjar barnen komma hem så roligt att träffa Anton igen efter ett dygn vi har saknat honom, och Amanda och Oskar är på väg de ringde och sa att de är här om 30 minuter LÄNGTAR.

Kram alla!

Minsthusse sjuk

Idag har jag fått vara mycket själv. Lilla Emil är sjuk så jag fick springa fritt hemma på förmiddagen och busa med en handboll. Klockan 10.30 skulle matte vara på lasarettet med Emil, att åka till lasarettet och apoteket tar ju sin lilla tid. Emil fick penicillin mot sin hals- näsa o förskylning, så nu hoppas vi på att bli friska. Jag vet att matte egentligen vill vara på två ställen, hemma hos mig och med Emil. Emil var viktigare idag, men efter 12.30 var de hemma igen men nån långpromenad blev det inte Emil sov så vi var ute och sökte lite godis på tomten och lekte med boll medans Emil sov. När husse kom hem åkte vi och lämnade de stora barnen hos mormor de skulle till fjällen över helgen. Matte ska jobba och Anton ska till Farmor och Morfar så det blir bara lilla Emil och husse hemma. Nu på kvällen har matte och jag varit ute på en liten promenad i alla fall ner till gärdet och runt, där fick jag springa fritt en stund. Jag gillar att springa runt och nosa efter alla djur, jägarna har ju matstation för både rådjur och vildsvin där. Nej nu ska vi vila och kolla husse som spelar "guitar hero" på playstation 3.

Hundpuss

vaccination

Hallå där! Idag hade matte, jag och småkillarna mysigt ute, matte hade varit ute och lagt ett spår på morgonen. Vi gick en "kort" promenad först på 40 minuter.  Kort är för att vi inte kan gå flera kilometer med småkillarna, men jag springer oftas lös då och då springer ju jag säkert flera kilometer. Vi kom i alla fall till skjutbanan när lill husse Anton ville vända. Så äntligen när vi kom hem fick jag gå mitt spår. Gick sådär första metrarna men sen fick jag fokus på spåret, Svårt när Anton är med och är "stör" moment. Jag hittade allt i alla fall.
image46
Här sitter jag och väntar.
image47
Kolla in mig! På spåret!
Jag har varit och vaccinerat  mig idag, jag var sååå rädd så hela kroppen skakade, usch men när Eva (djurskötaren hette så) kom in så blev jag så glad och det gick ju jätte bra sen.
Nej nu ska jag krypa ner i sängen, blir Amandas säng idag.

image48

Arg matte

Idag tog vi vägen till dagis med Anton, lilla Emil är hemma för att han är sjuk. Nu känns det som om vi varit sjuka hur länge som helst. Matte känner sig trött och småförskyld hela tiden. Vi tänkte i alla fall ta vägen förbi Ekensberg idag ta 5 km rundan, jag blev helt galen och sprallig drog i kopplet och vägrade vara vid mattes sida. Lyssna gjorde jag inte alls. Matte mår ju inte bra går med nånting i kroppen så efter 1,5 km höll hon på att "dö", ja det kändes så. Jag var ju inte lugnare för det så vi vände och gick hemmåt. Rundan som skulle bli 5 km blev bara 3 men det gör inget.Vi fick åka hem och sova en stund, matte på soffan Emil i sängen och jag i min bädd. Efter lunch busade vi lite med bollen. Bollen är ju jätte rolig. Strålande väder ute och vi är inne känns inte roligt. Oskar och Amanda med kompis kom hem kul med lite rörelse igen. Nu till varför min matte är arg, när hon åkte för att hämta Anton på dagis var jag ju hemma och jag har bitit sönder en fötölj. Ja jag är själv hemma 30 minuter och har bitit i nederdelen av fötöljen. Matte blev såååå arg. Nu vet hon ju inte varför, jag brukar "lägga" saker under och sen försöka få fram dom och då har jag rivit sönder en soffa, den har vi precis köpt ny och det var faktiskt katten som hade börjat riva sönder den.  Nu så var det fötöljen och matte är jätte arg. Tur nog sparade de skinn från gammla soffan. Usch och fy för mig!

Flättna

Idag har matte sovit igen, men Oskar har varit vaken han är hemma och är sjuk. När matte sovit färdigt tog vi en långpromenad till Flättna och ner mot Grindstugan. Flättna och lilla Flättna har massor med hästar som jag inte riktigt tycker är roligt, men så bra som jag gick fot med matte har ju aldrig skett, matte var glad. Vi tog också promenaden till gärdet där fick jag springa fritt och nosa. Vid gärdet matar jägarna råddjur och vildsvin så det finns massor med dofter att sniffa på.
image43

Pinnar är roligt

image44
image45
Snyggt halsband va? Vi gillar det.

Ha det gott!


Semlor

Igår var det fettisdag men inte fick vi nån semla här hemma. Barnen gnällde att de borde få en. Matte jobbar extra en natt nu och vi har tagit det ganska lugnt idag. Jag matvägrar också, matte är inte glad på mig. Jag vill bara inte ha maten. Idag är Oskar hemma från skolan han har ingen röst, matte sover så Oskar gick en liten promenad med mig. När Manda kom hem gick matte och jag en promenad i skogen vi lekte med pinnar och jag badade i en liten gyttjepöl också. Vi tränar lite "gå fot" också för jag har börjat dra lite mer i kopplet, matte tycker att det blir lite tungt men det blir så när matte är slö och tillåter lite mer och mer för varje dag. Vänlig men bestämmd hand krävs med mig. O så denna mat! jag har inte ätit så bra idag heller fast bättre än igår, det blev semlor idag förresten och jag fick äta upp Amanda mandarins som blev kvar. Idag har jag ätit mer än hälften. Skulle sätta in lite bilder på mig i skogen men matte ska åka och jobba nu så jag får ta det imorgon.

Tjingeling

födelsedag

Idag, måndag, fyller Lilla Anton 4 år, så igår hade vi främmande av mormor och Markku och husses ena lillebror med familj. Matte städade lite på förmiddagen och så hade Oskar kompis här. Amanda var iväg hos kompis. Husse höll på att bygga badrum på övervåningen. Jag fick smaka god jordgubbstårta mums. Jag var ute och sprang på tomten. Alla hade nåt att göra så vi tog det helt lugnt en vanlig lugn söndag. Idag får vi mer främmande framåt kvällen då kommer barnens morfar, farmor, Martin och farfar. Vi har varit ute på Arnö och promenerat jag småkillarna och matte nu på måndags förmiddagen. Jag fick sen sitta i bilen medans matte gick in och handlade fika till i kväll. Glassberg med jordgubbar och maränger har Anton bestämmt. Maten blir hamburgare. Hoppas jag får smaka! hihi .
Tajm att vila lite kram kram

Lördag

Oj nu har jag inte skrivit på ett tag. Igår var jag Curre och våra mattar ut och gick långpromenad solen sken så man kan tro att det är vår, men det blåser ju kallt och det är kyligt i luften. Matte hade jobbat en natt extra så hon sov först till kl 11. Vi gick 5 km promenaden hemma hos oss. Idag sken solen på förmiddagen så matte och jag tog Emil i vagnen och gick ut på promenad i en timme, det var så skönt. Emil sommnade i vagen, det är ovanligt att vi har nån av småkillarna med på långpromenad så idag jagade jag vagndäcket hela tiden, det gillade inte matte. Matte är lite småförskyld och känner sig lite hängig, lite grinig till och med. Jag har fått en påse grisöron och det är så smaskigt men det gör mig lite dålig i magen, så man får inte äta för mycket. Jag har precis varit ute och sprungit ett var runt tomten då upptäckte jag att det ligger ett lager snö på backen, KUL. Matte sa precis igår att vintern verkar vara inställd, men en liten smak av det fick vi idag igen, och vilken blåst det blir riktigt kallt ute. Tur att jag kan ligga inne på golvvärmen. Imorgon kommer barnens mormor och Markku och gratulerar Anton som fyller år på måndag, så vi ska baka bullar imorgon undrar om jag ska vara med?

Tjingeling Chuck

RSS 2.0