SpårSå duktig min boxerprins!

Hejsan hoppsan

Ja nu sitter man här igen...9 dagar av ledighet går så fort. Känner mig som pensionärerna....har aldrig tid med nåt för man har så mycket att göra:) Har i alla fall fått en syrenhäck planterad vid hönsgården i hopp om att den ska ge lite skugga varma dagar. Så har jag gjort färdigt min bärodling:) bara hoppas på god skörd till höstarna.

Chuck har mest legat och flåsat i värmen, tar ett tag för honom att vänja sig vid värmen. Det har ju nästan varit 20 grader varmt flera dagar i rad nu. Curre är här igen, mysigt, men denna gången är han här och ska bara ta det lugnt!! Hur får man då två boxrar att ta det lugnt??? Jag kan det då inte....jo klart när kvällen kommer då är de trötta och kryper upp i sängen och soffan för mycket mys. Curre ska operera korsbandet i ena benet därav stillheten.

Igår fyllde min minsta 5 år...var tar åren vägen??? han var ju min bebis för bara en kort stund sen. Massa presenter mest i form av lego fick han, så nu har vi inte bara polisstation utan även en brandstation och hela skeppet från Atlantis:) och en himmla massa polisbilar. De två små killarna är helt tokiga i lego så i år måste ju semestern gå till Danmark och legoland:)

Jag fick ju också lite fina presenter faktiskt, en jätte cool rosa väska, cerisa vaser, massa glas och en Marilyn Monroe ostbågsskål:)

Idag blir det ett spår till Chuck, han behöver jobba lite och Curre, ja han får vila:) Sen blir det mycket vila vila vila vila, 20 timmar natt väntar:( hoppas att min rygg och mina axlar håller har haft så fruktansvärt ont.

Tjing tjing för nu:)

Aldrig ska jag sluta älska Björn


Ledig

Idag är en alldeles egen ledig dag:) Jag och Chuck ska ta en riktig utedag, långpromenad i solen hoppas jag. Sen ska vi ta och spåra lite. Ska gå med bollskorna idag och träna ben och rumpa lite extra.

Har avslutat 2 nattpass precis och det funkar bra med min nya nattkollega. Fast det tar ju sin lilla tid att jobba ihop sig. Nu bara hela helgen kvar. 30 timmar känns långt nu och jag som har jätte ont i halsen idag.
Helgen var helt underbar, jätte fint väder och vi eldade och röjde på tomten. Hämtade in veden från skogen. Korvgrillning över öppen eld och alla barnen och Chuck njöt av att få vara ute hela dagarna. Anton var på kalas i skolans gympasal, han var så nöjd och tyckte det var jätte kul.

Det rycker bra mycket om granris:)

Har vait på samtal med rektorn, skolsköterska och och fröken till Oskar så nu blir det andra bullar;) Hoppas bara att vi kan hitta en lösning så att skolan och Oskar kan funka ihop. Han är ju så super duktig bara han orkar jobba lite med glosor och stavning. Han var så nöjd nu när han kom hem med ett resultat 30 rätt av 32 möjliga i Engelskan. Jag tycker han är super duktig som nu tar till sig och jobbar.
Har också hunnit med ett utvecklingssamtal med Amanda, blev inte så mycket sagt där, skolan funkar bra. Ja sen att mamma är pinsam (?) kom ju fram, hör väl till åldern eller?
Antons utvecklingssamtal var väl ungefär samma, han når målen och jobbar flitigt:) Han är en lugn kille som aldrig syns i bråk och knuff och stök. Idag blir det skolsköterskan med Anton, vikt och längd. Så simskola med Anton till kvällen. 

Ja man vet vad man gör alla små lediga timmar på dygnet. Tur att man har en skön säng att krypa ner i till kvällen. Finns ju lite tid också för att läsa, har läst 5 st böcker av Anna Jansson nu, "Stum sitter guden" , "Alla de stillsamma döda",  "Må döden sova", "Silverkronan" och " Främmande fågel". Just nu läser jag "Pojke försvunnen", Alla handlar ju om polisen Maria Wern. Så bra böcker så spännande. 

Nej men lite frukost i magen nu så man orkar hela dagen:)

Tjing Tjing  

 

 

Vår

Vilken skön vår helg! I lördags vaknade vi dock utan vatten:( Inte kul alls. Varje gång vi skulle sätta på vattnet gick jordfelsbrytaren, elfel alltså. Som tur är har vi ju rörmokaren Marrku i familjen och han fick rycka ut en lördagsmorgon. Jag hade ett berg med disk som skulle diskas sen fredagskvällens mysmiddag. Har ju fortfarande ingen diskmaskin så jag diskar alltså för hand. Lånade dunkar av Markku och kokade vatten för att kunna diska, tog lite tid. Man inser ju när man inte har vatten att vi använder vatten till mycket....diska, tvätta, städa och ja värst av allt toalettbesöken...inte kul 6 personer som ska använda toaletten utan att spola. Jag lyckades i alla fall reda upp disken och dammsuga och torka alla golv utan rinnande vatten. Oskar var på Boda borg med kompisar, Anton hade kompis här hemma så vid lunch startade jag grillen och grillade lite korv. Ja och vips så hade vi sedan vatten igen puh så skönt.

Söndagen spenderade vi ute och eldade ris, barnen cyklade och handlade mer korv för grillning över elden och marshmellows måste man ju ha. Skönt att 4 högar ris är uppeldat nu, bara andra hälften kvar. Blir så mycket ris av träden Björn fäller och det är det tråkiga med att värma huset med ved. Annars är det ju bra motion, träningsvärk överallt tror jag.

Fick för mig att börja cykla med Emil till dagis, men oj måste nog fixa o trixa lite med cykeln innan den är redo eller var det Kanske jag som hade dålig kondis??? men trött var jag när jag kom hem. Emil vill verkligen lära sig cykla nu och det är ju jätte bra han blir ju ändå 5 år nu, men det är svårt att cykla på grus. Alla barnen har lärt sig sent här hemma. Lära sig cykla betyder ju att man måste ha lite hjälp i början, ja mamma får då springa bakom.

Idag kom mina nya skor:)

Reebok easytone! Alldeles rosa och fina. Tackar min älskade man för dom! Nu ska man väl få en snygg rumpa hihi;)
Känns jätte bra att gå i dom än så länge. Imorgon börjar nattjobb igen, känns bra har fått en massa gjort denna lååånga ledighet. Klart hemmafru vore kanske nåt för mig:)

Tjing tjing

RSS 2.0