Valborg

Min matte känner sig lite krasslig, sådär lite ont i halsen lite trött i kroppen nästan febrig, bubblig i magen, ja jag tror det är hela kroppen som det är fel på. Sluta känn efter säger jag och fortsätter att busa. Vädret är kanon, varmt och mysigt, vi håller på med ved och jag är ute och springer nästan hela dagarna. Småkillarna har haft nåt litet magvirus eller nåt, de har varit lösa i magen och varit hemma från dagis, matte hemma från jobbet.  Lördag är det dags för personsök heldag med Ingalill Blixt på Ekensberg. Husse och matte ska ju med också och säkert ett gäng med andra hundar. Längtar!
Matte har fullt upp med kläder och sånt till Marias bröllop men snart har hon lyckats få ihop allt. Träning i kyrkan imorgon klockan 9.00 tidigt.
image73
Bus med husse, han har ju lagt mitt gosdjur på huvudet. Suddig bild för att matte skulle lyckas få med mig på bild, det gäller att vara snabb!

Födelsedag

Igår fyllde vår minsta kille 2 år! Oj vilket kalas, husse och matte satt och fikade från 11 på förmiddagen till 16 på eftermiddagen. Det är så roligt när alla kommer på besök. Jag fick springa ut och in precis som jag ville och så fick jag äta glass mums! Jag var med husse och pysslade med ved också. Nu på våren är det mycket ved som ska fixas. Först fäller husse, då fick jag inte vara med, sen släpar vi ihop det till högar sen hämtar matte stockarna med traktorn och sen ska det klyvas i vedprocessorn. Vi har kommit så långt att vi klyver och det är jätte kul en maskin som gör pinnar. Jag "hjälper" husse med att springa iväg med några stockar, då får jag kämpa ordentligt och sen kommer husse eller matte efter och hämtar dom, ja undrar om det är hjälp förresten. Kul är det ska sätta in lite bilder på kalaset sen.
image69
Nya sandleksaker!
image70
Ja ni ser jag är runt i krokarna, jag tycker det är jätte kul att gräva i sanden men det får jag inte för husse och matte. Jag håller mig runt barnen i alla fall.

Sommarvärme

Igår stod temperaturen på 19 grader här hemma och det är ju nästan sommarvärme. Jag har varit ute och busat hela dagen på tomten, matte har börjat pyssla i trädgården. Hon ska göra en ny rabatt. eller gräva ur en och fixa en gamal som behöver fräschas upp. Matte var på  stan en sväng på förmiddagen, hon var och kollade dukar till sin kompis bröllop. Hon ska vara tärna och då är det en del att vara med och pyssla med. Bröllopet har tema 50-tal så det är speciella kläder till familjen som ska fixas. Barnens mormor har sytt mattes tärnklänning och näbbklänningarna, 3 stycken näbbar ska det bli. Bara 2 färdiga matte ska in på stan idag igen för att köpa dragkedja och lite tyg. Jag ska tydligen sova borta då hos Benny, Ramona och Ozzy. Det blir en ny upplevelse för mig. Bröllopet är den 10 maj. Igår innan vi gick ut och busade förresten, gömde matte min morgon-mat ranson ute och jag fick leta upp den, oj vad det är roligt. Jag stack iväg och hittade alla ställen, tror jag. Ja mätt och belåten blev jag i alla fall. Jag är inte riktigt van vid denna värme än så jag flåsar och har tungan hängande ner till knäna.

Ja vi busar vidare idag med nya friska tag!

image67
Här är jag förra sommaren!
image68
Jag och Amanda förra sommaren! Kollar lite gamla bilder.

powerwalk!

Ja som sagt är småkillarna sjuka och jag har inte varit på låååång promenad på länge! ja det känns så i kroppen i alla fall, det liksom spritter, jag är så super busig. Idag tog matte barnen i vagnen och stoppade om dom med mössor, vantar och filtar för att vi inte skulle frysa och så tog vi en lång morgon promenad. Det var så skönt fortfarande lite kyligt men solen värmde ordentligt. Matte blev lite svettig av att ha vagnen med sig men det är väl nyttigt för henne.
image66
Här är jag!
image69

Här är matte!

 Ja hon gillar inte att vara med på bild men ibland måste hon hihi!

Idag har vi också anmält oss för sökdag med Ingalill Blixt den 3 maj. Spännande!


Sjuka barn

Ja inte roligt när matte är långledig att små killarna ska bli sjuka. Emil hade feber i helgen och igår kväll fick Anton feber och så är det så fint väder att man bara vill vara ute. Idag ska matte städa inne så det blir en tråk dag. Vi ska väl gå en promenad också, men den blir här hemma.

Boxerpuss

Taket lyfte!

Jag hade kissat inne när hon kom hem. Hon hade bara varit och hämtat barnen och varit borta 30 minuter så jag hade inte varit hemma själv så länge. Det var inte det som gjorde henne arg i och för sig olyckor händer ju. Sen satt matte i telefonen och då sprang jag från köksfönster till dörren  för att hålla koll på Amanda som var ute, då sa matte att jag skulle gå och lägga mig en stund, hon tycker inte jag behöver hålla koll på barnen hela tiden, det var då jag hoppade upp och ställde mig och kissade i soffan, sen sprang jag runt och kissade i hela huset då blev matte arg. Ja hon blev så arg så taket lyfte sig och matte blir sällan arg fundersam vad som blev fel men inte så här arg. Jag blev utsläppt och det var toppen jag sprang inte ut för att kissa utan började tok leka och det fick jag inte. Matte skrek kissa och sen att jag skulle komma in. Så bra effekt att kissa i soffan blev det ju inte. 

Annars har matte jobbat i helgen och husse var på svensexa så jag hade hundvakt på lördagskvällen. Ozzy var här. Jag blir så super glad när han kommer, han kanske inte är lika lycklig alla gånger, jag vill nästan nosa ihjäl honom och är lite på honom, men då morrar han hihi. Helgen for iväg i alla fall och det har varit underbart väder vi har varit ute mycket fast jag skulle ju kunna vara ute mer, skulle väl kunna vara ute dygnet runt nu. Emil har varit sjuk också.

Idag börjar en ny vecka och  ny friska tag matte är långledig! Jiiippppiiii!

Centrum

image64
Vi är på tidig morgonpromenad i Nyköpings hamn.
Gud vad kul det är att jaga canadagäss hihi! Men jag kan vara still och sitta och titta på dom också!
Det ser ni ju på bilden!
Vi fortsatte in mot centrum efter hamnen och det gick JÄTTE bra! Mycket folk runt oss cyklar och en massa bilar, ja ni kanske tycker det är självklart att det ska gå lätt, men jag har ju blivit en riktig lanthund. Vi bor helt ute i skogen inga bilar som kör förbi här hemma, möjligen att nån som promenerar eller cyklar förbi på skogsvägen. Så för mig var centrum en utmaning och också att kunna gå fint hos min matte men det gjorde jag, jag måste ju ge henne en födelsedags present också. Min matte fyller ju 29 år idag, men det blir inte kalas hon ska ju jobba i natt.

Jag blev riktigt trött så nu ska jag lägga mig och snarka i min bädd, som börjar bli lite lerig faktiskt, måste be matte tvätta den. Matte ska på stan med Amanda och Oskar idag då får jag vara själv men det kan jag.

Tack för er tid!

Matte kurs idag

Jaha idag ska matte ha halvdags planeringsdag med sitt jobb. Promenaden går ute på Arnö efter att vi lämnat småkillarna på dagis. Det är strålande väder. På eftermiddagen blir jag alltså själv hemma med Oskar och Amanda. Husse och matte var och hämtade nya bilen igår, en ny för oss men inte helt ny. Vaje gång jag nu tittar ut genom fönstret så tror jag att det kommer nån som jag inte känner, så då står jag och morrar och skäller lite, lilla vakthunden som jag är. Jag kommer väl känna igen bilen snart.

Puss och kram

April väder

Matte har sovit länge idag barnen är hos kompisar så vi ska vara själv fram till 16. När matte väl vaknat och vi skulle gå ut så sken solen helt underbart och vi tog fram vårkläder och när matte öppnade dörren öste regnet ner, jaha bara byta kläder. Jag följde med och handlade idag och då gick vi en liten promenad runt affären ute på Arnö. Kul att nosa på lite nya miljöer, nu är husse ute och åker traktorgrävare och jag står och tittar på honom.
Oskar har haft lagfoto med sitt fotbollslag nu på kvällen så Manda och jag var själva hemma.

Nej nu ska jag fortsätta kolla husse!

Grilla i regn

Ja igår grillades det både kött och kyckling på Kriken, mumsigt! Problemet var väl att det regnade och blåste och var riktigt kallt. Vi hade mysigt i alla fall. Amanda var iväg på stan med mormor och Markku och vi hade främmande av barnens farmor och morfar det är så skojigt när de kommer tyvärr var inte Curre med. De tog också med sig Anton hem till sig han hade bett om att få sova där i ftyra dagar men det blir nog bara en natt. Igår har vi fixat med veden matte har kört traktorgrävaren och jag har sprungit bredvid. Idag har vi hunnit med en lång promenad i skogen och ett litet träningspass i lydnad också, men vi skulle nog behöva ytterligare hjälp så att vi inte lär oss något tokigt. Vi väntar på att IngaLill Blixt ska starta tävlingslydnad grupp, den har vi lämnat in intresse för. Vi har också lämnat in intresse för sökdag med IngaLill den 3 maj, personsök. Hoppas inte matte jobbar och att vi kan gå den.
image62
Ja efter lydnad och promenad är man lite trött!
image63

Tack för idag!

Så stolt

O vad stolt matte är! Jag har varit på kurs idag och Inga-Lill Blixt berömmde mig och min matte massor. Hon tyckte vi skulle börja träna för lydnadsklass 1, så det har väckt en tanke i mattes huvud i alla fall. Tänk mig en boxer som från början tyckte att jag kunde allt men bara när jag ville, nu gör jag allt matte vill när hon vill. Ja lydnadsklass 1 ska vi helt klart tänka på! Jag klarade inkallning utan problem idag så kul matte visste inte att jag var lös, linan låg ju bara på backen och jag gick runt utan nån som höll i. Annars har matte sovit idag fram till 10.30 så hon var ganska trött hon har jobbat i natt. Nu på kvällningen har matte lagat lite mat och vi har ätit gott och pratat om hur duktig jag är!
image58
Vi kollade in agillitybanan idag också och matte har fått tillbaka kameran.
image59
Kolla mig! Jag kan springra över men inte på det gula markeringarna så jag är väl inte nån agillityhund och jag har nog inte nån sån matte heller. Vet knappt hur det går till!
image60
Här sitter jag och väntar på att få "möta" hundar  på vår kurs, matte gick i för väg för att vi skulle vara de som alla i kursen fick möta på vår allmänlydnadskurs.  

Boxerpuss!

Tråkiga matte

Ja idag sover matte, hon har jobbat i natt. Jag är väldigt trött också så jag har sovit i mattes säng. Jag följde med och skjutsade alla barn till skolorna och dagis på morgonen, vi var ju en mer, Martin. När Oskar kom hem Gick jag ner och sa hej men sen gick jag upp och la mig igen. Promenaden blev på Arnö vår vanliga väg. Sen innebandy för Oskar ikväll ja allt lugnt precis som vanligt.

Tjingeling

Kameran

Kameran fortfarande på vift i Runtuna!
image54
Njut av gamla bilder!
image55
Närbild
image56


Snöblask

O vad roligt att vakna och se att det är alldeles vitt ute. Snö igen fast detta ska kallas vår. I måndags kväll tog husse matte och jag en långpromenad och vi pratade om vårkänslor solen lyste och det var varmt som en sensommar kväll. Igår kväll var det som att vända på handen snö blandat med regn ingen långpromenad på kvällen. Matte, jag och småkillarna hade ju varit ute och lekt på dagen. Igår kom mattes lillebror Martin för att sova här ett par dagar. Kul med en ny familjemedlem, så imorse fick jag gå upp tidigt för att skjutsa alla barnen till skolan, dagis och Martin till sin skola. Ja det är ändå skönt att ha matte för sig själv i några timmar då tränar vi lite som vi fått med från kursen och vilken lång härlig promenad det blev ute på Arnö fast det regnade och snöade om vart annat, ja jag gillar det ju men matte är inte lika förtjust. Sen hem och vila lite, matte ska jobba i natt men hon stack iväg till stan för att inhandla ny bh till tärnklänningen som hon har. Nu har alla barnen kommit hem och Amanda har kompis med sig så här är det full rulle, många att hålla koll på, men det gillar jag. Martin är väl bästa kompisen han kan man lura till lek hela tiden. Nu måste jag låta Martin plugga säger matte och det är inte lika kul. Synd att snön försvann så fort!

Ha det gott!
Chuck

Hård helg!

Ja hård helg har det varit för matte. Nu äntligen var det dags för möhippa, matte har planerat sin kompis möhippa nu ganska intensivt sista veckan och nu var det dags på lördagen. Det hade gått jätte bra och husse var iväg och hämtade henne  och ett helt gäng tjejer på lördags natten. I fredags köpte familjen en ny bil också ska bli roligt att provåka, tror att det är en volvo xc 70 en sån som jag gillar att åka i. Husse har ju en v 70 och den är jätte rolig att åka i den studdsar jag in i. Mattes Chrysler är inte lika rolig där stretar jag och vill absolut inte hoppa in. Och så måste jag ju berätta om vår kurs i fredags jag är så duktig det var inkallning på schemat och det klarar jag ju galant, jag är hel cool bland andra hundar också. Allt har gått så framåt och matte är så lycklig och stolt och när matte tycker det är kul så blir ju jag ännu lyckligare. Jag har ju kunnat gjort det mesta men kanske när jag vill men nu gör jag allt med glädje när matte vill, och det är lika roligt om inte bättre. Vi har inte kameran här hemma och nu börjar vi sakna lite bilder här tycker jag vi måste skärpa oss matte och jag. Igår söndag jobbade vi med veden husse jag och matte det är kul att hjälpa husse bära stora stockar, jätte kul att springa och hoppa efter traktorn också. Matte hade sån träningsvärk i hela kroppen efter en natts dansande och bowling.

Ja idag ska vi ta det lite lugn möhippa kompisen kommer hit och ska kolla tärnklänningen som barnens mormor sytt färdigt till matte. den är så fin.

Ha en bra vecka alla boxerälskare ja och alla andra också! 

Kurs

Hej igen!

Ja min matte och jag går kurs varje fredag och nu börjar det verkligen ge lite resultat. Vi fick så mycket berömm matte och jag i fredags så jag trodde matte skulle spricka av stolthet. Vi är ett team nu sa kursledaren Inga-lill Blixt. Matte har jobbat i helgen så då blev det tid med husse. Jag hade också hundvakter på söndagen då familjen var med Oskar på innebandy cup. Barnens mormor och Markku var här och gick promenad med mig. Måndag hade matte heldags kurs så jag var ensam på fm sen kom barnen hem och lekte med mig. Jag har alltså varit en del ensam men det har gått bra men snacka om att jag var en helt tokig, rolig, leksugen och alldeles studdsig boxer igår kväll när hela familjen var sammlad. Idag tog matte och jag bilen till hamnen och Nyköpings slott. Jag är så duktig drog inte kopplet hade fin kontakt med matte och vi kunde passera flera hundar utan att morra och resa ragg. Gjorde ett utfall mot en vovve som skällde mot mig, men jag gillar inte hundar som moppsar upp sig, det är nåt vi ska jobba bort ändå säger matte. Tänk att vi har fått smaka på våren också 12 grader varmt stod det i bilen idag när vi körde hemmåt. Nu ska jag leka lite med barnen och vänta på husse som är hemma om så där en kvart.

Tack för ni tittade in och ängnade nån minut för mig.

Chuck 

RSS 2.0