Zigge

Zigge har fått ett nytt halsband...köpte det minsta de hade och ja det var ju lite stort..

Han äter och äter och äter....gud så bra men tyvärr äter han hela nätterna också vilket gör att matte blir lite trött...men skönt att han kommit igång ordentligt.
Idag tar vi en premiär tur till kontoret för ett par timmars jobb.
 
Dags att packa mat och grejs:)
 
Tjing tjing

Zigge Äter!

Yiippppiii

Sömnlös

Oj oj oj igår var min allra högsta önskan att min lilla lillfis skulle börja äta själv...och ja jag fick min önskan uppfylld...önskar bara att han kunde vara vaken och äta på dagtid...I natt har vi alltså varit upp kl 00.00, 02.20, 04.00 och 05.20. Precis som att få barn fast man inte har hormon-påslaget och så får man ju forståss inte vara mammaledig, hihi. Jag ska inte gnälla för jag älskar att sitta och titta på min lilla kille när han äter. Jag är ju ledig denna vecka också så jag kan ju sova på dagen när Zigge bigge sover, men vi måste vända dygnet.
 
Idag gick ju morgonen bättre än igår...de stora hade med sig sina saker, nycklar, mobiler, busskort och cyklar. Jag följde Anton och Emil till skolan och när vi kom fram till skolan sa Anton lite tyst till mig:
-Du kan gå nu mamma jag går resten av vägen själv med mina kompisar!
Så stor min fina Anton!♥
Emil var nog lite pirrig idag med, de hade ju papper som skulle lämnas till fröken och ja frågan är ju när ska man göra det? Ja mycket nytt för min lilla plutt.
 
Nu måste jag få i mig lite kaffe...och så mysa lite med världens goaste voffe♥

Zigge

Ja tänkte väl uppdatera lite om hur min lilla Zigge bigge mår...och måste ju säga mycket bättre. Han har inga problem med magen nu den har slutat "låta", inget knorr och inget muller. Han har gått upp lite i vikt, vi närmar oss 1 kg sakta men säkert hihi. Problemet är att han inte riktigt velat äta själv så jag matar honom, med välling och mat...men igår kväll...mirakel kan ske... då åt han halva sin portion själv. Jag blev ju jätte glad. Annars funkar det som det ska han kissar och bajjar. Vi ger honom denna vecka att återhämta sig och ser om han kan bli lite piggare. Sen väntar ju ett ultraljud till på tarmar och mage.. Denna star har ju varit jätte jobbig för honom och han är ju så liten också. Håll tummarna att detta kommer gå vägen.
 
Ja sen har vi ju övriga familjen också:)
Skoldax idag, min minsta börjar förskoleklass, Anton börjar i 2an och Oskar går över på "högstadiet" på Kunskapsskolan i Nyköping och min största börjar 8an...herregud så stor hon börjar bli. Åren springer snabbt iväg. Så nu har jag alltså bara skolbarn, det känns så otroligt bra. Skönt att slippa dagis. Allt blir lättare också hämta och lämna på samma ställe. Jag har fattat beslutet att skippa skoltaxi till mina minsta då Taxi tyckte att de kunde åka kl 7.08 på morgonen, man ska ju veta då att vi bor 5 minuters bilfärd från skolan och skolan börjar kl 8.10. Tycker inte det är rimligt att min 6-åring och 8-åring ska behöva vara på skolan en timme innan de börjar. Vem ska ansvara för att inget händer dom?? och det värsta är ju att de inte äns "öppnat" skolan vid den tiden. Det kan ju bli kallt i vinter när de ska stå ute och vänta. Sen undrar jag varför de ska behöva kliva upp mycket tidigare än de behöver. Men men Nyköpings Taxi har tydligen bara en bil att skjutsa skolbarn i!! Nej mina ska få sova så länge de kan på morgonen och jag blir Skol-Taxi Malin för då vet jag att de kommer i tid och att de kommer fram till skolan tryggt och säkert. Irriterande ändå när jag ska åka åt andra hållet till mitt jobb.
 
Ha nu alla en trevlig dag!

Utkast: Aug. 24, 2012


Utkast: Aug. 24, 2012


Morgonmys..

Trött men så socker söt!

Ja en sömnlös natt till....Det är som att få barn men utan mammaledighet. Vi har matat på varannan timme och all vätska i buken har nu försvunnit..yiiipppiii! Men han har ju då gått ner massa i vikt, hoppas bara att det inte är för stor nedgång. från 1100 g till 910g
Han väger ändå mer än han gjorde när han kom då var han bara 850g tung den lilla rackaren.

I natt vaknade han 00.30 och fick mat, kissa och bajjade sen var han så super pigg busade och attakerade Björns hår...jag var så super trött och ville bara sova. 01.30 var han trött igen och somnade som en medvetslös...ja då gäller det ju att man tok somnar fort själv...lättare sagt än gjort.

Idag väntar återbesök på Södra djursjukhuset. Hoppas att de godkänner kotten!!

 

 


Bra dag...

Ja dagen har varit bra...lilla plutten äter, kissar o pluppar precis som en bebis ska göra. Han har också minskat sitt "midjemått" från 31-32cm till ca 29 cm o ja det är bra...tror jag.... för det borde betyda att vätskan i buken försvinner. Han sover mycket men är väldigt pigg o busig när han väl är vaken...hoppet att allt kommer gå bra har ändå tänts. Imorgon är det återbesök får se vad de har att säga. Han är i alla fall så socker söt min lilla plutt.

Zigge

Har fått önskemål då om att uppdatera min lilla blogg...och ja vad ska man skriva??

2012-08-13 ett datum jag aldrig kommer glömma...hämtade hem min lilla lilla Zigge, fransk bulldog valp på 8 veckor och ja en liten sådan alldeles för liten tydligen...Han är så otroligt fin:)
Har saknat hund ända sedan min ♥Chuck♥ lämnade oss alldeles för tidigt.

Men den 17/8 fick han diarrè, inte alls kul på en sån liten valp. Jag åkte på stört in till Nyköpings smådjursklinik, de skickade oss vidare till Södra djursjukhuset...och alla som känner mig vet ju att mitt körkort bara går i Nyköping...hihihi men jag har nu kommit på att det funkar ändå upp till utkanten av Stockholm. Så Zigge fick i alla fall "dropp" under nacken och så fick vi åka hem...han kändes pigg på lördag förmiddag men på eftermiddagen blev det en tur upp till Sjukhuset igen. Ännu mer "dropp" under nackskinnet.
Söndagen blev en planerad resa upp för att få in dropp i blodet då hans diarrèer förändrats till nästan vatten. Söndag beslutades att han skulle läggas in. Min super duper lilla valp.

Efter tre dygn på sjukhus har nu min Zigge fått komma hem, men vetrinärerna säger att han inte kommer klara dettta för att han har en för tjock magsäcksvägg och att tarmarnas väggar också är tjocka och detta gör att han fyller buken med vätska. Vi har nu valt att vårda honom hemma för att se om han kan bli piggare här hemma.

Hemsk berg och dalbana av känslor. Man går från hopp till total förtvivlan. Har väl gråtit för resten av året nu. Jag vet att vi verkligen bara drar efter sista halmstråt när vi väljer att ta hem vår Zigge för vård här men det finns ju ett litet litet hopp om att detta kan vara på grund av tarminflammation och inte ett medfött fel. Så vi har fått hemgångsråd, väldigt tydliga sådanna med tidpunkter för minsta lilla medicin. Jag håller alla mina tummar att han kommer klara detta.
Min lilla fighter!!!

Idag tänkte jag då dammsuga alla rummen ja då måste dammsugaren säga att den gjort sitt...gggrrrr!!!!

Så var ska jag börja gräva efter pengar idag?? Inte billigt med Zigge hoppas hoppas att försäkringen täcker detta...vi uppfyller ju kravet för att kunna bli karensfria.
Och nu måste jag ha en ny dammsugare...och ja båten måste ju upp ur vattnet i höst och konserveras och jag får knappt nån lön denna månad då jag sagt upp mig från kommunen och har haft en lång härlig semester...

Men man kan väl leva på kärlek eller?

Ja det var denna uppdatering för nu...tråkig men men....

Fortsättning följer..... 


Längtan...


Semester

Oj oj vad tiden rusar iväg, så länge sen jag kikade in här och uppdaterade, men det har kanske att göra med att jag har semester och inte "hinner"

Vi har spenderat en himmla massa tid i båten men också hunnit få en egen kväll barnledigt och det var så länge sen så det var trevligt. Björn och jag cyklade då ner till båten och "bryggseglade" hihi. Vi gick och fiskade sent på kvällen mysigt men så mycket mygg...

Härlig himmel, men som sagt mygg....

Härligt lugn bara Björn och jag ♥

Amanda och Oskar sov hos kompisar och de små fick lite egen tid med Benny och Ramona...vilket som var uppskattat av de små trollen. De fick åka till Söderköping och äta stora glassar och välja absolut vilken de ville:) och ny Skylandersgubbe fick de också shoppa...hmmm....kul för små trollen.
Sen blev det bad och nya kompisar för grabbarna.
Härliga båtbilder!

Barnen har också fått egen tid med farmor och morfar, de små fick en dag på Kolmården med djuren, bamseland och delfinshowen...de var så nöjda. Vi passade då på att åka till Söderköping med de stora och äta glass så klart:) De stora fick välja själva och valde såklart shopping i Stockholm med farmor och morfar... de kom hem med så mycket fint...också de var supernöjda. De hann också med Skansen.

Vi passade då på att besöka lådbilslandet i Nykvarn med de små.

Skönt att kunna dela upp barnen lite för att hitta det som de gillar allra mest. Är man 14 år och tjej gillar man ju inte riktigt samma sak som när man är 6 år och kille.

Vi har ju lite hemma och göra också så ett par dagar har vi nu fixat och trixat hemma med ny gräsmatta....och så har vi hunnit med en fika hos Krånglin/Bergdahl, där hämtade vi jordfräs och ny studsmatta, tackar för det.

Idag var det shopping i Stockholm för hela familjen...eller nej inte ända fram ...vi fastnade vid kungens kurva...IKEA...hihi och det blev lite andra ställen där också och inte alls dyrt...Så en bra dag trots att Emil och Anton protesterade en hel del. Både god fika med räkmacka, köttbullsmörgås och massa bullar och chokladbollar och mat på Burger King blev det.

Nu lägger vi upp fötterna på bordet och tar en kall efter en lååång dag♥


RSS 2.0