Femte Sjukan

Japp den sjukan håller oss i ett järngrepp.....Först Emil sen lagom när han frisknar till så insjuknar Oskar och nu efter en paus på en vecka blir Anton sjuk. Tur att den lilla stjärnan är stor och duktig så mamman i huset får sova några timmar ändå. Känner mig inte jätte duktig på att uppdatera bloggen, känns som om dagarna trillar på ändå.

Chuck har ätit klart sin penicillinkur nu och måste väl säga att han har blivit bättre i humöret men stelheten och hans svårigheter att gå och komma upp för trappor kvarstår plus att han just nu bara använder tre ben....Imorgon blir det alltså en nytt veterinär besök!!! Uscha min lilla voffe:=( Han har i alla fall livat upp lite sen det kom snö:=) Snö som inte jag tyckte var nödvändigt och tycker inte vi behöver -10 grader heller.

Förra året en pigg boxerkille!
Han har ju också hunnit bli hela 6 år min boxer kille.

I lördags var vi ute och åt god mat med Pappa och Marianne, blev en helkväll på stan. Vi hade mycket roligt och lillebror Martin satt barnvakt (hoppas barnen skötte sig så han kan tänka sig och göra om det) Barnen har i alla fall bestämt att om de ska ha barnvakt igen så vill de absolut ha Martin, så han fick bra betyg av småkillarna.
Frisk

Nu äntligen friska...efter en och en halv vecka med magsjuka känns det som om vi gjort vårat på den biten nu. Jag hann till och med jobba en natt innan långledighet...så en liten lön kanske man kan få då:)

Igår var det utvecklingssamtal med Amanda och vi har nu satt terminens mål och det kommer bli en tuff termin för henne men jag vet att hon kommer fixa varje delmål...för jag ska minsann puscha på henne:) Nu har ju både hon och jag kommit in i hur Kunskapsskolans modell funkar, helt olik den "vanliga" skolan.

Idag var en sån där perfekt morgon, barnen var på strålande humör innan skolan. Emil har sovmorgon och jag får en liten stund med bara Emil, mysigt med en snart 6-årings funderingar (snart 6 år?? min minsta!!) och kaffet smakar så där extra bra denna morgon:) Tänk vad lyckligt lottad jag är som har mina fina ♥

Chuck har gjort nåt tok i bakbenet nu också...kanske bara nån streckning men man blir ju tokig på honom...just nu hoppar han runt på tre ben, inte bra när han har ont sen innan.

Nu blir det alltså en kopp kaffe till innan det är dags för en dagis tripp med Emil.


Crossen väntar ju bara på att jag ska köra ett varv med den...kanske ska ta tag i träning igen efter alla helger, magsjuka och andra "hinder" som gärna hamnar framför träningen...

Igår fick jag äntligen träffa min Markku. Han hade permission från lasarettet och var hemma, skönt att se honom på benen och i hemmiljö, men det var inte denna Markku jag såg för tre veckor sedan...Nu hoppas vi att det vänt och att han snart får komma hem så han kan bli pigg igen:)


Tråkigt

Ja det är precis vad det är super duper tråkigt....inte orka göra nåt. Känns som om jag mår värre idag. Illamående till tusen. Borde ta tag i lite städning men orka...

Tänk ändå vad de kan ta betalt också för våra små djur...95 kr bara för att skriva ut ett recept (???) och sen då 720 kr för medicinen. Min Chuck är ju helt klart värd varenda krona men januari är inte bästa månaden för tusentals kronor extra, försäkring är bra. Så får han medicin också som jag inte vet hur jag ska få honom att ta. Så krångligt och han har en otrolig förmåga att spotta ut den igen...hmm Ja ja bara 18 dagar kvar hihi.


Sjukstuga

Ja hua igår strax innan maten insjuknade Amanda i magsjuka, Emil och jag under natten. Björn har ju en järnmage så den var bara lite bubblig under natten. Han är ju klart och jobbar idag. Annars håller jag alla andra hemma, Anton med feber och vem vet bara han kvar nu. Oskar känner sig inte riktigt bra i magen än heller. Får se läget imorgon. Jag blev ju sådär måttligt populär igår när man ringer jobbet och talar om att vi är magsjuka och att jag inte kan jobba och så sent på eftermiddagen, men men vad göra!!

Fick också provsvar igår på fästingprovet vi tog på Chuck, japp han har borelia också....kändes på ett sätt lite skönt då kanske han inte kommer ha såna problem som han har idag med trappen och denna stelhet. Han kommer nu få penicilin i 3 veckor. Jag hoppas verkligen på att detta ska göra honom till en annan hund.

Var på stan med mina fina barn igår och bibblan. Vi lånade tre nya Nelly Rapp böcker och så första delen av Twilight serien, "Om jag kunde drömma", den ska nog jag också läsa.
   

Amanda shoppade också hårfärg och blev hasselnötsbrun, hon blev så fin så. Anton fick klippa av sig sitt långa toviga hår, oj vilken stor kille jag har snart 8 år och lång har han blivit:) Blev ju en jätte förändring när han fick en fin frisyr igen. Oskar och Anton fick också shoppa nya skor tänkte att det hade varit bra nu inför skolan idag, men men de kommer ju använda dom imorgon i alla fall.

Söta Mandis med hårfärg ♥


Tjing tjing


Hej hopp!!

Kändes som om 2012 skulle få en knagglig start och ja visst men vad är väl en förkylning för en Viking som jag hihi. Har fått diagnosen på Chuck mycket tårar, men nu bara att göra det bästa för honom. Spondylos....är diagnosen alltså. Vi kommer att få ge smärtstillande alltjämt eller förhoppningen är väl att vi perioder kan ge lägre dos eller slippa helt. Så kommer vi också ge Gluco-Flex jätte bra kosttillskott tydligen, den älskar han, lite värre med rimadylen men han tar den också. En ramp upp för trappan borde byggas eftersom han har sånt problem just med trappor. Sen ska han ju absolut vara lugn, stillsam inte studsa så mycket eller tok- jaga barnen i deras lekar...hm ja ni som känner min Chuck vet ju att det kommer bli en utmaning i sig. Jag har ändå suttit här och funderat och han är ju en boxer...en hund som måste få jobba för att vara lycklig. Han är definitivt inte en hund som ligger i soffan och kollar in i väggen hela dagen. Då har han inte ett roligt hundliv. Vi kommer låta honom göra saker så att han är en lycklig hund. Vi måste alltså försöka hålla smärta och humör på en rimlig nivå. Hela tiden checka av läget. Jag vill ju inte att han ska ha ont men jag vill heller inte att han ska ha tråkigt. Så idag blev det alltså i med smärtstillande sen så la jag ett litet spår...ja inte nån bergsklättring utan ett vanligt rakt spår, det gick kanon och han verkligen älskar att spåra.

Oj vad både han och jag tyckte det var roligt.

Super laddad♥

Oskar har varit på innebandycup i Norrköping kom tyvärr hem med magsjuka...blä. Har nu gått mer än 48 timmar så han fick åka till boda borg med klassen. Så det blir skola för barnen i veckan och jobb för mig. Ingen annan drabbades som tur är. Han sov borta den natten och blev dålig där min lilla stackare.

Snart finns det tak på krusbäret också det går framåt, sakta men säkert.Takstolarna upplyfta:)

Igår brädada Björn igen ena sidan. Idag sida nummer två. Hör hur flitigt han hamrar och spikar där ute.

Tjing tjing


2012

Nytt år ny energi??? Så borde det väl vara men börjar året med en förkylning på G och Chuck är dålig så det blir vetrinär besök idag igen! Så ligger Markku på lassarett efter en akut operation. Ja vad kan man säga välkommen 2012. Allt kommer ju lösa sig men det tar mycket energi. Igår åkte julen ut i alla fall och det var skönt, då jag hade lika mycket barr på golvet som i granen. Tjing för nu

RSS 2.0