Ja då var det dags igen...

Japp igår sa ryggen ifrån igen. Jag har inte gjort nåt speciellt denna gången. Kan man inte bli en sån där huvudfoting som barnen ritar när de är små?

Då kan man ju inte ha ont i nån rygg, för man har ju ingen hihi.

Semesterdagarna rullar på och snart är jag ju "bara" långledig. Sen är det ett år kvar tills nästa sommar-semester och barnen har redan sommar planer för nästa år. Blir till att spara mycket pengar♥  

Nu i helgen har vi hyrt en bergsborr, japp kuligt jobb. Eftersom vi ligger mitt i sommar semestrar är det ju svårt att få tag på nån som spränger och då får man jobba hårdare själva. Eller det är ju Björn som får jobba hårt jag servar honom mest med mat och vatten och ibland nåt annat gott att dricka. Idag har vi fått lite förstärkning av pappa som också kan borra och spräcka berg. Jag hoppas bara vi kan få ner vatten och avloppet snart så vi kan börja återfylla. Känns som om allt med Krusbäret går trögt och och är tungjobbat. Ska ändå bli riktigt kul att se hur snigel dynamit funkar. Men man måste ju tänka på att vi har semester också inte bara jobba jobba. 

Ja man får göra små utflyckter varje dag och njuta av varje ledig stund. Igår var vi och hyrde nya filmer också:) "Himlen är oskyldigt blå" "Season of the witch" och "Yogi bear"  hoppas det var ett bra val. Först måste vi ju se klart    "2012" världens undergång , det var en bra film.

Det börjar bli dags att plocka av vinbären också och koka saft:) Men först ska jag ta och läsa lite ur Mari Jungstedts bok " Den dubbla tystnaden"

Tjing Tjing
  

Gräva gräva gräva...

Ja bygget är i full gång men än så länge så gräver vi och gräver och gräver:( Är så trött på att gräva nu så usch!
Känns som om halva tomten är ett stort gyttjehål nu. Det blir rörigt och lerigt både inne och ute. Svårt att ta sig fram nånstans. Regnar har det ju gjort också så att diket fylls med vatten och så hittar vi berg där vi inte vill ha berg. Ja nog med gnällandet, nu har vi ju i alla fall sol och jätte varmt.

Vi har gett Amanda och Oskar ett sommar jobb.....hihi. Japp plocka all ved i våra vedsäcker:) De kommer tjäna mycket pengar om alla säckar blir fulla. Nu är de ute och plockar, jätte duktiga idag i denna värme. Har sagt att de ska få åka till badhuset när de är klara om de vill. Själv vill jag hellre vara på stranden så jag tar väl en tripp med småkillarna dit. Inte badhus när vi har havet så nära:)

Igår blev det skogen, jag och barnen var och plockade hallon och blåbär och så lite svamp så klart. Igår kväll bjöd vi sen pappa på en trerätters. Svampsoppa till förrätt, mozarellabiffar till huvudrätt och till efterrätt blev det hallonpaj med vaniljsås. Det var så mumsigt och vi kunde sitta ute hela kvällen. Åskan slog ju ner i tvantennen för ett par dagar sedan så vi har ingen tv. Vi har heller ingen brådska att fixa den helt ok att vara utan. Fast man saknar nyheterna lite, helt borta i nyhetsvärlden.


Idag tycker Chuck att det är lite varmt han ligger mest i skuggan och sen kör han ett varv runt tomten för att sen falla ner och flåsa. Söta vovven♥


Nej nu fixa lite lunch och sen se vad vi hittar på. Barnen äskade svampsoppan så det blir till och bara värma på den:)


Tjing tjing
 

Semester

Semester-trippen började i Göteborg med en övernattning där. Shopping, Lisseberg, sol, värme, god mat och ett ganska ok Hostel. Ja Göteborg är en fin stad. Sen var det dags att ta båten över till Danmark, på båten fick vi träffa Nicke nyfiken. Emil kramade honom länge för han var så mjuk. Danmark bjöd på legoland med karusell åkande och långa köer. 

Dalagärde

Amanda är fotograf, här på båtenSkönt att vara hemma, men måste säga att Danmark är fantastiskt. Inte bästa stugan men det bästa vädret har vi ju haft i alla fall. Regn på vägen ner när vi satt i bilen och sen sol och uppehåll sen regn på vägen hem. Synd bara att det skulle regna och blåsa när vi var i Skagen på vägen hem. Anton tyckte inte alls att det var imponerande att se Kattegatt och Skagerak mötas. Hans kommentar var "Gick vi hela vägen ut hit för att se det här???? Jag kommer aldrig mer åka till Danmark" hihi Jo då var tydligen legoland helt glömmt och det var bara ett regnigt Skagen han kommer minnas. Ja nog kommer de minnas Skagen nu i alla fall.
Båt färden hem var inte den roligaste heller, vi åkte Stena Line Express en mindre snabb gående båt som gungade bra ute på kattegatt. Men vi fikade och handlade lite i taxfreen, ett måste ju, och sen satt vi ute och tittade på vågorna och båtarna. Färden tar ju bara 2 timmar med den båten, för oss 20 minuter längre då för det dåliga vädret. 
 

Chuck har fått vara hos min mamma och det har väl gått bra, hoppas hon också tycker det. Det märktes i alla fall att han saknat sin flock. Vi kom hem sent på natten och han som i vanliga fall är en tröttmössa sprang ut och busade, hoppade, studsade av glädje. Vi har saknat honom också, massor♥

Så har vi tagit med Chuck ut i svampskogen igen och ja han är ju inte bästa svampletarn längre. Sprang mest runt och tyckte det var härligt att få springa lös i skogen. Nu kan man ju säga att han inte går många meter i från sin husse eller matte heller, rädd kanske att vi försvinner igen. Han tycker det är jobbigt om vi går åt varsitt håll hihi,vem ska han då följa?

Nu är det bara att ta tag i bygget igen och självklart fortsätta semestra med min fina familj.

Tjing

Snart semester

Tjo tjo! Ja snart semester! Har nu jobbat två nätter med en fruktansvärd ryggvärk. Har ätit både ipren och alvedon och då har det gått ganska bra. Tur att Johanna tog tunga biten på tisdagsnatten. Har lika ont idag som igår och jag som har hela helgen kvar att jobba innan semester, med början imorgon. Måste få bukt med hälen också, tror det är den som ställer till det lite, eftersom man går så konstigt. Sne vrider ju hela kroppen. Som sagt två ganska tunga nätter, men det är nog också längtan efter semester som gör mig så trött.

Idag skiner solen och jag ligger ute och läser en ny bok:

Ja klart det är en Mari Jungstedt. Mera Gotlands mord:)

Idag ska också städas lite, måste försöka i alla fall, får ta hjälp av barnen. Blir väl en sväng in till affären också för att handla. Vanliga trevliga torsdagsnöjen.

Har fått nya skor av min älskade Björn, för att få bukt med hälen.

Dom här kommer jag kunna gå perfekt i hihi fin färg har dom ju också:)

Jag väntar med spänning också på resultatet på Chucks knäröntgen resultat. Har ju gått jätte länge nu och jag har inte fått nåt svar. Jag är ju lite nyfiken. Annars börjar han bli lite rastlös av att vara för mycket still. Nu har ju jag också jobbat och då sover han ju med mig om dagarna. Så värmen också. 

Tjiong tjing 

RSS 2.0