Påsk

Ja nu är snart påsken förbi och här har det hänt lite grejor. Långfrdagen var personsök, barnen hade sprungit ut och gömt sig så jag fick leta upp dom. Det är kul också när matte inte har en aning då vet vi ju att det är jag som kan hitta själv.
På påskafton la matte ett spår som jag fick gå eller springa rättare sagt sen en lång skön promenad. Familjen åkte ut till Runtuna på eftermiddagen så då fick jag vara hemma själv. Det gick jätte bra efter att ha fått spåra är man trött.
Påskdagen bjöd på en hel utedag vi eldade den första brasan, husse har röjt i skogen så det fanns mycket ris att elda. Ozzy var här och hälsade på framåt kvällen så när det blev lugnt snarkade jag så taket nästan lyfte. Efter att jag varit ute en hel dag så blev det dusch också USCH!
Idag har jag tagit det lite lugnt var ute och åkte pulka med barnen de tyckte inte det var så kul att jag var med. jag bet ju i pulkan så jag började blöda i munnen också då fick jag gå in till matte som var inne och hade röjdag. Oskar hade kompis här idag och det är sååå roligt med barn och speciellt nya barn. Matte ska jobba i natt men husse är extra ledig imorgon. Ozzy har varit här idag också. Ja mitt hundliv rullar på och jag mår faktiskt riktigt bra.

Hoppas alla haft en bra påsk! Nu börjar ny vecka!

Vår eller vinter

Matte säger usch det kommer snö jag jublar och springer ut med glädje. Inte mycket hamnar kvar på backen men det kommer ju snöflingor i luften. Igår tog vi samma runda 5 km med småkillarna i tvillingvagnen. Matte la också ett gått godisspår, men det är ju nästan för lätt för mig, jag sticker ju som ett skott då. Curre var här och oj han måste väl bli Sveriges största boxer. Han är snart dubbla mig, inte riktigt men han väger 37 kg och tänk på lilla mig 31 kg. Skulle ha en ny bild på honom men det tänkte ju inte matte på. Han kommer bli en stilig karl i alla fall. Vi har inte busat fritt på ett tag nu för vi "mopsade" upp oss så dant förra gången och ville väl inte riktigt lugna oss. Matte åkte iväg på spakväll igår så jag husse och barnen fick härja fritt utan henne.

Idag åkte vi till Ekensberg för 5 km spåret och träna lite hundmöten. Ja det gick väl sådär det började ju med att jag rymmde från bilen hemma. Jag tycker inte om att åka bil så när matte gick mot bilen så stack jag. Matte blev supersur och tro inte att jag vill komma till en supersur matte. 15 minuter tog det innan jag kom in i bilen. Motionsspåret gick jätte bra, jätte fin kontakt med matte. Hundmöten gick också bra inte första men det var en stor mörk schäffer och det fungerar aldrig. Vet inte vad det är med just den rasen men jag blir galen när jag ser en sån!

Matte längtar efter våren när det börjar torka upp så att jag inte alltid är så smutsig och barnen inte så leriga. Tiden kommer och det är inte så långt kvar den här snön är bara ett litet bakslag. Matte jobbar i natt men imorgon är husse hemma och då ska vi hålla på med ved. Längtar!

Extra motion

Idag har matte fått extra motion. Hon satte småkillarna i tvillingvagnen och gick vår stora runda här hemma. Hon fick ju dra en extra stor vagn med båda killarna det ger lite mer styrketräning för ben och armmusklerna. Äntligen har snön kommit tycker jag, jätte kul att jaga stora snöflingor. Familjen är inte överens om det är roligt med snö, barnen tycker det är roligare än vad matte tycker. Jag tycker det är super kul. Synd bara att det smälter bort på en gång. Matte har städat lite idag också eller dammsugit det gör hon ju varje dag nästan. Massor med tvätt fanns i tvättkorgen idag också. Lasagn åt vi ikväll det var gått. Nu ligger jag i min bädd och kollar på bolibompa medans matte duschar småkillarna.

Tjingeling

Helgen förbi!

Ja jag kommer nog bli kanon duktig på att möta hundar. Matte har släppt efter lite för mycket på vår lydnad och då är det svårt att komma tillbaka. Hela fredagen var vi på Ekensberg. Vi mötte Curre 11.20 och så knallade vi 5 km tillsammans, det gick så bra så det tog bara 1 timme, så vi hölle ett bra tempo. Curre och jag fick vila lite i bilen och dricka lite vatten sen var det dags för vår kurs. Jag tycker det är så jobbigt när det sammlas en massa hundar på samma gräsmatta och sen kommer det andra hundar och går förbi också, det är inte bara vi 5 i kursen som är där. Tänk att jag i alla fall kunde sitta en stund alldeles vid mattes sida när andra hundar knallar förbi utan att vara nyfiken på dom. På det hela taget är det roligt med kurs och vi går framåt matte och jag.

Lördagen bjöd på jätte fint väder lååång promenad i skogen och så var familjen iväg och tippade, köpte lördagsgodis till barnen, och kollade badrummsgrejor, då var jag själv hemma. På kvällen var det förståss chips dip och melodifestival. Heja Perelli eller Christer säger vi här hemma.

Söndag, som vanligt har ju Oskar fotboll, husse han snickrar i vårt blivande badrum på övervåningen. Vädret är underbart och jag har varit inne hela förmiddagen inte kul. När matte kom hem med Oskar och Anton käkade vi korv med bröd, mums.  Benny kom förbi kul med ett nytt ansikte. Sen gick vi ut och röjde lite skräp på tomten alla mina pinnar hamnade i eldhögen (?) konstigt jag trodde att familjen uppskattade att jag tog hem dom från skogen. Jag har fått söka efter familjen idag också husse gick ut och gömde sig och det var ju sååå lätt att hitta honom, sen gömde sig Amanda och Anton och matte och jag hittade allihop, matte var svårast, men hon var ju sist också. Jag måste träna uthållighet.  


Ha en bra vecka alla!


Lindbacke

Hej
Igår trotsade vi detta regnande och blåsten, vi tog bilen till Lindbacke jag matte Anton och sjuklingen Emil. Vi bäddade ner Emil i vagnen med overall och filtar och så var vi och köpte picknic. Kakor och risifrutti och yoghurt, jag hade frolic med mig och så hade vi lite mys i en kohage. Tur att korna inte var ute. Anton ville absolut inte gå in där för det fanns stora skyltar som sa att man kunde möta kor där inne. Matte övertalade honom att de inte var ute när det blåste och var kallt.  Vi hade jätte mysigt med varma kläder men hade vädret varit bättre hade vi kanske stannat och tittat på fåglarna lite längre än 1,5 timme. Lindbacke är ett naturreservat , så man kunde spana in svanar och några andra fåglar(?). På Lindbacke finns fornlämningar och en gammal gravplats. Ja vi strövade omkring där i en och en halv timme sen tog vi bilen hem och fortsatte att fika hemma. Oskar la ett mumsigt godisspår till mig igår också det var kul.
Idag har matte varit iväg och gjort synundersökning på Anton det gick tydligen bra. Emil är dålig i magen idag hoppas det är en reaktion på att han började äta lite mat igår. Han har ju ätiti så dåligt nu på en vecka. Han har säkert gått ner ett kilo. Inte bättre väder idag heller så vi tar en lugn dag inne matte ska dricka lite kaffe nu och sen kanska vi går en liten sväng. Vi är trötta efter Emils vaken natt. Vi får se vad eftermiddagen bjuder på. Matte måste hämta ved idag också då brukar jag få följa med men jag badar ju alltid i leran där borta vid veden och det är inte populärt.

Hade bra!

Regnig promenad

image52

Snygga tassar va? så här ser jag ut efter en promenad här hemma. Jag trodde ju att det är lugnt en liten handuk så är det snart torrt, men kolla in resten.

image53
Va kolla in mig i duschen det var det värsta! Ja ja men det var ju väl behövligt. Nu luktar jag inte skunk längre men blöt hund!


Duva

image51

Emil sjuk

Ja då var vi där igen 2 veckor höll sig familjen frisk. Nu är lilla Emil sjuk igen febern kom som ett brev på posten och slog till direkt. 39,9 och alvedonen vill inte få ner den. Matte blir lite orolig. Idag får vi väl pälsa på honom i vagnen och bara gå en fjutt runda, det regnar ju så gräsligt också. O tänk ingen av kompisarna var med igår både Curre och Ozzy var hemma, det gjorde i och för sig inget all uppmärksamhet på mig. Klockan är snart halv tio och jag har inte gått upp än, jo jag har varit ute och kissat men jag ligger fortfarande i min bädd och snarkar. Jag är en så morgontrött boxer och nu är det lugnt och skönt här hemma, barnen i skolan Anton på dagis och Emil är väldigt stillsam, då kan man ligga och vila lite längre idag. Matte sitter med sitt morgonkaffe och kikar på morgon-tv så allt är väl som vanligt här. Fortsättning följer.....

Lillhusse 8 år

Oj nu har det gått ett par dagar sedan vi skrev. Fredagens kurs gick faktiskt bra. Vi är en liten grupp 4 killar och 1 tjej, Det var Benny, Harry, Curre, Bonita och jag. Vi har alla en sak gemensam vi har svårt med hundmöten och i de lägena så har vi alla stängt av hörseln. Så Ingalill Blixt ska lära våra mattar hur de ska få oss att lyssna på dom, hihi kul och se om matte klarar det. Vi fick också höra att första dagen är värst och då var ju jag jätte duktig, det är ju så att jag kan väldigt mycket och är jätte duktig när jag själv vill. Vi ska se om vi kan vara lika duktiga även när matte vill.

Den här helgen jobbar matte så hon sover på dagarna. Igår var det skogspromenad med husse som gällde. Idag har jag varit ute med husse och tagit in ved och grävt i jorden (leran). Matte tycker inte det är så jätte kul för all lera hamnar ju inne på golven. Idag blir lillhusse Oskar 8 år så vi kommer ha fullt hus här ikväll. Kanske att Curre och Ozzy kommer. Det har spelats guitarr hero här för Oskar fick en ny gitarr. Husse klippte mina klor igår igen och det är lite läskigt. Nu börjar jag släppa massa hår också och det märks på golvet och soffan. Lera hår och grus och en grå-brun hund som luktar skunk, här älskar vi våren! Och hundlivet! Nu är det ju inte bara jag som släpar in, 4 barn gör sitt också.  Vem sa att man behöver ha ett rent hus?

Matte trött

Hej Igen!

Ja nu har jag inte skrivit på ett par dagar men allt är lugnt och tråkigt matte har sin jobb vecka och är trött som tusan. Igår var vi i hamnen och gick jag och matte. Det blåste så dant vid vattnet så vi höll på att blåsa bort. Matte hade jobbat men blev väckt redan kl 11 och då var det bara att gå upp. Trött och inte på alls bra humör var matte och då är det ju lite kul att retas. Sen skjutsade vi runt Benny till olika bilreservdelsaffärer, det är så tråkigt att åka bil. Nåt spännande som hände var att brandkåren kom ner till oss igår, nåt tåg hade gnistrat så att gräset tänts på. Inget allvarligt, men en stor dobbermanhane med husse var här och berättade att det brann i skogen vid oss och du kan tänka att jag skällde, mot dobbermannen alltså.
 Idag har vi varit på ett alldeles nytt ställe och gått, ligger nära Ekensbergs spåret som vi brukar gå men vi insåg snabbt att det är många hundar och motionerande pationärer som går där, pensionärer har ofta stavar, skulle vara kul att sätta tänderna i dom, ja alltså stavarna. Vi bor på landet och inte har vi mycket folk runt omkring oss så när jag kommer ut och får träffa människor är det inte säkert att de är lika glada som jag, inte kan man gå fot när det händer så mycket runt omkring en. Imorgon ska vi börja allmänlydnad, hoppas det går bra.
image50
Här är jag, jag älskar bollar!

Hej för idag!

Helg

Ja då har ytterligare en helg gått förstår inte att den går så fort. Lördagen bjöd på regn regn och åter regn och en himla massa blåst usch, kallt som tusan. Vi hade ju hoppas på så fint vårväder som vi hade i veckan. Inte för att jag är så frusen, det är ju bara studdsa fram och tillbaka som en galning så håller man ju värmen eller? Vi gick i alla fall vår runda på 3 km och lillmatte, Amanda,  var med. Vi tränar gå fot med henne också, och det går kanon bra jag lyssnar massor. Jag blev bara lite rädd när vi mötte en häst, häst med ryttare som pratar är nog värst, då reser jag ragg på hela långa ryggen. Idag söndag tog vi promenaden runt gärdet och de ångrade matt för det var så blött och alla var blöta om fötterna. Amanda Anton och matte Malin var med. Oskar har fotbollsträning som vanligt på söndagar, sen åkte hela familjen utom jag till Norrköping så jag var själv hemma i nästan 5 timmar de skulle kolla ny tv. Nu på kvällskvisten plockade matte fram den där maskinen som låter väldigt läskigt men som suger upp allt grus jag släpar in, men det var ju snabbt avsuget  så att det blev tyst. Veckan som kommer jobbar matte massor så det blir en tråkvecka!

Tjingeling

RSS 2.0