Varmt

Värmebölja, hörde att det innebär 25 grader i minst 5 dagar. Just nu har värmeböljan börjat här och det tycker jag är lite jobbigt, jag har ju precis fått ta av mig strumpan och skulle vilja rusa runt som en tok men man orkar ju inte när det är 27 grader. Matte har jobbat och vi har sovit till 12 det var inte bra för matte som har 2 nätter till. Matte brukar sova till 14- 15 i alla fall så det blir tungt i natt för matte. Barnens morfar var här en snabbis idag och kollade hur stängslet ska sättas upp. Vi ska nämligen få stängsel ner mot järnvägen.

Sov gott alla boxerälskare och alla andra!

Hallå!

Hej där här är jag igen, tänkte visa min lilla tass.
image87
Kan ni tänka er en boxer kille med denna strumpa på sig? Usch säger jag!
image88
Nej jag vill ha bort den!
image89
Ok om jag tittar på dig lite sött matte tar du bort den då?
Nej jag måste tydligen ha den här på mig, men bara när jag är ute som tur är. Idag är matte ledig hon har jobbat ett par nätter nu. Idag är det strålande väder och vi ska bara vara ute på tomten och rensa ogräs och klippa gräset, det blir inga långpromenader nu med min tass. Annars är det full fart här hemma, penicillinet går bättre att ta för varje dag, matte lurar mig med köttbullar, korvbitar, leverpastej och skinka så det är mummsigt gott att ta tabletterna.

Jag mår bra trots mina två vetrinärbesök!

Kram

Matte skriver!

Imorgon den 26/5 är det precis 1 år sedan vi hämtade hem vårt lilla busfrö. Det jag minns är att vi lämnade alla barn hos min mamma för att åka hela vägen till Helsingborg. Så nervös och förväntansfull, vi hade ju fått bilder mailade till oss och en beskrivning av Chuck och han var ju världens sötaste kille. På vägen ner sa jag väl minst 10 gånger att vi skulle vända men nej det ville vi ju inte, vi ville ju träffa detta busfrö. O ja vilket busfrö det var han studdsade upp och ner och fram och tillbaka ,det var kärlek vid första ögonkastet! Vid fikat kom denna lilla boxerkille och la sin stora blöta nos i mitt knä och jag smälte som smör, det var verkligen honom vi väntat på. Några tårar fälldes av de förra ägarna så vi gjorde avskedet kort och så var vi på väg hem! Äntligen hade vi vår hund en helt underbar boxerkille, Chuck!

Ja ett år har gått och det känns som om det var igår, men året har inte bara varit lätt. Det var en stror omställning att skaffa hund. En sån stor hund också som verkligen tar plats och visar att han finns och han vill ha minst lika mycket uppmärksamhet som alla andra. Under året har det kommit tårar, en del av att man varit riktigt trött på honom men för det mesta av glädje. De är glädjetårarna man minns i alla fall.

En sak har jag lärt mig, man har aldrig tråkigt när man har boxer och du behöver aldrig fundera över vad du ska göra.
image86
Vi älskar vår Chuck!Glas!

Ja nu har två saker hänt på kort tid. Igår var jag ute och lekte på tomten och sprang runt som vanligt, jagade husse som var ute i skogen och kollade efter sina nycklar där vi håller på med ved. När jag sen kom in blev det som röda fläckar efter mig, jag hade skurit mig i tassen. Det är en ganska lång repa men inte jätte djup, men vad det blödde matte och husse lindade tassen och då slutade det att blöda. Idag har matte sovit en liten sen åkte vi till vetrinären igen, jag har fått en sko och en tratt, men tratten tänker jag inte ha på mig och ja skon kommer inte bli väl använd. Jag går bara ut och lägger mig vill inte gå med den. Idag var det jätte obehagligt hos vetrinären också vet inte varför vi var nästan ensama där. Ja jag kommer sätta in en bild på min lilla tass här! Vetrinären sa förresten att det bara var en liten skråma och att det kommer läka av sig själv på bara några dagar, känns som om jag har lite otur just nu!
Nu blir det inget viltspår imorgon och det var sista gången för säsongen med domare och allt, tråkigt! Men vi får skjuta upp det till nästa termin.

Full fart igen!

Igår tog vi långpromenad ute på Arnö, skönt med nya dofter. Vi gick en bit i skogen också. Matte åkte ner på stan sen för att köpa kläder till sig, men kom hem med skor till Amanda, gummistövlar till Emil och byxor till Anton inget till sig själv, typiskt.  Idag har matte sovit för hon har jobbat men sen har vi varit ute på tomten och busat med bollen och pinnar, vi letar också efter husses traktorgrävar nyckel som vi tror han tappat ute. Vi har inte hittat nåt! Jag äter min penicillin och det verkar fungera bra, men dyrt blev det för alla 5 askarna, för en fästings skull. Usch äckliga kryp de där. Nej nu ska vi hämta hem alla barn så det blir lite fart här hemma!


Bilder

Tjena! Jag är boxer och jag kan inte vara still!
image81
Jag tar den!
image82
Ett litet varv runt bara!
image83
Hej då matte jag fick pinnen!
image84
Ok vila liten sekund jag kollar husse som klipper gräset!
image85
Ja grön liten tass i det nyklippta gräset! Ja som ni ser mår jag jätte bra och kan inte alls vara still.

Jag mår bra!

Hej alla mina läsare! Jag ska bara snabbt skriva nu på morgonen att jag faktiskt mår bra, matte och husse vill att jag tar det lugnt men jag har liksom inte ro att ta det lugnt. Jag vill ut och busa hoppa springa, leka med boll cykla efter barnen. Ja jag känner mig frisk! Det är bara matte som är larvig som säger vila.
Vi vet ju fortfarande inte vad det är men behandlingen mot borelia hjälper.

Tjingeling!

Negativt!

Provsvaren var negativa på fästingsjukdomen, men symtomen kom väldigt snabbt vilket gör att kroppen kanske inte hunnit reagera och bildat antikroppar. Nu mår jag så väldigt bra och har varit ute och velat busa lite till och med, svårt att få igång matte bara. Det betyder att jag kanske har den ändå, därför fortsätter vi med behandflingen över helgen. Jag får ju rimadyl, smärtlindring, som jag ska äta i 5 dagar efter det vet vi om vi behöver utreda vidare.  Jag äter bra, dricker bra, går bra har ingen feber och är riktigt bussugen, så jag överlever det här, skönt! ja för mattes oro alltså!


Sjuk vovve!

Ja jag är ju väldigt morgontrött och igår ville jag inte gå ut och morgonkissa men jag hasade mig ut i alla fall.  Matte skulle ju iväg på ett medarbetarsamtal med sin chef. Hon åkte vi 9 och skulle vara hemma till senast 12 och de stora barnen var hemma. När matte kom hem hade jag inte klivit upp ur min bädd än, jag gick inte äns och sa hej till matte, då är man ju sjuk. När matte kommer hem brukar det komma en jätte busig boxer som studdsar vid mattes sida och bara måste få pussa och få all uppmärksamhet av matte. Igår vi 12 låg jag stilla i sängen kollade inte äns fönstret när bilen kom. Matte kände och klämde överallt på mig och tog febern, 39,4 vi ringde vetrinären och fick tid för en liten koll men ingen oro för lite feder. När jag hoppade ur bilen haltade jag på vänster framben och bakben och vetrinären Pia hon klämde och kände tog febern igen, 39,9 den hade stigit.  Jag morrade som tusan när hon klämde på mina ben på vänster sida uppenbart att jag hade riktigt ont. Sen var det blodprover för att kolla fästingburen sjukdom de proverna visade inget ,så några prover skickades iväg för analys. Provsvar idag! Jag och matte åkte hem jag fick hoppa ur bilen och kunde inte gå då. Matte bar in mig i bädden och åkte själv tillbaka till vetrinären Pia, vi provar nu ändå att behandla mot  fästingsjukdomen, kommer nu inte ihåg vad den hette. Ny temp idag och så ska matte ringa vetrinären.
Många tårar blev det hos vetrinären för matte hon trodde jag skulle dö! Larviga hon!

Ja fortsättning följer...

Bilder

image78
Intressant? Nåt är det i alla fall!
image79

Kolla min lilla kompis Ozzy som valp!

Äntligen

Ja äntligen tog sig min matte tid till en lång skogspromenad med mig. Det var länge sen vi var ute hon och jag och knallade i skogen. Det har varit mycket bröllop i mattes tankar. Magsjuka har vi ju haft i familjen i två omgångar nu på ganska kort tid. Igår satt matte mest på toaletten hela förmiddagen och på kvällen kräktes Oskar och Amanda. Emil hade sitt hos farmor och morfar i lördags. Idag tog vi i alla fall vår promenad och det var så mysigt jag sprang runt som en tokig boxer och sniffade överallt och så fanns det massa ny hästskit att smaka på men jag gör det snabbt för jag får inte äta det för matte. Matte hade bollen med som hon sprang och gömde så att jag fick söka efter den. Solen skiner och det är ändå inte så tryckande varmt, bara 13 grader alldeles perfekt för mig. Just nu är jag så trött att jag bara ligger och slöar mig i soffan och håller mig undan för alla barn.

Puss

Bröllop

Ja då har den stora dagen gått förbi. Mattes bästa kompis Maria har blivit fru. Matte var tärna och hon hade Marren här som sminkade henne och fixade håret på dagen. Synd bara att Marren inte ville kasta boll med mig som förra gången. Tänk att matte kunde få så lockigt hår.  Ja själv kom Benny och Ramona och hämtade mig klockan 13 jag var och hälsade på Ozzy hela dagen. Vi var hemma hos dom och vi var ute nästan hela dagen. Sent på kvällen skjutsade de hem mig för att få sova själv hemma och det behövde nog jag, jag var så trött. Husse och Matte kom inte hem förrän 4 på morgonsidan då var jag uppe och sa hej men sen la jag mig igen. Jag ska se om vi kan sätta in lite bilder på min matte på bröllopet.
image75
Brudparet!
image76
Matte och Majsan!
image77
Matte och Bruden!
Ja så det har varit en hård helg men mycket rolig. Tyvärr blev Emil magsjuk med hög feber när han sov hos farmor och morfar och det är ju inte roligt när man är borta men de tog hand om honom lika bra som mamma och pappa kan. Idag sover alltså inte matte för hon var hemma från jobbet i natt, vab igen.

Tack för mig!

Jobb Jobb

Matte jobbar jobbar och jobbar, tråkigt! Men det är ju kanon väder och lillhusse Oskar kommer hem tidigt så då är vi ute och leker. Vi brukar spela fotboll kasta boll och cykla. När Amanda kommer hem blir det mera lek. Idag var mammas kompisar här också provsminkning inför bröllop vad är det? Nej tacka vet jag när Marren gick ut och kastade bort min boll så jag fick söka upp den. Hon kastade så bra att den hamnade under ett rör och jag gillar ju att gräva så jag var inte snygg när jag kom tillbaka, jag hade inga vita "strumpor", men bollen fick jag fram! av allt grävande fick jag ett litet sår vid klon, inget som jag berörs av men matte pillar ju så dant på mig och hittar ju allt sånt där och ja jag fick ju duscha av nederdelen av mig efter att jag grävt i leran. Nej nu är det sista kissen och sen sova.

Boxerpuss

Personsök

Oj vad kul vi haft idag! Träffat nya hundar och människor och fått gå flera spår i skogen, kan man må bättre som vovve? Jag är inte riktigt van vid all störning men den var ju jätte nyttig. Första spåret tog jag klockrent så Ingalill sa att det var för lätt för mig. Andra spåret var jag väl lite trött i huvudet och då var det svårare. Inte matte som lagt spåret och jag fick gå på vinklrätt, svårare att förstå att jag skulle söka efter Pias spår men jag hittade spåret och löste problemet. Jag är nog mer en sökhund använder nosen i luften mycket och det är ju inte spår. Nyttigt för matte och husse och gå den här kursen. De fick mycket tips för att fortsätta träningen. Jag verkligen ändå älskar att göra saker, egentligen  vad som helst bara matte och husse gillar det. Vi har haft en underbar dag och just nu ligger jag och bara slappar i min bädd orkade knappt äta av den grillade korven jag fick nu ikväll.
image74
Ser jag trött ut eller? Ja så här ser jag ut efter en dag i skogen i alla fall!

RSS 2.0