Strömsholm

Ja kul att man fick glädjas över en pigg och frisk förklarad Zigge i hela 8 dagar... blir så trött. Vaknade på torsdagmorgon och Zigge har ju varit lite "täppt" i några dagar så jag bestämmde mig för att söka för det så det inte skulle bli nån lunginflammation. Ja när jag kom in så tog de röntgenbilder och vi blev skickade akut till Strömsholm....Bröstbenet ser inte normalt ut och nåt låg för hjärtat så man inte kunde se det??? På Nyköpings smådjursklinik sa man att jag måste åka direkt "han kanske inte skulle överleva" trippen mot Eskilstuna...jag bröt ihop, hallå jag sökte för en "förkylning" Hämtade upp Eva orkade inte åka själv och Björn jobbar ju i Stockholm. Väl uppe på Strömsholm charmade Zigge alla och var superpigg. Så Nyköping överdrev nog en himmla massa!!
 
Nya röntgenbilder och ultraljud och ja nåt har ju hänt...bröstbenet trycks neråt och nånting ligger för hjätat fick vi som diagnos men man vet inte vad...han har en väldigt hög puls (stress). Nån pratar och diafragmabråck. De ville lägga in honom och göra en ct-röntgen på fredagen. Jag sa nej till att lägga in honom och senare på fredagen också nej till ct-röntgen. Frågar mig hela tiden hur mycket man bör utsätta denna bedårande lilla valp för. Just nu är han pigg och en röntgenspecialist har tittat på bilderna och säger att hon kan se hjärtats silluett och att han har en missbildad bröskorg bara, men att bröstkorgen "flyttat" sig måste väl bero på nåt? Vi har nu sagt att så länge han är pigg och glad och äter kissar och bajjar som han ska får han vara som han är. Han har ju inte ont (vad vi vet) och är super pigg. Diafragmabråck borde de ju upptäckt på alla röntgenbilder och ultraljud som de gjort...och de var ändå 6 vetrinärer som satt och konfererade om Zigge.Nån vetrinär pratar om att detta bara beror på hans tillväxt...nån pratar om att franska bulldogen är felkonstruerad och att det inte finns en "normalt" byggd fralla, finns inga direkta riktlinjer hur en fralla ska se ut. Ja alla pratar och ingen vet egentligen. Tackar Agria ändå för att de hjälper till nu:) 
 
Vi har haft en super pigg och glad valp hela helgen, fortfarande dock lite "täppt" ...som jag från början sökte för!
Mys med Emil i soffan
 
Nog om tråkigheter med Zigge. Vi har också varit i Norrköping för lite shopping, shoppade en luftvärmepump till vårt lilla tillbyggda hus, Krusbäret.Så snart kan vi få värme där ute också.
Zigge fick sig en tröja då han är lite frusen när vi är ute nu.
Att börja skolan är ju också som att säga nu kommer du tappa dina tänder och det går i en rasande fart Emil har nu tappat två stycken.
(men bara en på bilden)
Idag är jag hemma och vabbar, Anton vaknade med feber och jätte ont i halsen så vi få¨r se vad det blir med detta. Idag har jag har täkt att bara mysa med Anton, kanske vi hinner läsa lite från böckerna Anton lånat från bokbussen. Så kul han lånar böcker som han sen kan läsa själv. Stora barn jag helt plötsligt har...
 
Anton sov borta hos kompis i helgen...första gången... hos Jocke och det var pirrigt och spännande. Oskar hade sina kompisar sov här i fredags....börjar bli en vana att ha minst ett par extra grabbar hemma på fredagskvällarna, men det är ju bara så mysigt och att de vill vara här ser jag bara som possitivt.
Anton hann också med ett kalas på busiz, så helgen har alltså varit som vanligt fylld med aktiviteter och den har alltså sprungit förbi i hög hastighet.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Britt

Kan bara säga att det inte är rättvist att du som är så go med dina hundar ska behövas drabbas så här vi håller tummarna för Zigge kram Ann-Britt

Svar: Ja vad ska man säga??? Han är ju super pigg nu i alla fall så vi får bara vänta och se...Ett riktigt måndags ex som en vetrinär sa...
Malin Bergdahl

2012-09-24 @ 09:02:48
URL: http://inciria.cybersite.se
Postat av: Ann-Britt

Ja det enda är ju att ta en dag isänder dom kanske ser ut så invändigt vem vet när inte veterinärerna vet viktigast han är pigg så gläd dig år honom och försök låt bli att tänka på det du märker ju om det blir sämre igen

Svar: Ja men man vill ju sina små vänner det allra bästa:) Kanske är lite för nojjig med allt:)
Malin Bergdahl

2012-09-24 @ 09:20:20
URL: http://inciria.cybersite.se
Postat av: Ann-Britt

det tror jag inte jag är också nojjig finns allt för många bå¨de valpköpare o uppfödare som tar för lätt på allt som inte " ser o känner " när hundarna mår dåligt då är det bättre vara på andra hållet min vet bruakr alltid säga tex dt har varit sköldkörteln o erlichia "hur kunde du se det " men man ser det ju i ögonen och så ens egen mgkänsla när något inte är bra eller hur ?

Svar: Ja absolut vet man när nåt inte är som det ska...som hundägare är man ju med sin vän ständigt så nog vet man när nåt är annorlunda:)
Malin Bergdahl

2012-09-24 @ 15:26:55
URL: http://inciria.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0