Jo men då så!

Jo visst moppen funkade ju kanon....ända tills jag skulle hem från jobbet imorse:@ Så arg man kan bli....startade fint och jag började åka sen bara helt död!!! Ja som Emil sen frågade "kan en moppe verkligen dö??" Ja det kan den när den inte vill rulla längre! Tur att Markku kunde komma och hämta mig. Han körde ner och hämtade småkillarna och sen hämtade han mig för att sedan sjutsa till dagis och fritids. Inte speciellt bra morgon, hade sedan svårt att somna också. Varmt och klibbigt och väldigt soligt. Har väl nu sovit i 3 timmar och kan verkligen inte slappna av. Kommer bli långa 10 timmar i natt. Ska försöka vila lite i kväll, hoppas på att få sova nån timme då i alla fall.

Började ny spännande bok i natt, men det är inte lätt att läsa nattetid på jobbet hihi. Finns lite annat att göra också men böcker är ju också värsta sömnpillret;)
Gillar Mari Jungstedt riktigt bra. Jätte sugen på att semestra på Gotland blir man ju också. Kanske husvagnen till Gotland nästa år?? vem vet.

Som sagt inte mycket sömn men har legat ute i solen sedan och läst lite sen ett dopp i poolen för att svalka, det är ju vila det med. Snart tajm att hämta hem mina små kottar och börja kvällens bestyr.

Ja jag säger egentligen som Annette "två snabba...sen är det bara fem kvar" Så rätt så rätt, och då är det ju också semester för mig. Detta är ju mina sista pass med Johanna också efter semester är det Eva och jag igen....om inget oförutsätt händer såklart! Tänk vilken energi Eva kommer komma tillbaka med då hihi♥

Ja igår kom dom....barnen jublade, skrattade och helt plötsligt var man bäst i hela världen igen....

Hoppas nu att de är rädda om sina nya telefoner. Just nu plingar det hela tiden, allas nr ska tydligen läggas in och så måste man ju smsa med alla om denna stora nyhet. Älskar mina barn verkligen!
Ja då har dom bättre telefon än mammsen hualigen...vart ska detta sluta?? jag som också älskar nya telefoner♥

Idag ligger Chuck mest i skuggan eller inne på klinker golvet, han tycker nog att det är lite varmt. Han brukar pigga på sig massor i alla fall till kvällen när det blir lite svalare och då blir det boxerrace. Sötisen! Han är pigg nu i alla fall.

Nej men tajm att hämta mina små söta♥ då.

Tjing tjing


moppe

Fin fint väder! Då är det väl ändå dags att plocka fram moppen?? Jo då igår startade vi upp svarta faran så idag blir det en moppetur till dagis och fritids. Ja bilen är ju körd nu, hoppas att man kan åka moppe nu innan vi går på semester så slipper Björn mecka nu på kvällarna. Till och med Mandis körde moppe igår.

Igår var det stranden och i måndags också. Jag har till och med badat, men kallt var det. Igår blev bara en kort stund, gnällande barn. Ja och så skulle ju Antons bästa kompis Elias komma hit och Oskar skulle till Leo.
Jag svalkde mig i poolen hemma istället flera gånger, vi har 26 grader i den nu:) helt ok ju. Jag läser just nu första boken med Mari Ljungstedt, har inte lika mycket tid för läsning just nu. Så bra, måste tacka Majsan som lånat ut hela serien till mig så jag kan läsa. 
 Snart klar!

Fick possitiva besked igår så det firades med ett glas rosé, mumms. Undra om jag har krympt alla mina byxor eller om det kan vara så att det blev lite för mycket god mat och dryck under midsommarhelgen hihi. Nu kan man börja räkna ner till semestern, bara 70 nattimmar kvar:) Imorgon är det bara 60. Känns långt men bara en och en halv vecka nu ju! Typiskt att man har den där helgen kvar.

Tjing tjiong! 

Trevlig midsommar helg

Oj så trevlig helg vi haft. Cyklarna är frammplockade och vi har tagit vår första cyckletur. Det blev en tripp till Tovastugan och hamnen för att kolla in resning av midsommarstången. Vilken liten en det var, minsta jag sett där inne. Mysigt var det i alla fall med spelmän, sång och dans. Barnen studsade runt på slottet och upp och ner på alla vallarna, jag super nervös att de ska rammla ner. Sen blev det en glass och en kall nere i hamnen för att sedan cyckla hem, med ett stopp för att inhandla fredasgmys. Första gången Anton cyklar så långt själv och han tyckte det var super kul.

Väl hemma fick vi oväntat besök, så trevligt. Då kan man ju säga att vi dukade upp en enorm midsommarbuffé. Vi hade vår mat och de hade ju med sig en hel väska mat:) Så det var sill, strömming, färsk potatis, gräddfil, grillat i olika formen, köttbullar och potatisgratäng, ja och säkert lite till. Det blev snappssånger mycket prat och kortspel. En helt lyckad trevlig midsommarafton:)

På Midsommardagen blev det en cyckeltur igen, bara till affären dock för att handla lite extra mys och och baranen fick en film. Hade ju planer att börja riva huset och fixa in lite ved men nej det blev en härlig familjedag med mycket mys:) Söndagen kan man ju då säga att vi låg lite efter i "husrivarplanerna" och veden, men vi lyckades hjälpas åt alla och nu är huset helt tomt, veden inplockad i pannrummet och alla takpannorna nerplockade. Inte illa på en dag, som bjudit på både regn och sol!
 
Känns så skönt att vi kommit igång! Amanda åkte in till stan på bio, och Oskar hissade vi upp på taket för att hjälpa till att kasta ner pannor.

Chuck mår faktiskt bra, han har varit ute mycket, sprungit en del lös men kanske inte lika mycket som han brukar. Att ha honom sittandes i koppel känns inte heller kul. Igår var han ute mycket och sprang, han hittade själv en boll som han lekte en stund med, så bolltokig förstår inte det!

Vi har haft den bästa helgen och man längtar ju lite efter semester nu! Bara två veckor sen Danmark♥ Ska bli så nice!

Tjing tjing! 

Knäna

Japp då var knäna också röntgade på Chuck...puh! Så nu hoppas vi på ett fint resultat där också! Ja eftersom de hade strulat till det så fick vi ju rabatt, men undrar om man inte borde låtit dom stå för hela kalaset hmmm! Ja men om jag vetat från början hade jag stått på mig att knäna skulle ha röntgats från start. Så är det, men nu är det gjort och jag är glad för det. Passade på att vaccinera också, bäst att passa på:) Lönen in på kontot för att vandra ut direkt, är det inte så det ska vara?? Chuck tyckte faktiskt inte att det var så kul där idag, så mycket hundar....så till slut fick alla lämna väntrummet när vi skulle passera hahaha. Ja han var inte en så avslappnad kille där inne:) och andra hanhundar för nära är inte kul.

Nu blir det i alla fall vila i minst 10 dagar till och sen starta honom försiktigt! Inget hundbus och inte springa runt lös för mycket! Annars är han godkänd för nu! Hoppas att han inte får tillbaka hältan och stelheten. Han har ju varit mycket bättre men jag har tyckt att han är lite stel på kvällen.

Ja min lilla voffe, bästa kompisen man kan ha♥

Tjing tjing
 

Fasters gullunge här!

Idag är min lilla Sirre här:) Lite extra passning när man inte riktigt är van att ha en 2,5 åring hemma. Känns helt plötsligt som om mina är jätte stora!!! När försvann min bebis?? Nej Emil kommer alltid vara mammas lilla lilla kille. Tur att vi fått lilla Hugo att gosa lite med, så man inte saknar bebis så mycket. Nu har vi lunchat och och ätit glass så nu blev det lite bokläsning i soffan, kusinmys!

Vi har hämtat in ägg, matat tuppen, kollat poolen, läst bok, kollat film och lekt med bilar på bilbanan, jagat katter och hunden, ätit lunch och glass, nu vill vi fika....och han har bara varit här snart 3 timmar. Full fart hela tiden. Fast ändå känns det jätte lugnt med bara Anton och Sixten här. Oskar tog cyckel till Arnö, Amanda har sovit borta och Emil skolas in på saltkråkan. Skönt att bara få lite tid med Anton och Sixten.

Imorgon ska Chuck på återbesök hos vetrinären. Det är nåt man sett fram emot också. Han är inte riktigt pigg nu när han inte äter smärtstillande. Han har nog ont i vänster framtass i alla fall har vi konstaterat. Han röntgade ju tåna på vänster tass men tror det sitter lite högre upp. Ja får se vad som sägs imorgon.

Känns skönt att vara långledig och att få vara ledig över midsommar känns också riktigt nice. Inte vad man är van vid. Jag brukar ju ha "turen" att få jobba alla storhelger. I år har jag inte en ända storhelg förutom julafton då:( men det får vi se hur det blir då. Midsommar kommer bestå av mycket mycket familjemys:) Lugnt också för Chucks skull och så är det ju lite rörigt här hemma nu när vi håller på att riva huset.

Idag blir det Micke och Sixten som åker till simmskola med Anton, det tycker Anton ska bli mysigt.

Tjing tjing 



Hejsan hoppsan

Nu börjar midsommarveckan:) O hejsan hoppsan vi har inte alls hunnit få ordning på tomten så pass som vi hade velat.


Första grävtagen!


Formen på plats!


Gjutet o klart! Dags att börja mura!

Så har vi då murat upp en mur som är i sex lager! och börjat fylla igen med stenar. Kommer gå åt mycket fyllnadsmassor, tur att vi har plockat och sparat sten från gräsmattan i alla år:)
Huset har vi också tömt och Björn har börjat riva i helgen när jag sovit. Ja jag har haft jobbarhelg! Så nu är jag långledig.

Igår hade vi bröllopsdag 2 år♥ tänk att jag fick bli fru Bergdahl jag är stolt! Dagen blev inte som man tänkt men vi hämtade hem lite grekisk mat och hade en bra myskväll ändå. Amanda och Oskar hade städat köket och bakat en kladdkaka till efterrätt till oss på vår dag. Härliga ungar man har ibland, hihi eller alltid.

Jag blev faster till en Hugo i lördags morse också, så härligt äntligen en bebis att gosa med. Längtar tills allt lugnat sig och man får åka och hälsa på.

Nu är det dags också att börja med Marie Ljungstedts böcker igen, lämnar Viveca Sten och morden i Sandhamn. Nog kommer det en fortsättning....måste det bara göra. Nu blir det lite Gotlands mord igen.

Så glad att höfterna på Chuck fick A, Inga problem alltså. De borde ha röntgat knäna också, dåligt!!! Tror tyvärr att han har nåt fel på vänster framtass. Han har börjat lyfta upp den igen nu när han står still. Haltar något igen. Men det blir ju snart återbesök. Han har ju varit så pigg men idag lyfter han vänster tass igen. Han har ätit klart penicillinet och smärtstillande har han varit utan i fyra dagar nu.

En hund som ska vara i stillhet innebär att det blir en lugn midsommar, med bara familjen, men vi ska ha full rulle med det fortsatta bygget!

Tjing tjing!

Skönt

Ja nu så är två nätter fixade:) Räknade ut att jag har 100 timmar som jag ska vara vaken på natten till innan semestern är här:( 100 timmar känns ju som en evighet. Men måste nog säga ändå att jobbet har varit otroligt roligt de här två nätterna. I natt kom man väl upp i 25-tusen steg eller nåt. Hela tiden nåt att göra och Johanna och jag sprang fram och tillbaka för att hinna med allt. Jag har alltså bara 100 timmar kvar med Johanna sen är Eva tillbaka efter semestern. Hoppas verkligen att hösten löser sig för Johanna också, hon är ju en riktigt trevlig cool tjej ändå:) 

Nu är Anton igång med sommar-simskolan! Han är så duktig mitt lilla gryn. Jag hoppas verkligen att han lär sig nu i sommar så kan Emil köra igång till hösten sen. 

Vi har börjat stora rensningen här hemma också. Hela boden som ska "renoveras" ska tömmas och jag har nog redan fått ett helt släp med grejs som ska kastas. Blir tippen imorgon!

Chuck är sitt vanliga jag, fast helt klart lite understimulerad. Han har fått tillbaka energin fortare än vad han gör av med den:) Nu bli jag ju ledig ett par dagar så det blir till att aktivera lilla voffen!


Tjing! 


Min Mandis avslutning!


Så fin i sin vita klänning!



Vågskålen

Har man rätt att påverka nån i nåt beslut?
eller är det inte så att alla beslut man fattar är påverkade
av miljön runt omkring?
Allt man gör, ser och känner ser ju sen till att rätt beslut fattas!
Alltså alla människor påverkar varandra till beslut.
Inte förrän beslutet är verkställt vet man ju om det var rätt eller fel??
Kan man då skylla på de runt omkring en?
Eller gjorde man bara vad man trodde var bäst just då?
Tänkvärt är ändå att varje beslut man fattar påverkar sen många runt omkring en.
Lägg för och emot och fatta det beslut som är bäst för dig.


Hello!

Hej igen! Japp helgen har varit fantastisk men alldeles för kort:( Nu väntar 50 timmar natt!!! Urk! Kanske dags att hitta nåt som man kan jubla när man åker till jobbet och inte när man blir 9 dagar ledig. Jaja man vet vad man har och det är inte så illa, passar mig ju ganska bra med hunden och barnen just nu.

Min Chuck mår bra igen:):) Vet inte om det är smärtstillande som gör det eller om det var någon infektion. Han äter i alla fall sina mediciner och är precis som vanligt igen. Ingen stelhet ingen trötthet.
Bara full boxerfnatt:)
I torsdags slutade Amanda skolan och fredagen var det avslutning på vallarna för Oskar och Anton.
Dom var så fina i sina nya avslutningskläder! Vi åkte ner till stan och köpte god glass för att fira att de äntligen har sommarlov. På måndag börjar Anton simskola, hoppas att han kan lära sig simma under dessa två veckor han nu ska gå. Han är ju på god väg, kan simma under vatten.

Söta killar!

Vilket åskoväder som drog in över oss under lördagsnatten. Telefonen gick ju sönder som vanligt:( grrr! Sur man blir! Hade ju i alla fall dragit ur modem o alla datorer så vad är väl en liten bärbartelefon!  
Amanda är iväg och tältar, tur att det inte var åsknatten, hon var ju så rädd här hemma ändå. Jag tyckte det var riktigt maffigt att titta på blixtrar och dundret.

På söndagen var vi iväg och fiskade! Oskar räknade till 41 fiskar, dock bara 1 i ätstorlek. Kul att det nappade i alla fall. Ingen fisk med hem och grilla alltså:) Så då fick det bli pizza på vägen hem, men det gick ju bra det också:)

 
Vi strosade runt i hamnen och kollade båtar, skulle kanske vara lite mysigt med en båt i alla fall. Björn har ju varit sugen ett tag men jag var ju så bestämmd på husvagn. Så provade vi husvagn förra året och nja vi hade väl mysigt men jag vet inte om jag skulle vilja ha en egen. Hua får väl se mycket pengar och vi är ju ändå 6 st och en vovve som ska få plats i båten också. 

Vi har börjat fylla poolen hemma nu, var ju ett himmla jobb att göra rent den, men Oskar och jag kämpade tills den var skinande ren. Så fick vi ju hjälp av regnet att börja fylla hihi.

Tjing 



Ledvärk

Ja Chuck har ledvärk, haltar, stel i kroppen och allmänt hängig. Vi har suttit hos veterinären hela förmiddagen, ville att de skulle ta prov på borelia men hon tyckte inte det var nödvändigt i första läget. Han var ju pigg och allert där!!! Men alla som har en boxer vet nog hur de kan "bita ihop" och vara super duper glada och spralliga så fort någon säger hej till dom. Ingen skillnad med min! Han var så sprallig glad och nyfiken på alla nya människor. Vi hittade dock ett gammalt sår på vänster framtass som han reagerade kraftigt på. Så det blev en röntgad tå och så passade vi på att ta höfterna också när han ändå fått lugnande. Nu har vi då fått med lite antibiotika och smärtstillande i 10 dagar sen ska vi tallbaka. Jag hoppas innerligt att det är detta men är lite tveksam, skulle ha velat att borelia testet var taget också. 
 
I natt blir det nattjobb känns också lite sådär med en dålig hund hemma:( Varför finns inte Vård av vovve för??? Larvig matte men det är så jobbigt när min lilla prins är sjuk. Att borelia provet inte tas är att ledvärken och stelheten har kommit och gått hela våren och kanske till och med i höstas. Som jag skrev igår man har trott på träningsvärk och jag har också köpt det. 

Ja men fortsättning kommer.... 

Fundersam

Ja jag tycker det känns lite olustigt med Chuck, efter en dag ute med mycket bus, lek, jaga barn, hönor, sommar värme och mycket ligga skuggan och flåsa sig sval :) så är han så stel i kroppen. Han har inga problem att komma in på kvällen och lägga sig ner och bara toksnarka, men sen har han nästan svårt att resa sig upp och haltar nästan lite. Eller nej inte lite ganska mycket. Har sökt för detta en gång till djurkliniken men de sa bara att han skulle vila ett par dagar sen går det över, om det inte gjorde det så fick jag återkomma. Ja nog blir han bra av några dagars vila men sen är det ju samma igen. Nu på morgonen är han ju så morgontrött så än har han inte klivit upp, men morgonen brukar vara bättre än kvällen. Han kanske bara helt enkelt börjar bli en gammal gubbe:)

Som sagt helgen har varit lång och trivsam. Vi har varit ute hela dagarna. Gjutit och murat, vi har kommit en bra bit på väg på vår lilla mur. Jag har rensat allt ogräs, klippt gräset och försökt ge Björn en hjälpande hand. Det är tungt att gjuta och mura så jag har somnat ovaggad redan efter 21:):) Sen att vara ute hela dagarna gör att man blir lite trött.

Oskar hade ett helt gäng killar här i början av helgen, de var precis så 5 st kunde sova på hans rum, finns hjärterum finns stjärterum. De hade vattenkrig och bastade och vi grillade hamburgare. Helgens väder har ju inte varit illa heller, sommarvärme varje dag. Vatten krig varje dag! Igår sattes poolen upp också, men den måste nog städas ur lite, tack Benny och Ramona för den. Barnen kommer ha stor nytta av den. 
 
Semestern är bokad och klar också, skönt. Blir en tripp till Göteborg och sen över till Danmark för att besöka legoland:) Vi åker första veckan på semestern. Tänk att hund, höns och kattvakt också är klart:) Vi som aldrig brukar boka så här tidigt, lite olikt oss!

Har börjat ny bok också och tackar Viveca Sten för "Sandhamn böckerna"  känns nästan som man kommer sakna Nora, Henrik och Tomas nu:)
Helt klart läsvärda böcker.

Men nu fortsätter jag med Maria Werns problem på Gotland igen. " Drömmen förde dej vilse"

Städning har inte ägnas någon tanke i helgen så idag blir det städdag för mig! Usch och blä! Imorgon väntar nattjobb:) Har varit den bästa långledighet på länge, har haft det så super! Jag ska ju bara jobba en natt också så det kommer gå jätte bra. Det är ju skolavslutning på torsdag kväll och fredag för mina små kids, tänk efter sommaren har jag ett högstadiebarn också inte klokt, och nr tre börjar första klass....jaja en lång skön sommar först:)

Tjing

Långhelg

Ja då har helgen som blir lite längre kommit:) Känns som att familjen Bergdahl behöver det. Nog för att vi kommer hålla oss sysselsatta men vi kommer att vara tillsammanns och det känns som huvudsaken.

Igår var det avslutning med Antons förskoleklass. De hade övat in sånger och sjöng så fint. Anton tyckte det var jätte viktigt att klä sig lite fint, så det fick bli en skjorta med de nya rutiga shortsen. Tur med vädret hade vi också.
Annars var det en städ- och tvättdag igår. Hann också med en fika med Sixten Malin och Micke.

Idag har jag och Chuck varit på en lång och ganska blöt promenad i skogen. Nästan så solen stack fram så det var riktigt härligt. Chuck fick köra lite uppletande, kul. Han är jätte duktig. Annars blir det en liten tripp till stan och handla lite mat inför helgen. Får ju tre extra barn här hemma i natt. Oskar ska ha tre killkompisar sova här. Så ikväll ska grillas hamburgare med pommes! Har skrivit mig en lång inköpslista:)

Har beställt en lastbil med grus och sand som jag hoppas kan komma idag:) Skulle vara så trist om man fick vänta tills på fredag. Vore ju bra att kunna gjuta redan imorgon.

Sänder en tanke till Curre Qviken och hoppas han blir bra snart♥

Tjing för nu!


RSS 2.0