Vilken helg

Hua så kallt vi haft här hemma över helgen -20 grader helt fruktansvärt nu när man vill ha vår. Helgen har ju snurrat på bra ändå. Lördagen bjöd på en tripp till IKEA yes! Fick spendera lite pengar och vet ni vad jag glömde, ljusen hihi. Standard att köpa värmeljus ju. Men det blev mycket annat fint. Vardagsrummet fick sig ett nytt bord, supernöjd. Idag blir det en ny matta också. Amanda och Oskar ville absolut inte följa med till IKEA så de var hemma och passade Chuck vilket innebar en liten sväng in på toy´s are us också. Småkillarna hade plockat med sig stora plonkan och handlade varsit legopaket. Hua bygga lego igen...jag fick äran att bygga ett stort rymdskepp. Björn byggde Toy story tåget.
På kvällen plockade vi fram grillplattan och grillade en himla massa gott på bordet. Riktig familjemysstund:)

Söndag, hua lika kallt, men vi tog oss in till stan för en bio, Trassel. Svårt att få en film att funka för barn mellan 5-12 år men jag tror alla var lite nöjda i alla fall. "Tjejfilm" kanske. Jag gillar den i alla fall men jag är ju tjej också, typisk Disney klassiker. Efter bio hämta upp kompis, fika, laga mat, kolla om diskmaskinen vill komma igång (nej) och montera skåp och så fylla skåpet.

Idag blir det badhuset. Det snöar ju massor ute men tyvärr tycker vi inte jätte mycket om vintern längre. Inga utomhus aktiviteter här. Jo klart att jag ska ta mig tid med min älskade lilla boxer. Blir nog lite uppletande,ska nog gömma barnen i skogen också så blir det ju ett litet spår.

Tjing så länge


Nytt

Ja nu börjar vardagsrummet ta ny form. Det var en otroligt mjuk och härlig soffa och ligga och titta tv i igår kväll. Många gossiga kuddar att bulla upp. Kunde man sitta där med en skål chilli chees och bara njuta. Ska försöka att inte hundar och katter sova i den nya faktiskt (hur det nu ska gå??) Fick beställa en ny matta igår också:) Så rar min man! Den kommer att passa fin fint. Nu är det ju bara ett nytt soffbord som jag behöver, har en bild av vad jag skulle vilja ha, men frågan är ju om det finns, och inte så jätte dyrt helst. Kanske Björn kunde snickra ihop ett om jag ritar en skiss??? Vilken bra idè jag fick nu!:) Han brukar ju alltid säga att allt är möjligt hihi
fina mattan:)

Äntligen får jag köra riktig bil igen;) Volvo xc70, nog för att mamma var snäll som lånade ut sin bil en vecka till mig, men det är ju inte samma som att få köra sin egen. Alltså Björn har fixat och trixat färdigt min bil. Så idag ska jag brassa till affären för storhandling och så tänkte jag köpa en lila påse med mig hem till kvällen.

Förkylningen känns ännu värre än igår, känner mig faktiskt riktigt risig och jag som hade planer för imorgon (???) får se hur man mår. Får väl annars mysa hemma imorgon. Mandis är hemma idag och har ont i magen och illamående. Kanske bäst man inte har för stora förhoppningar om morgondagen.


Tjing tjing ♥

Hua

Ja igår var hua dag... efter en liten shopping tur med Eva på stan blev det en lunch och en lång eftermiddag med tårar och lite skratt. Fast nu känns det otroligt bra och vi hoppas på en bra fortsättning. Tänk så livet kan bli, inte alls som man tänkt sig, och ändå trillar dagarna på.

Kvällen innebar innebandy träning för Oskar och Björn meckade med min bil. Jag var taxi Malin och diskmaskin som vanligt :)  

Nu har vi varit på promenad, på med Chucks täcke och mössan på mig, trodde liksom att man var bra klädd då, sen ut i solen. Inte tänkte jag mig att vi skulle he en sån kall nordanvind som skulle förfrysa mitt ansikte och haka, inte värmer solen nåt heller. Sitter nu och försöker tina upp. Chuck verkade inte lida av vinden han sprang runt som en tok med pinnar och kottar, in i skogen och sen ut igen. Min söta tokiga boxer.

Sitter nu och funderar på om jag ska ta tag i det här med städa/röja vardagsrummet??? Usch känns som om man bara vill krypa ner i soffan under en filt med en kopp kaffe och stanna där för resten av dagen. Nej jag skulle så gärna vilja ha fram sofforna och kanske börja titta nytt bord och matta också.

Förkylningen känns mycket sämre idag vill ju absolut inte vara sjuk i helgen. Tänkte ju överraska min man på lördag. Hoppas han inte tänker läsa det här då;)
Nej men en kopp kaffe till sen är det fram med dammhinken ♥




Tjing

Usch

Ja idag vaknade man kl 04.00 när min Björn klev upp. Kunde inte somna om, har världens huvudvärk och känner mig lite mosig. Börjar nog bli förkyld. Barnen vaknade innan sin klocka och hann väl bara slå upp sina blå, så hör man: "Du får inte putta mig" eller "sluta retas då ung j**el" eller kanske ska ta den här " Du är ett mongo". Allt i en himmla hög ljudnivå. Ibland känner man bara att för att sätta ut en annons på blocket "billigt bråkiga barn säljes"!
Idag spelar det liksom inte någon roll hur eller vad man gör de är lika osams ändå. Hoppas de lugnar ner sig i skolan så man inte får ett samtal därifrån också.

Igår hämtade vi nya soffan så nu står det två stora inplastade soffor i mitt vardagsrum tillsamanns med två fotöljer och den gammla soffan. Trångt blev det och tungt så jag kan nog inte trixa med det själv.

Chuck var och lekte en sväng med Curre igår det var kul de sprang runt i snön och busade.

Hoppas dagen blir bättre än den började!

Tjingeling


Alla hjärtansdag

Igår gick jag av mitt nattarbete efter 30 timmar natt. Nu 9 lediga dagar. Gick av med en sjuk Emil hemma så inte blev det mycket sova inte. Han var ändå ganska lugn, så vi sov och tittade på barnkanalen hela förmiddagen. När man åkte hem igår stod det -22 grader på mätaren i bilen. Usch ville ju ha vår.

Igår var det alla hjärtansdag♥ Jag fick så fina örhängen av min Björn och ett stort rosa hjärta som halsband. Själv hade jag köpt rosa kalsonger till min Björn. Så blev det ju ett bubbelbad med champange och pizza till kvällsmat. Helt härlig kväll alltså med massa mega mys.

Min vovve tyckte nog dagen var sååå tråkig igår, kallt så vi inte kan vara ute så länge och en mycket trött matte. Han fick sig ett alla hjärtans ben i alla fall.

Idag bjuder dagen på ett besök hos tandläkaren. Kommer väl bli ruinerad länge sen jag var nu. Får väl ta med Emil dit kan ju knappast lämna bort min lilla sjukling. Tror att jag själv också håller på att bli sjuk. Har lite ont i halsen idag, inte roligt. Vaknade kl 2 i natt och kunde inte somna om, jo efter kl 6 hade jag somnat men klockan ringer ju varje morgon 6.30 upp och fixa iväg alla skolbarn. Så man kommer väl somna gott när kvällen kommer.

Min kylare till bilen kom igår också och frågan jag nu ställer mig är ska Björn få mecka med bilen så jag har en bil imorgon eller ska vi hämta soffan ikväll??? Tror på soffan faktiskt skulle vara skönt att börja röja och möblera om vardagsrummet. Skulle ju behöva nya tapeter också men man kan ju kanske inte få allt samma vecka.

Tjing till nästa gång


Klass 2 varning!

Jaha jag skrev om vår igår....nu kändes det inte som vår ute på långa vägar! Ja det är ju en klass 2 varning utfärdad här. Kommer komma massor med mer snö har jag hört. Det är blåsigt som tusan ute nu och jag glömde mössa på promenaden. Öronen är alltså helt röda och hettar just nu hihi. Blev dock ingen lång promenad idag, Emil hemma från dagis idag också. Han vill absolut inte vara där.

Chuck och jag har varit ute och letat kottar. Lite kul att ha en kotte som är min och så kastar man in den i skogen med 100 andra kottar och så hämtar han just min, det är ju lite kul. Sen hade jag lagt ett spår till honom, fixade han galant ju. Så lite godissök, kul. Nu kanske han kan slappa en stund....

Igår kom barnens farfar och Jeanette och grattade Anton. Jag fick en platta kaffe så jag ska klara mig med kaffe under hela våren, hihi ja dom är roliga dom, men jätte snällt (jag är super nöjd) Anton blev så lycklig han ska köpa "bläj bläj" för pengarna??? Mamma står bara som ett frågetecken och förstår inget, men det finns i affären säger han så han får väl köpa det om vi hittar det.

Idag står det handling på schemat. Blev inget handlat igår men städat blev det :-)

Imorgon, fredag, har man 30 timmar natt framför sig!

Tjingeling

malin

Dikt

Det enda du behöver

för att förändra världen är kärlek,

för kärleken förändrar allt som den rör vid.



Vår??

Ja är våren på väg? Känns i min boxer i alla fall. Promenaden blir mer som ett stort boxerfnatt!! Men så härligt att se denna lilla älskade voffe hoppa runt och studsa på alla pinnar, grenar och stubbar. Han älskar skogen min lilla Chuck. Jag var inte lika överförtjust i skogsslingan idag den var ju täckt av is. Blev bara halva vägen. Det tog lika lång tid men det var ingen power-walk, jag trippade väl runt bara för att hitta barmark att sätta fötterna på. Jag vill ha VÅR nu och jag har inte lust med denna vinter mer. Vi körde lite uppletande i skogen och jag Chuck hittade ju alla mina "tappade" saker. Hihi han måste tycka matte är slarvig som tappar både vantar, en mössa och en boll!
Sen blev det boxerbus på gården med "pipkycklingen".

Annars har jag mina två sjuka barn här hemma, Oskar och Anton förkylda. Emil är bara hemma som sällskap idag. Sitter och planerar matlista för resten av veckan, skulle behöva storhandla idag för imorgon och på fredag har jag ingen bil. Tackar mamma att jag har fått låna hennes.

Dammråttorna ligger tätt här hemma nu och tittar man ut ser man knappt nåt genom mina skitiga fönster, men jag är ju inte nån direkt städtant. Diskmaskinen vill heller inte sätta igång så jag har fått börja diska för hand och det är ett jätte projekt varje dag, nu när man är hemma med alla, frukost, lunch och middagsdisk för 4-6 personer, blä! Ja ja gnäll gnäll och gnäll! Bara försöka se det possitiva....Solen skiner ju i alla fall och kaffet efter en skön promenad smakar himelskt!

Dags att börja med lunch och sen jaga bort dammråttorna!

Tjingeling


Äntligen

Ja äntligen! Ända sedan snön kom har Chuck och jag inte kunnat gå slingan, men idag har vi kommit hela vägen runt. Det finns många fördelar med att bo på landet men tyvärr är det ingen som plogar och sandar och saltar min skogsslinga. Nu har naturen med hjälp av lite skogsmaskiner upptäckte jag gjort så att min slinga är gå bar igen. Det var så härligt.

Ja helgen rusade ju förbi denna gång också. Min lilla Anton blev 7 år i fredags, hur stor som helst nu ju. Det blev en himla massa paket, Buzz lightyear, Woody, bakugan, ps3 spel och en massa lego. Så vi har byggt polishus, polisbilar, polismotorcyklar och rymdskepp hela helgen. Anton bjöd på tacos och tårta här hemma i fredags, det var mysigt. Många som ville komma trots fredag kväll. Lördagen var det kalas nr 2 för Anton då kom mormor och Markku. Mer lego :)

Ja jag lyckades ju också med att köra upp på en snödriva i fredags. Inte roligt att kliva ur och se grön kylarvätska rinna ut....ooooopppps. Ja så söndagen fick vi tillbringa i garaget. Vi och vi min kära man i alla fall. Jag har lyckats spräcka kylaren... så det blir några tusen på den nu. Inte bara diskmaskin, crosstrainer och dammsugare som jag pajjar inte.
Kanske bara borde lägga ner och använda elektronikprylar.

Då är det måndag då, har 50 timmar nattpass framför mig i veckan men var gör det när man är pigg och så ung som jag hihi

Ha en bra måndag

Malin

Barnen det bästa som finns


Jag önskar dig


Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på.



Puss och kram mina älskade barn ♥


Nattjobb väntar...

Jaha då har veckan med Curre rusat förbi och mina 9 lediga dagar också. Jobbartajm i natt. Känns ändå väldigt skönt att ha pappa, Marianne och Martin på svensk mark igen, vilken semestervecka dom fick. Jag har kidnappat Curre ett par dagar till, tänkte kolla om det går bra att sova efter nattpasset med två hundar här hemma. Sen så ska jag väl släppa iväg honom hem igen.

Idag blir det vila på schemat ska ju som sagt jobba i natt och jag har inte sovit många timmar nu i natt. Björn väckte mig vid 5 imorse då han fastnat i snövallen på väg till jobbet. Vägen är som en isbana, skulle vara bäst att sätta på skridskor på bilen.

Jag har gått en liten prommis nu på morgonen med boxerbusarna men det var så halt så jag fick vända hem igen. Emil är på dagis idag första gången på en vecka. Har varit mysigt att bara vara hemma han och jag men idag var det dags att gå igen.
Min diskmaskin har lagt av idag också, BLÄ! Men vem vet kanske betyder att man får ta och köpa sig en ny :) Jag vet att det finns rosa diskmaskiner! Tyvärr kommer väl Björn att kunna laga den gammla så man får dras med den ett tag till. Älskar ju att få nytt och frächt!

Min fot blir inte bättre men tack den snälla sköterskan som sa att jag måste köpa nya skor minst en gång i månaden;) och fortsätta träna på min crosstrainer. Nja inte riktigt sant det om skorna men nya, bra fotriktiga skor en gång i halvåret i alla fall. Tänkte nästan att man kunde få läkarintyg på att man måste köpa minst ett par nya skor i månaden hihi.

Ha det gött

Tjingeling



bilder


Curre drar Emil i pulkan på morgonpromenaden

Vi stannar till i pulkabacken så Emil får åka pulka. Då måste ju själklart Curre och Chuck hålla sten koll på vad Emil gör:)

Pulka promenad

Så roligt att ha Curre här, han är ju lite större än Chuck så han kan ju ha Chillis gammla dragsele. Igår tog vi pulkan med Emil i och han fick dra. Vill man ha en Currre som inte drar i koppel utan går lugnt och fint bredvid mig ska han definitivt ha en pulka bakom sig. Han var så duktig och Emil tyckte det var jätte kul. Han fick dock några små pauser i dragandet så han inte ska få träningsvärk. Efter 1 timmes promenad var vi hemma igen och jag hade två trötta boxerbusar som snarkade i kapp i sofffan. 

Sen fick boxerkillarna vara hemma själva för första gången tillsammanns, lite spänd var jag nog. Jag var ju tvungen till och få hem lite mat. Men det hade ju gått jätte bra huset stod kvar och båda voffarna mådde bra. Eftermiddagen bjöd på boxerbus i snön. Så roligt att se dom springa runt o busa. 

Sen fick jag ett otrevligt samtal från skolan så jag rusade iväg direkt och lämnade då mina boxerkillar igen. Det gick bra med boxerkillarna. Ja det gick bra med sonen också allt går att lösa. Trevlig fröken och bra föräldrar så kan man ju prata om allt. 

Amanda hade en kompis med sig hem igår så det blev lite Guitar hero på högsta volym. Jätte mysig tjej, hon gillade mitt rosa kök, det ger pluspoäng:)

Björn och jag tog en lång, mysig men mörk promenad med vovvarna innan det var dags att skjutsa Oskar till innebandyn och hem Ellen. Jag satt kvar och kollade lite på träningnen igår. De är så duktiga och Oskar tycker bandyn är jätte kul. Missar familjen annorlunda, inte kul. 

När klockan alltså är 21.00 är alla barn hemma, hundarna rastade och snarkar i varsin soffa, Malin är trött och intar soffläge för att kolla "Gynekologen i Askim" Oj oj för att imorgon blir det samma race, upp 6.30. Undrar vad Emil och jag ska hitta på idag?? Nåt kul lär det bli. 

Ha en bra dag alla!
 

RSS 2.0