Curre

Igår kom han hit igen, lilla Curre ♥

Chuck och jag var ute på en långpromenad i solen på morgonen. Lite kyligt men oj så skönt. Hem och fixa kaffe/frukost, hade kaffegäster här. Hade tänkt att tvätta bilen men det var inte bara jag som tänkt så. Det var sån kö så det fick vänta. Blev en lunch på mc donalds med Eva istället. Sen ett samtal med Antons fröken och det gick ju bra det. På eftermiddagen kom Micke och Sixten och det blev en kopp kaffe igen. Oskar hade med sig en kompis hem efter skolan de skulle göra sällskap till bandyn och blev hämtade strax innan kl 17.

Jag och Björn hann då med en mysig promenad med båda hundarna. Vi gick i skogen, lite nyfikna hur de röjer. Igår kom hur många bilar och skogsmaskiner som helst ner, undra om det blir ett kalhygge?? bara Kriken kvar. Nej bara gallring sägs det.

Idag ska Curre jag och Chuck ge oss ut på en lika lång och trevlig promenad, trots att solen inte lyser. Emil ska iväg till dagis och de andra stora är redan på väg till skolan. Ikväll blir det ärtsoppa och pannkaka som avslutas med simskola för Anton, det är ju torsdag ♥ Fredag imorgon längtar till en underbar helg.

Tjing

Vår

Nu känns det ju som om våren riktigt kommit till Nyköping. Tyvärr blåser det lite mycket och det är ju inga ljumma vindar, men å andra sidan torkar ju denna lervälling upp. Helgen har betytt natt jobb för mig. Så nu ligger man efter i allt som har med städning och tvätt och göra.

Oskar var och spelade pingis på lördagen i Flen. "Bästa fyran" Nu kom de trea i sin grupp och gick då inte vidare men de är duktiga ändå. Amanda har varit borta hos kompis och haft kopmis här.

Vårat playstation som helt plötsligt en dag fick "YLOD" har Björn kunnat fixa. Hoppas bara att det håller. Chuck har varit ute och sprungit. Björn och jag har hunnit med promenader i vår solen med vår voffe, mysigt.

Sista natten med min allra bästa arbetskollega är gjord nu :( Fick en flaska rosa champange för att fira ikväll att jag slipper henne *skratt*. Hon är för go! Grät faktisk lite i natt när jag fick så fina presenter, hon mutar mig hihi. Klart att jag stöttar Eva till 100% att hon ska pröva dagtid, men för mig kan man inte ha en bättre arbetskompis. Kändes ju liksom som om man hittat hem med henne, men allt varar inte för evigt, men Eva är en vän för livet. Klart att jag nu ska välkommna Johanna att komma och jobba med mig:) Nya friska tag sen hoppas jag att Eva är tillbaka och allt blir som "vanligt" till hösten.

Kanske får öppna flaskan ikväll ändå :)

Beställde fina skor igår! Walking skor! Så nu ska rumpan fixas till hihi.

Nej nu ska jag ta min lilla Chuck på en lång skön promenad i vår solen, fast han är så trött och knappt vill resa sig ur bädden :)

Tjing

Bröllopsdagar

                                                                                  

   

¨

1 år Bomull  
2 år Papper  
3 år Läder  
4 år Blomster  
5 år Trä  
6 år Socker  
7 år Ylle  
8 år Gummi  
9 år Linne  
10 år Tenn  
11 år Stål  
12 år Siden  
13 år Spets  
14 år Elfenben  
15 år Kristall  
16 år Fjäder  
17 år Silke  
18 år Satin  
19 år Galon  
20 år Porslin  
21 år Nylon  
22 år Jute  
23 år Hampa  
24 år Sammet  
25 år Silver  
26 år Kork  
27 år Balsa  
28 år Massonit  
29 år Plywood  
30 år Pärl  
31 år Mahogny  
32 år Granit  
33 år Gnejs  
34 år Skiffer  
35 år Korall  
36 år Marmor  
37 år Tegel  
38 år Cement  
39 år Grafit  
40 år Rubin  
41 år Keramik  
42 år Mässing  
43 år Plåt  
44 år Nickel  
45 år Safir  
46 år Bly  
47 år Kvicksilver  
48 år Zink  
49 år Aluminium  
50 år Guld  
51 år Krom  
52 år Brons  
53 år Koppar  
54 år Platina  
55 år Smaragd  
56 år Volfram  
57 år Mangan  
58 år Bärnsten  
59 år Akvamarin  
60 år Diamant  
61 år Glas  
62 år Topas  
63 år Jade  
64 år Emalj  
65 år Krondiamant  
66 år Uran  
67 år Opal  
68 år Granat  
69 år Briljant  
70 år Järn  


   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


 


Måndag

Måndag och jobbvecka. Sista långveckan med min kollega Eva, sen ska hon jobba dag och jag fortsätter på natten. Helgen gick ju fort också. I fredags åkte Curre hem och jag tog en tripp på stan med alla barnen. Oskar fick klippa sig och blev då korthårig. Nu känner man inte igen varken honom eller Amanda, två nyklippta fina barn. Bara småkillarna kvar då.

Lördagen spenderade vi många timmar på herrhagen. Oskar hade innebandy sammandrag. Jag hade kiosktid. Två  vinster och en förlust, jätte duktika killar. För att inte Emil och Anton skulle ha supertråkigt åkte vi till Mc donalds för lunch. Amanda var på Boda borg hela dagen med tjejerna i klassen. Lördag kväll mys i soffan framför tv med en stor chipsskål mumms. Amanda hade en kompis här över natten.

Söndag morgon redan klockan 09.00 åkte Amanda och kompis iväg till badhuset med bussen, först buss ut till Oppeby förståss. Här hemma bestämde vi att det var utedag som gällde, solen strålade ju och +7 grader. Barnen åkte pulka, Björn var i skogen och påbörjde för veden, själv satt jag i solen med en bok i handen. Chuck var ute och sprang och njöt av solen hela dagen. Han älskar att springa fritt och har väl inte rört sig så mycket som han gjorde igår under hela vintern. Nu kan man ju säga att han är stel i kroppen. Haltar som en pensionär voffen min. Vi planterade de första fröna igår, paprika, purjolök, gurka och tomat. Sen avslutade vi utedagen med årets första grillning. Hamburgare ute i solen, kunde inte bli en bättre avslutning, då hade även Mandis kommit hem efter 3 timmar på badhuset. Pappa och Marianne kom förbi en sväng på kaffe. 

Idag skulle verkligen jag behöva städa efter helgen, vi har ju knappt varit hemma eller inne. Det sätter sina spår. Jag skulle också behöva vila, har ju 50 timmar eller 49 timmar nattarbete denna vecka som väntar. Jag får nog ta vila först när barnen är i skolan, fritids och dagis och så kommer städning på eftermiddagen.

Tur man har att man jobbar helgen då vi flyttar fram klockan till sommartid:) därför bara 49 timmar!

Tjing  

Söt nöt!

Japp nu är han här igen den lilla goa söta Curre! Men hua vilken promenad det blev, två draghundar. Tror de tävlade om vem som kunde komma först. Blev helt trött i armarna och halt är det i skogen så det är svårt att gå. Kul för voffarna i alla fall att få träffas igen. De tycker nog att det är super. I natt väntas jobb och jag hoppas att voffarna kan sova imorgon med mig. Helt underbart strålande vår väder och mina små boxrar har vår känslor, märks på deras sprallighet.

Idag har Majsan varit här på kaffe så mysigt så. Jag har mest vilat hela dagen, ett par små promenader har det blivit i solen. Nu ska kvällen avslutas med lite innebandy och Mc donalds, mumsigt.

Tjing

Jo

Så var helgen slut igen. Känns som om veckorna består av måndag- fredag och så börjar vi om. Helt ok för mig är ju ledig några dagar till. Idag ska jag börja nytt liv, igen.... Nej då men måste försöka ta mig i kragen och komma ut på längre promenader och köra crossen i alla fall. Chuck behöver nog mer stimulans också. Borde ju lägga lite spår men har inte haft ork eller lust heller. Igår tog Björn och jag en uppfriskande promenad men vägarna är ju is här hemma så svårt att gå långt och raskt. Söndagen blev så en "familje geni" spelande dag och film tittande dag. Vi såg "Yes man"! Tänk om man sa lite mer JA, mycket i livet man skulle få vara med om som man missar genom att säga nej. Det skulle man prova på, säga Ja till mycket, kanske inte till allt. Sen såg vi "17 Again" också en tänkvärd film, gå inte runt och ångra dina val, man lever en gång. En riktig tonårsfilm.  

Lördagen var ju helt underbar, otroligt härligt väder. Vi var ute på förmiddagen och hjälpte våren lite på traven. Hackade is! Antons barnkalas blev äntligen av och det var två timmar med bus, fika och paketöppning. Tur att vi hade Amanda som lekledare annars hade man varit helt slut. Två timmar räckte absolut med 10 st 6-7 åringar. Anton var jätte nöjd och jag hoppas alla killarna och tjejerna var det också.

Lördag kvällen blev det melodifestival och mys med hela familjen. Anton och Emil röstade självklart på Eric Saade, gjorde väl restan av Sveriges småflickor och pojkar också. Ja det var väl en härlig låt som vann. Själv gillade jag The Playtones låt The King. Amanda höll på Danny och Oskar höll på Swingfly.

Måndag idag ny vecka nya möjligheter! Jobba på onsdag, 70 timmar framför sig, innan nästa långledighet, lovely! Emil ska till dagis idag och jag ska bara ta hand om mig och Chuck.

Kram

Vilken dag

Ja igår blev då min lilla Oskar 11 år, han är liksom inte så liten längre. Skrämmande tanke, ha en son som är 11 år och en dotter som fyller 13 år och själv är man bara 20:) Man kan väl säga att han blev rik igår och allt han tänker är en ny mobil. Han har ju en jätte fin, mamma förstår inget. Igår satt vi alla och trängdes i köket, kul egentligen att vi är så många syskon som alla tar sig tid att gratulera barnen en vanlig vardag.

Igår blev det också klart att min allra bästa nattkollega slutar för att gå över på dagtid, ja jag vet bara för tre månader men det känns lite tråkigt ändå. Räknade ju ut att vi inte kommer ses förrän mitten på augusti, ja vi har ju fortfarande bil och kan ses ändå men det är liksom hon som gjort jobbet roligt. Nu får vi se vem man får jobba med. Skulle kunna skriva hoppas det blir nån bra, ja klart man vill men jag antar att chefen inte anställer nån som hon tror är dålig. Så rent jobbmässigt känns våren nu j**ligt tung. Fick mig att längta efter semester ännu mer och fundera över vad man ska bli när man blir stor.

Igår tog jag och Chuck lilla rundan genom skogen. Så skönt att man kan gå skogsrundan igen. Våren är här och jag hoppas vi slipper mer snö. Kommer säkert falla några fler flingor men jag hoppas de inte kommer lägga sig. Chuck har vår fnatt och promenaderna blir mer bus och lek än fina promenader.

Till helgen laddar vi för barnkalas, nu äntligen ska vi väl hålla oss lite friska. Björn är väl den nu som har lite förkylning kvar men han jobbar ju så då får han jobba på kalaset också:) Vi har ju anlitat Amanda som lekledare och hon går verkligen in för uppgiften.
Tajm att skjutsa Emil till dagis.

Tjing Tjing

OK

Ja idag blir då min Oskar 11 år och det ska naturligtvis firas med tårtkalas. Vi har varit sjuka men idag är nästan alla iväg till dagis skola och jobb. Bara jag och Oskar hemma. Handling och tandhygnisten stod på schemat idag:) och det är fixat. Nu har vi bakat tårta och falsk toscakaka. Mummsigt! Dags att ge sig ut med vovven innan alla de små kommer hem.

Känner mig faktiskt lite trött eller nej riktigt less just nu...Bäst att låta solens magi ta hand om mig :)

kram

Sjuka

Ja sjuka det är väl allt man skriver. Vilken helg 30 timmar nattjobb. Anton hade super ont i örat på lördag kvällen. Oskar ligger hemma med feber och ont i benen, han kan inte gå. Emil har varit genom förkyld med feber och samma ont i benen. Jag har varit genom förkyld men jobbat ändå. Björn har kännt sig hängig hela helgen. Ja det är väl bara Amanda som klarat sig bra. Chuck han kräks och är lite hängig också, ingen fart i honom heller och där önskar man ju att han kunde prata så man visste vad det var. Avvaktar och hoppas han blir bättre.

Igår var en fix och trix dag, inhandlade hönsmat, hundmat, present till Oskar som fyller 11 imorgon. Vi avslutade med att äta på vipsgrillen. Oskars önskemål till födelsedagsmat. 

Idag kommer jag fylla hela dagen med att städa, tvätta och kanske baka lite inför imorgon. Oskar är hemma från skolan idag ont i benen fortfarande och lite hostig men han är på bättringsvägen i alla fall. Jag känner mig lite orolig för benen, har ringt vc får se vad de säger. Så får vi se vad som händer min lilla Chuck. Har lagt in en växel med att smörja tassarna igen han får såna torrsprickor på trampdynorna.  

Nej nu lite morgonkaffe sen dags att sätta fart.

♥Tjing♥

Sjukt

Ja hua när kommer man kunna säga att alla mår bra och är helt friska?? Emil och Anton har varit hemma från dagis och skola denna vecka. I måndags hamnade jag med Anton i en ambulans. Han har ju så lätt för att blöda näsblod och denna gången fick jag inte stopp på det. Till slut ringde jag 112, det var ju som en kran stod och rann. De svarade mig i alla fall att det inte var farligt, det var ju bara näsblod. Fick lite andra råd vad man skulle göra, men när det började rinna blod ur ögonen då ringde jag igen och sa att jag inte fixade det här själv. Ja då skickade de en ambulans. Ja och till akuten kan man inte åka med barn när barnmottagningen är öppen och barnmottagningen ville inte ta emot oss för de tyckte att det var öron,näsa-hals mottagningen bit. Jo det är det ju med de hade lunchstängt! Vilken soppa! Man hamnar lite mitt emellan med barn. Tur att en snäll doktor till slut avbröt sin lunch på öron,näsa,hals mottagningen och brände ett blodkärl i näsan. Nu mår han bra och är i skolan idag. Många filmer har vi gluttat på, Snövit, Ice age 1,2 o 3 och så Pinochio. Lugna lekar.

Igår kändes det som om våren är nära så skönt med sol och takdropp. Tyvärr ligger jag här hemma med feber och ont i kroppen. Blir så trött, hade ju kommit igång med träningen igen. Kör min crosstrainer och promenader så styrka med gummiband. Blir till och jobba i helgen i alla fall, hoppas att jag orkar.

Chuck och jag kör lite uppletande och nåt spår har det blivit men inte mycket, lite promenader och lek med pinnen. Han kommer lite i kläm när barnen är sjuka. Kan ju inte springa ut på långpromenader när barnen är hemma själva, de små alltså.
Svårt att hitta saker som är gömda i snön.

Idag blir det ett besök till doktorn för mig och Emil får följa med. Så ett utvecklingssamtal med Anton på eftermiddagen. Annars ska vi bara vila och ta det lugnt jag och Emil.

Tjing

RSS 2.0