Mammas dag

Ja idag säger vi grattis till alla mammor, speciellt grattis till min svärmor Marianne och min mamma Therese. Jag har fått en så otroligt fin present av mina barn.

Bara tanken att de tog bussen in till stan och själva handlade små troll till min sammling gör mig rörd. Mina älskade ungar♥

Oskar har också skrivit en dikt:

Du har lärt mig allting som jag behöver veta.
Jag ska alltid hålla det inom mig.
Du är där för mig, för att älska och bry dig om mig när himmlen är grå.
När jag gör något fel är du alltid där för att göra det rätt.
Mamma mamma du äger mitt hjärta.
Din kärlek är som tårar från ett hav.
Jag vill bara att du ska veta att du är och förblir den bästa♥

Vilken go kille jag har:) Mina barn är det bästa jag har, älskar dom i massor!


Tjing för nu♥


Helg

Ja visst skulle man kunna ropa Jiiippppii, men jag kör 30 timmar natt i helgen och det känns så tungt. Jag riktigt längtar efter lite ledighet med familjen och semester skulle inte vara fel nu. Tur att nästa vecka är en kort vecka och jag som också är långledig då. Har sovit/slummrat länge idag gick inte upp förrän efter kl 10 och då hoppade jag ner i ett varmt bubbelbad:) Har lilla bus Emil hemma idag så det gäller att hålla öronen lite öppna för vad han hittar på. Just nu byggs det lego.

Igår var det shopping på stan alla avslutningskläder handlade och lite till. De blev så fina mina små ♥. Anton valde en jätte fin skjorta och shorts, Oskar en fin t-shirt, shorts solbrillor och keps till, cool kille. Amandas klänning är som en gräddbakelse eller brudklänning i vitt. Hon kommer vara finaste tjejen. Så lilla bidraget som kom in på kontot igår försvann ut lika fort;) Jag hoppas alltså och förväntar mig att det är varmt väder och solsken den 10 juni, annars kan det bli kallt för mina ♥.

Anton klippte sig också igår och han fick en så fin cool frissa, men han satte på kepsen på en gång och sa:
"-Ja ska man vara cool får jag väl göra om det sen" Härliga Anton. 

Vi avslutade kvällen med en stor familjepizza och började då inse att en familjepizza börjar bli för lite. Barnen börjar bli stora och äter som tusan:)

Idag blir det storhandling inför helgen. Anton har "säkerhetsdag" på Hjortensbergsbadet och kommer inte hem förrän efter 14 så jag ska mysa lite med Emil, har lovat att handla solbrillor till honom också, han som inte fick nåt igår.

Ha en bra helg och ta hand om varandra:)

Tjing♥


Ja nu så!

Oj oj Veckan har rusat iväg och jag har gjort 2 nätter nu. Borde sova men kommer precis från doktorn, har hälsporre så bara att stå ut:( Ja och så sa han faktiskt något riktigt roligt...."Köp nya skor". Så nu har jag till och med en läkarordination på att jag ska handla skor:) och inte platta skor...menar han då fina med klack?? I förbi farten hörde jag kanske nåt med rejäla Ecco skor eller nåt sånt...men lyssnar nog på att de inte ska vara platta. Så kan man ju också göra speciella inlägg gjutna efter foten.

Äntligen fredag och vi har hunnit med både hattparad, avslut på dagis, brännboll och sn-bollen träning. Så imorgon hejar vi på min Oskar och hans lag Ingers köttbullar. Kanon väder ska det ju också bli. Kommer nog vara lite trött till kvällen efter 2 nätter och alldeles för lite sömn. 

Har också i veckan fått bästa beskedet,  min Eva kommer tillbaka till mig:) Känns jätte bra, hoppas bara att Eva också kommer tycka att det känns ok. Blir kanske lite grillat ikväll då när sommar värmen är tillbaka.

Tajm för sängen:)

bild


Bild från Chucks förra ägare. Första gången jag såg honom:)

Första dagen hemma 26/5 2007

Chuck idag♥

Sovtajm

Ja idag ska här sovas...klart att man ska orka två snabba nätter sen är det ju helg ju♥ Tänkte nog försöka hinna med lite aktivering med Chuck idag. Får bli en lång lång promenad och sen lite lydnad och trix. Det är jätte kul. Jobbar två nätter nu sen ledig igen. Så imorgon ska ju han sova hela dagen med mig. Jag vet att han klarar det galant han har vanan inne att snarka vid min sida:)

(Till dig Ann-Britt: Han är världens goaste hund och verkligen en fin familjemedlem♥ Så otroligt lugn och fin med barnen men ändå en riktig vakthund när nåt okänt hörs. Som sagt "Still going strong" och det hoppas jag att han ska göra några år till. Kan inte tänka mig en annan hundvän i livet än en trubbnos)


Ja inte lätt att välja:) Fina Chuck!

Helg

Härliga helgen är slut och måndagen är här. Har haft en kanon helg med mycket god mat och dricka. Lördagen spenderades på Oxelö marknad. Tänk om man hade hur mycket pengar som helst så man kunde köpa allt till sina barn, i alla fall för en dag. Emil och Anton ville ju köpa allt i alla stånd. Det blev sockevadd, godisremmar, chockladhjul och en keps i alla fall. Kvällen bjöd på grillning på Stavstugan med Mamma, Markku, Micke, Malin och fasters busunge. Sen självklart hem till stora chips och dippskålen för att heja fram Eric Saade. Kul att vi kom 3:a i alla fall. Barnen bäddade ner sig på vardagsrumsgolvet och bara Anton orkade kolla slutet. Chuck var med såklart:)

Vedprocessorn är lagad och hel och söndagen började vi köra ved. Den höll väl i ca 10 kubik kanske, sen gick svettsningen sönder igen:( Usch usch. Ja men nu har vi ju kommit en liten pytte bit på väg bara 20 kubik kvar kanske:) Fint väder alldeles perfekt temperatur för att hålla på ute. Grillning även söndag kvällen. Så fick jag äntligen hjälp med att starta upp gräsklipparen och har nu klippt gräset för första gången, längtar efter sommar och semester.

Denna vecka kommer vara lite smått uppbokad vet inte hur jag ska hinna med att jobba två nätter också. Avslut på dagis, hattparad, mattedag, drop in fika på fritids, sn-bollen träning och brännboll. Ja så är det ju sn-bollen till helgen för Amanda och Oskar.

Jag har nu precis kommit hem från en lång skön promenad med Chuck i skogen. Pratat med Pappa om rosa färg, hoppas Björn kommer tycka att det blir lika fint som jag tror det kommer bli:) Lägger kanske in en bild sen på mitt projekt:)

Idag har Anton och Oskar mattedag på Kolmården med skolan så imorse packade vi, äggmackor, plättar, köttbullar, bullar, kakor och saft. Hoppas de håller sig mätta hela dagen:) De tyckte det var jätte spännande och kommer inte hem förrän kl 16 och 17 ikväll.

Tjing tjing för nu ♥ 


Promenad


Oj oj vad varmt det är och Chuck som är så känslig för värmen. Ändå gav jag mig ut på en långpromenad, klockan var ju inte så mycket och jag tänkte att det inte var så varmt än:) men jo då det var det. Trots denna stekande hetta och en jätte svettig vovve så måste han bära med sig pinnen runt hela promenaden:) Han har också lyckats med att bada i alla rätt så torra diken nu. Väl hemma efter en timmes lång promenad hoppade han ju ner och lerbadade i vår före detta fina gräsmatta:) Så ja en liten dusch efter promenaden skadade ju inte.

Ja vad ska man säga inte super kul och duscha precis men smutsen rann ju av boxerbusen och hamnade överallt i dusch- hörnan och i badrummet:) Så det blir till och städa badrummet också:)

Nu dags för lite Zumba:)


Jätte kul träningsform ju och det är tur man är själv hemma så ingen ser mig:) Jag har ju inte rytmen i blodet precis, men men bara skaka loss hihi. Testade igår och man kan ju säga att det känns i min rygg idag.

Tjing Tjing


Sommar värme

Så underbart väder, helt otroligt fantastiskt. Riktig sommar värme har vi ju nu ett par dagar i alla fall. Hoppas att det håller i sig lite till. Jag är långledig och det är skönt men det är riktigt mycket fix och trix ändå.

Igår fick jag sitta inne och lyssna på en föreläsning. Kändes inte som man blev klokare av det möjligtvis något mer irriterad. Handlade om socialstyrelsens riktlinjer om hur man arbetar med dementa. Då inser man ju att vi faktisk ligger en bit ifrån riktlinjerna. Mycket att jobba med.

Sen har vi ju börjat projektet "stödmur" på tomten. Ja Björn grävde upp en lååångt dike rakt över gräsmattan i helgen så nu är det bara en ända stor leråker utanför fönstret.:(  Igår började vi lägga igen och jag har kört traktor fram och tillbaka med grus, tur ändå att vi kan ta traktorn, oj oj vilken tid det hade tagit med skottkärran. Barnen tycker detta är jätte roligt och tror vi gräver efter skatter...ja tänk om man hittar en riktig nergrävd piratskatt??? Skulle va nåt! Tycker alltså nu att jag städar och städar och städar och all lera verkar leta sig in i min hall för att sedan fortsätta genom hela huset, men vad gör väl det:) jag har ju dammsugare och all tid i världen!

Var på en liten shoppingtur igår också. Köpte mig en ny fräch sommar klänning och matchande nagellack.
Klänningen var ju rosa såklart:) Så blev det ju en god lunch med min Eva.

Idag ska jag ta en sväng med mina easytone i Bergshammar. Ut och motionera med Eva och hennes nya:)

Sen måste det väl bli lite sola också, och så måste boken läsas ut. Läser just nu en bok av Mari Jungstedt "I denna stilla natt" Jätte bra bok kriminalroman den också. Har liksom fastnat för dessa böcker nu.
 
Måste väl börja inventera barnens sommarkläder också och se vad som behöver handlas och vad som "återvinns" hihi.

Nej nu en kopp kaffe till och sen dags att åka mot dagis med Emil skrutten. Han har suttit i köket och ätit frukost i snart en timme så han är mätt och belåten nu tror jag. 

Tingeling  


Två bilder


Amanda trotsar vädret och kör lite fritt följ med Chuck, hon är så duktig. Mammsen känner sig seg och trött och nästan lite sjuk igen då fixar hon med Chuck ♥

Lite trix ska väl en liten boxer kille fixa, snurr snurr :)

Tjing

Sjuk

Ja hua natten mot söndagen blev jag magsjuk. Har nog aldrig haft en sån intensiv magsjuka. Kunde inte få i mig en droppe förrän allt och mycket mer kom upp igen. Låg i sängen hela dagen utan att kliva upp, orkade inte alls. Tur att Björn var hemma och Chuck fick vara ute och pyssla med ved i skogen hela fm. Så kan man ju tacka playstation för olika roliga legospelen. Lego är liksom en röd tråd här hemma:) Allt handlar om lego.

Igår var jag alltså helt seg men lyckades få i mig lite att äta, Anton och Oskar hade ont i magen så de var hemma ifall att det skulle bli nåt men inte det, så det var skönt. Amanda hade studiedag och spenderade em och hela kvällen i Linköping med Farfar och Jeanette. Oskar hjälpte mig med tvätten, läxa i hemkunskap:) såna läxor är ju kanon. Han tvättade 3 maskiner, hängde och tummlade. Gick ju kanon:)

I fredags fick jag en jätte överraskning!!! En diskmaskin!!! Har väl aldrig blivit så glad! Äntligen slipper jag stå och diska flera timmar varje dag, ja det har kännts som timmar. En extra stor också man får in hur mycket som helst i den. Ja så jag och min nya "partner" i köket kommer trivas bra ihop!

Ja och veckan börjar alltså med två nätter sjukt och en himla massa utvecklingssamtal med barnen här i mitten på veckan. Idag ska jag läsa ut sista boken jag har från Anna Jannsons serie om polisen Maria Wern. Just nu läser jag "Drömmar ur snö". Nu är det bara "Drömmen förde dig vilse" från 2010 och "Alkemins eviga eld" 2011 kvar att läsa. Vilka kanon böcker har nu under våren läst alla 10 böcker av Anna Jansson om Maria Wern.

Nu lite kaffe, hoppas magen tål!

Tjing


RSS 2.0