!00 år...

Idag är en dag då jag känner mig hundra år äldre än igår.
Har pratat med försäkringsbolaget Agria idag...Zigges ärende ligger nu på en högre instans inom Agria och ska utvärderas den 19 februari med skadereglerare och vetirinärer. Jag får bara stå ut några dagar till och sedan se...tycker bara synd om Zigge, Södra djursjukhuset vill ju göra en gastroskopi på lilla bubben för att se om det kan vara magmunnen eller fel på matstrupen. Alltså idag när jag har telefontid med vet. Frida kommer jag bara kunna säga att vi ska avvakta för vi har tyvärr inte 10 000:- för undersökningen och sen blir det ju operations kostnad på det!!!
 
Tjing♥

Förberedelser

Ja tänk vad allt kan förändras...i söndags stod jag och lagade all mat inför veckans alla aktiviteter...och sen blir vi sjuka så aktiviteter får vänta till nästa vecka. Ja nu har det ju varit riktigt skönt att maten varit klar för värmning, finns ju dom i familjen som faktiskt ätit och inte varit sjuka. Idag känner jag mig mycket bättre bara lite seg i skallen och ont i kroppen.
 
Kallt som tusan är det också -15 grader och vi hade ingen ved inne imorse så det fick jag börja med, att bär in ved. Kändes riktigt ruggit. Så blir det ju ännu kallare när man inte rör på sig utan bara ligger i soffan och latar sig. Zigge tycker nog att jag är riktigt tråkig, Han börjar leta upp otyg att göra...bita på kablar, riva ut toarullar och hämta alla barnens leksaker. Han har haft en riktigt dålig morgon också, kräkits massor, inte kul.
 
Känns ju sådär när man ville komma igång med sin träning och så blir man sjuk. Kanske får se det hela som en snabb-detox haha. Kanske orkar med en prommis idag på eftermiddagen, eller så väntar jag med den till imorgon.
 
Tänk när temperaturen slår om till rött....längtar!!!!

Sjuk

Hua...jag är magsjuk tillsamanns med min Anton. Har spenderat hela natten på toa och hela dagen idag i soffan...Helt slut orkar knappt röra mig...tror jag har lite feber också och det känns som om man inte kan röra mig på huden ens en gång.
 
Imorse fick då Anton som är sjuk vara hemma men också Emil då jag inte vågade sätta mig i bilen och skjutsa honom, tyvärr fick jag skjutsa Amanda och Oskar till skolan ändå då bussen körde förbi dom på busshållsplatsen, FY så arg jag var då!!! Hemska NOBINA.
 
Annars har Zigge och jag legat på soffan hela dagen och druckit proviva dryck!
 
Hoppas jag mår bättre imorgon:)
Anton måste vara hemma imorgon också 48 timmar!!
 

Måndag

Tänk att helgerna ska gå så fort och så var det plötsligt måndag morgon igen...
Tyvärr hade då inte Antons mag-värk gått över så han ville absolut inte till skolan. Magont och illamående vad nu detta? Har det nåt med Emils kräkningar att göra? Igår trodde jag att han hade ont i magen för att han ätit för mycket "lördagsgodis" men idag visade det sig att det var nåt annat också. Hoppas han kryar på sig snabbt.
 
Idag har jag då städat toaletten och gjort rent diskmaskinen....riktigt tråkgöra men behövdes verkligen!! Tvättstugan är alltid full efter helgen så lite tvättande har det blivit, promenad med Zigge och så hann jag med en lite träning.
Ikväll blir det skjutsa till innebandy för Oskar, ingen klarinett då för Anton.  
 
Söndagen spenderade jag med att laga all mat inför veckan så den är klar för bara värmning. Beslutade ändå att göra stekt fisk idag, när man ändå inte fick så mycket att pyssla med på eftermiddagen.
 
Det börjar bli dax att förbereda för midddagen
 
 
 
 

Söndag

Vilken helg!! Igår var ju en helg i innebandyns tecken....först åkte vi till Gnesta för match för Onyx p -00...vinst såklart 4-1...börjar bli en vana att åka hem med vinst i bagaget. Vi som föräldrar är jätte stolta över våra killar. Sen var grabbarna sargvakter vid A-lagets match...gick inte lika bra för dom. Då hann vi hem o laga mat o dona lite hemma. Sen hem för tacokväll med lite annat götti gött också. Riktig myskväll/filkväll! Idag har jag förberätt all mat inför veckan som kommer. Vi har ju innebandy 4 kvällar av 5 varje vecka pluss de andra aktiviteterna. Imorgon är det klarinett, konfirmation och innebandy...då är det sköbt att i alla fall maten är klar för värmning:-) Ha en fin söndsgs kväll tjing tjing

Vab

Ja nu är det inte Zigge som kräks utan nu är det Emil.
Så idag blev en vab dag, ska försöka komma ikapp med tvättstugan för den blev ju näst intill överfull igår. Så blev det lite träning, 30 minuter gåband och 20 minuter på crosstrainern. Pratade en lång stund med Eva idag och det var länge sen...avslutade samtalet med att vi båda skulle ta en tripp på gåbandet....tillsamanns fast på olika hemmagym hihi!!!!
 
Emil mår ju bra, inget mer kräks och han äter lite smått, så man kan ju undra vad detta var för baskilusk.
 
Tänkte också försöka komma igång med en ny bok av Anna Jansson som jag lånat av bibblan. Har försökt sätta mig och slappna av och låta mig kliva in i bokens värld, men kan helt enkelt inte komma mig för att läsa. Kanske idag när man ändå inte gör nåt annat vettigt.
 
Zigge bigge har kräkits lite idag på morgonen, men men det kunde ju ta 2-3 veckor innan medicinen gjorde nån verkan. Annars är han jätte pigg.
Tänk så liten han var min plutt♥
 
Dags att börja planera kvällsmaten, måste nog handla lite när jag ska hämta Anton, har fått recept via sms av min Mandis, det ska tydligen bli skinksås här hemma med blomkål och pasta:)
 
Anton var tillbaka på innebandyplanen igår och jag tror han tyckte det var kul. Så vi kommer köra nästa vecka också:)
 
 
 
 
 

Zigge

Ja nu tänkte jag då uppdatera vad som händer lilla korven....
Vi har träffat Sara, veterinär på Södra, helt otrolig trevlig och mysig tjej. Vi har träffat henne förut och hon kände ju igen Zigge. Tyckte det var kul och tråkigt att få träffa honom igen. Hon gjorde i alla fall en grundlig undersökning med ultraljud på mage, tarmar, hjärta och försökte lite på lungorna men då hade Zigge verkligen tröttnat!! Hon hittar INGET fel...bra i och för sig men man hade ju hoppats lite på ändå att det var nåt som kunde förklara vad som händer och sker i lilla kroppen.
 
Vi hade ju sen en tid hos Frida också veterinär hon undersökte och tog sedan kontakt med mag- o tarmspeciallisten Elisabeth...Så nu tror vi så här,, Zigge, med sin trubbnos, sväljer mycket luft...ja det vet vi ju...det gör att luften tränger upp mot matstrupen och muskeln orkar då inte hålla stängt så det står öppet mer än normalt. Detta gör ju då att magsyra tränger upp i matstrupen och kan då skapa en irritation.
 
Nu blir det alltså, skonkost, lite ny medicin som Elisabeth rekomenderade och så kommer han få antibiotikan som vi börjat med några dagar till, sen blir det ny telefontid om ca 2 veckor
 
Läget nu är ju också att Zigge inte har kräkits sen i söndags morse...peppar peppar!!
 
Sara på Södra gjorde oss också en jätte tjänt ekonomiskt...så detta besök blev faktiskt inte lika kostsamt som vi trodde från början. Härligt med veterinärer som kan titta lite utanför sina ramar och böcker och visa en mycket männsklig sida!!! Stort tack♥

Amanda

Kika gärna in på min Mandis fina blogg
www.mandabergdahl.blogg.se
där finns mer goa bilder på vår Chuck♥ och lite annat smått och gott!

Söndag = Städdag!!!

Vi hade en härlig lördag som bara sprang förbi, kändes nästan som om man började hoppas på att Zigge skulle bli bra...men det var en dag det...Natten var inte lika kul. Han vaknade kl 1.15 och kräktes massor??? Jag blir alldeles frågande vad detta kan vara? Äter normalt en hel dag för att det sen ska komma upp flera timmar senare...blir inte klok på detta!!! Nu på morgonen mera kräkning men sen nu till luch har inget kommit upp.
 
Idag har jag tagit ut det absolut sista av julen så nu är det vår och rosa igen i mitt kök. Så det blev en städdag, alltid skönt att få rent och frächt.
 
Så är det ju så att det är ju inte bara Zigge som mår skrutt i familjen...bilen mår ju också blä och det är inte heller en billig historia...men vad säger man en olycka kommer sällan ensam eller?
Björn får alltså fixa och trixa med den idag...hjullager, bromsar, nya vinterdäck och så en hjul-inställning....hoppas nu bara att den kommer bli bra efter detta!
 
Satt och kollade in min alenacka för våren och ja vi kommer behöva klona oss för att kunna hinna med allt inser jag nu:) Kul ändå att barnen aktiverar sig..
 
 

7 år

Här bara 4 år och så pigg, busig och med på allt!
 
Japp idag skulle min boxer buse blivit 7 år...Grattis till alla syskon som idag firar födelsedag!!
Incirias C1-kull
Min Chuck blev tyvärr bara 6 år men han satte en extra guldkant i min vardag under de år han fanns hos mig...och finns fortfarande som en stor del av mina minnen♥
Älskade Boxer-buse!!
 
Härliga sommar!
Han var med på skridskobanan...
men kommer nog mest minnas honom så här...med en boll i munnen!!
 
 
 
 
 

Lördag

Ja lördagen började med innebandy match för onyx p-00...vinst mot Torshälla med 8-1. Fantastiska killar. De är obesegrade med bara en oavgjord match. Zigge har inte kräkits idag....peppar peppar...nu håller jag tummar och tår och ja allt man kan hålla;-) för att han ska bli bra!!! Sen blev det shopping för små killarna nya skylanders och ninjagos...de var jätte nöjda. Det blev en fika hos mamma och Markku, Björn skulle fixa oxh trixa med deras nya spis. Ikväll blir det chili kryddade biffar med mozzarella och hemma gjorda klyfftisar med kall feta-paprikasås tillsamanns med mitt hjärta, Emil, Anton och Mandis...Oskar sover hos Rasmus. Till kvällen blir det lite ostbågar att mummsa på!!!! Kanske lite gött i glasen också Ta hand om varandra!!

Jobbigt....

Ja usch...har nu kommit till en punkt då vi snart inte orkar mer....min söta fantastiska fralla mår just nu inte bra, igen. Tydligen så har han väl nåt fel i sitt mag- och tarmsystem. Han har nu kräkits av och till sen mellandagarna och går ner i vikt. På tisdag så kommer vi att åka ytterligare en gång till Södra djursjukhuset för en koll med ultraljud...bara för att se så han inte svalt ner nån leksak eller nåt annat som han inte borde. Det absolut värsta är att han fortfarande är pigg, lekfull och glad, visar inga tecken egentligen på att han är sjuk, ja förutom att han knappt får behålla nån mat. Då är det ju svårt att fatta ett beslut om liv eller inte...lider han?? ja vad vet jag? klart att han inte ska gå ner i vikt när han är valp och inne i en växtperiod. 
 
Jag har gjort maten till en soppa men ändå kommer mycket av den upp när han äter och nej det är inte att han äter för fort...jag har provat att ge honom mat i spruta lite i taget och nej det är inte nån "magsjuka" då borde det gett med sig. Vi har varit och tagit röntgen bild på magen men hittade inga indikationer på att något främmande skulle ligga i magen, vilket också är svårt att se på röntgen och speciellt när han har sin problematik med mjukdels-förtätningen. Ja som sagt på tisdag håller jag tummarna för nåt...bra!!
Jätte fin julklapp från Benny och Ramona ♥
Ja vad säger man....toalettrullarna är ju kuliga att hämta och riva ut:)
 
Under vår julledighet hann vi nu med att flytta ut min Mandis till Krusbäret...lilla huset vi nu renoverat klart. Måste ju ta och fota lite bilder så ni får se hur fint det blev där ute.
Golvet klart!
En liten bit av New York♥ inne i Krusbäret
 
Vi har också tackat 2012 och välkommnat ett nytt 2013
 
Så måste jag ju lägga in en härlig bild till på min söta Zigge
Fortfarande Jätte hungrig och maten är slut!!
 
Vi har också fullt upp hela veckorna nu...innebandy
varje dag...nästan.
Måndag Oskar, tisdag Emil, onsdag Anton (som nu kommer börja igen då han saknar alla sina innebandy kompisar) torsdag Oskar igen, sen är det ju alltid nån match på helgen. Gud vad vi älskar innebandy;) Innebandy hela veckan lång!!
Amanda håller ju på med konfirmation och ungdomsklubben och dit ska också köras. Så Antons klarinett...
Undrar lite när man själv ska hinna med och träna sig själv?? Ja ja tur man har barn som vill aktivera sig.
Samtidigt ska vi hinna med allt hemma, ved, städa, tvätta, laga mat, ploga och skotta....Ja vi vet vad vi gör om kvällarna i alla fall♥
 
 
Önskar er alla en fantastiskt härlig helg det ska vi ha!!
 
 

RSS 2.0